Den oppgraderte Volvo L25 Electric har nå enda lengre driftstid og økt fleksibilitet

Nullutslippshjullasteren L25 Electric fra Volvo Construction Equipment (Volvo CE) bygger på dens beviste kommersielle ytelse med en rekke oppgraderinger som sikrer ytterligere allsidighet, forbedret førerkomfort og økt driftstid.

Den elektriske kompaktlasteren demonstrerer allerede styrke med nesten lydløs drift og uten eksosgasser. Maskinen blir nå oppgradert for å sikre enda større allsidighet på arbeidsplassen. Muligheten til å velge et nytt parallellført lasteaggregat, spesielt egnet for bruksområder som middels tunge lastesykluser og pallehåndtering, vil utgjøre et kompliment til det eksisterende Z-lenk lasteaggregatet – som leverer høye brytekrefter – men der det nye lasteaggregatet nå egner seg for enda flere bruksområder. Og med en økning i maksimalhastigheten – opptil 20 km/t – kan L25 Electric forflytte seg til neste arbeidsplass mye raskere enn tidligere.

Paolo Mannesi, Global Product Manager for Volvo-kompakthjullastere sier: “Takket være resultatene av et nært samarbeid med våre forhandlere og kunder kan vi stolt avsløre det neste nivået innen elektrisk ytelse. Med alle disse oppgraderingene har L25 Electric nå enda bedre komfort, produktivitet og driftstid, noe som gjør den til et virkelig unikt produkt på markedet. Elektrifiseringsreisen vår fortsetter, og jeg ser virkelig frem til at de neste modellene kommer ut til kundene våre."

Økt komfort og bekvemmelighet

Oppgraderingene bygger på suksessen til førsteutgaven av L25 Electric, som allerede har vist seg å være populært blant kundene. Arvid Rüster, Product Manager hos Berliner Stradtreinigung i Tyskland, sier: “L25 Electric er både sterkere og mer enestående enn dens dieseldrevne bror. Den er mer stillegående og har raskere respons. Manøverspaken er også veldig følsom.”

Med maskinførere som rapporterer om et mer behagelig arbeidsmiljø med den utslippsfrie hjullasteren, vil de uten tvil også sette pris på at den oppgraderte maskinen kommer med enda flere funksjoner som forbedrer kjøreopplevelsen. Med reduserte støyutslipp – takket være en ny hydraulikkpumpe og flyttingen av hydraulikksentralen fra førerhuset til frontrammen – vil maskinen være enda mer stillegående både innenfor og utenfor førerhuset.

For maskinførerne som arbeider i et kjøligere klima, kan de nå enkelt velge tidspunktet og dagene i uken der de ønsker å sette seg inn i et forvarmet og avrimet førerhus, takket være det nye programmerbare varmeapparatet (ekstrautstyr). Og behovet for å strekke seg inn under dekslet for å slå av en hovedbryter på slutten av arbeidsskiftet, er nå eliminert når du bruker maskinen regelmessig.

Med økt komfort kommer økt driftstid, takket være en ny elektrisk parkeringsbrems med bakkehold-funksjonalitet, en bekvem automatisk funksjon for maskinførere som arbeider på alle typer arbeidsplasser, men spesielt for stigninger eller ulendt terreng. Og fordi skivebremsen som var montert på den tidligere modellen nå har blitt erstattet med en fjærbelastet og hydraulisk utløst skivebrems i oljebad, er relaterte vedlikeholdsbehov fjernet, noe som også bidrar til å kutte kostnader og ståtid. Førerkomforten er også forbedret takket være en nydesignet og mer ergonomisk manøverspak.

raskere lading = mer driftstid

Tiden det tar å oppnå full lading fra null er nå halvert til kun seks driftstimer med den forbedrede 6kW innebygde laderen – hvis den brukes med en 400V 16A CEE-kobling eller offentlig ladestasjon. Raskere lading er alltid fortsatt tilgjengelig med de eksterne laderne på 9,6 kW og 17,3 kW. Og kombinert med den nylig lanserte Electric Machine Management Application (EMMA) kan kundene øke driftstiden ytterligere ved å ha kontroll på ladestatus, batterinivå og maskinplassering, samt kunne administrere ladeprosessen mer effektivt.

Alle disse nye funksjonene og forbedringene, som er en del av den oppdaterte hjullasteren L25 Electric, vil også komme på den nye L20 Electric, som har vært tilgjengelig for forhåndsbestilling siden oktober i fjor. Den litt mindre elektriske hjullasteren tilbyr nyttelast på opptil 1,8-tonn og leveres med et parallellført lasteaggregat og muligheten for å velge mellom batteripakker på 33 kWh eller 40 kWh for å imøtekomme ulike autonomibehov.

Med allsidighet og bærekraft i tankene har Volvo CE økt sitt sterke utvalg av konstruksjonsløsninger for kunder på tvers av en rekke forskjellige bruksområder. For de som ønsker å se nærmere på oppdateringene til L25 Electric – ta en titt på vår lille omvisning her.


L25 Electric L20 Electric
Standard skuffevolum

0.9 m3

238 gal 

0.8 m3

211 gal 

Lasteaggregatgeometri P / Z P
Tipplast (ISO/DIS 14397-1)

3450 / 3350 kg

7,605 / 7,385 lb

3050 kg 6724 lb 
...ved full sving 38°
Brytekraft

37 / 54.5 kN

8.318 / 12.252 lbf

35 kN

7,868 lbf 

Hydraulisk løftekapasitet, maks.

41 / 55 kN

9.217 / 12.364 lbf

35 kN

7,868 lbf 

80 % nyttelast på gaflene

2100 / 2000 kg

4,630 / 4,409 lb

1800 kg

3968 lb 

Tipphøyde, maks

2340 / 2495 mm

7'8" / 8'2" ft in

2350 mm

7'9" ft in 

Driftsvekt

4900 / 5270 kg

10,803 / 11,618 lb

4550 kg

10.031 lb

Maksimum kjørehastighet – standard

20 km/t

12.4 mi/h 

Batterikapasitet (standard) 40 kWt 33 kWt
Batterikapasitet - Ekstrautstyr - 40 kWt
Ladetid med innebygd lader 400 VAC 16 A ~6 timer ~5 timer
Ladetid med ekstern lader 400 VAC 32A ~2 timer
Veiledende driftstid Opp til 8 driftstimer

FOR YTTERLIGERE INFORMASJON

Anne Bast

Leder for merkevare, markedsføring og kommunikasjon
Volvo Construction Equipment
Salgsregion Europa / Internasjonal
E-post: anne.bast@volvo.com