Volvo Lastvagnar lanserar motorer godkända för 100% biodiesel - RME - Nyheter & pressmeddelanden : Swecon Anläggningsmaskiner
2013-11-21 

Volvo Lastvagnar lanserar motorer godkända för 100% biodiesel (RME)Volvo Lastvagnar introducerar under våren två euro 6 motorer på 240 respektive 320 hk för drift på ren RME som är en typ av biodiesel.

Volvo Trucks - Volvo lastvagnar lanserar motorer för 100% RME

Motorerna, D5K240 och D8K320, blir RME godkända enligt euro 6 och finns tillgängliga i nya Volvo FE och FL. I det omfattande arbetet med att utveckla motorerna för de nya utsläppskraven, har RME anpassningen tillfört nya mjukvaror, en ny bränslekvalitetssensor och styrenhet till efterbehandlingssystemet.

- Det finns en kundefterfrågan i Sverige som vi gärna vill tillgodose. När det gäller alternativa bränslen tror vi att gas har en stor potential. Vi följer också utvecklingen av syntetisk diesel med stort intresse, säger Christina Eriksson, ansvarig för alternativa bränslen på Volvo Lastvagnar.

Fakta om RME:
RME står för Rapsbaserad biodiesel som består av rapsmetylester. RME, som är en typ av biodiesel, framställs genom en omförestring av rapsolja. Samlingsnamnet för estrar är FAME.

För ytterligare information kontakta:
Jan Strandhede
PR- & Marknadskommunikationsansvarig Sverige,
tel: 031-323 37 15
e-post: jan.strandhede@volvo.com.