Nytt rekordår för Volvos muséum i Göteborg! - Nyheter & pressmeddelanden : Swecon Anläggningsmaskiner
2013-02-19 

Nytt rekordår för Volvo Muséum i Göteborg2012 blev ett nytt toppår för Volvo Museum med 75 000 besökare, en ökning med tolv procent jämfört med året innan. ”Vi har lyckats locka ännu fler passagerare från de kryssningsfartyg som angör Götebogs hamn samtidigt som antalet kinesiska turister hittar hit i allt större utsträckning”, säger Sten-Åke Lyngstam, chef för museet.

Volvo Muséum - Göteborg

Det är tredje året i rad som besöksantalet på Volvo Museum i Arendal strax utanför Göteborg slår rekord och Sten-Åke Lyngstam menar att det finns ett stort intresse, både hos de anställda inom Volvobolagen men också hos allmänheten, att lära sig mer om Volvos historia och dess produkter.

”Vi har en fantastisk historia som inte bara handlar om företagens verksamhet utan också visar industrin och samhällets utveckling i stort, säger han.

En av förklaringarna till ökningen tror Sten-Åke Lyngstam är alla de stora kryssningsfartyg som lägger till vid kajen invid museet. Många av fartygen som anländer till Göteborg är så stora att de inte kan gå ända in till stadskärnan.

”Det bidrar till att ett besök på museet blir en naturlig del av deras vistelse i staden. Särskilt den historiska turen vi erbjuder uppskattas mycket”, säger han.

Volvo Museum har även samarbete med ett antal turistbyråer i de skandinaviska länderna. Det gäller främst byråer som förmedlar resor från Kina och under 2012 kom över 4 000 kinesiska turister till museet. Främst är det intresset för Volvos varumärke som lockar.

Volvo Museum utvecklas hela tiden och för framtiden har museet investerat i nya fordon, bland annat flera bussar samt nya konceptfordon för personbilar. En annan nyhet är en simulator där besökarna kan testa hur det är att köra grävmaskin.

Läs mer om Volvo Museum på www.volvomuseum.se eller se bilder i Volvos bildgalleri under "History".

Historien om Volvo Construction Equipment finner du på vår speciella historiesajt(eng).

Journalister som vill ha ytterligare information, vänligen kontakta Kina Wileke, telefon 031-66 12 32, alt. telefon mobil 0739-02 55 44