Volvo Tier 4 Final/Stage IV motorer takler avgasskravene og redusert drivstofforbruk - Pressemeldinger : Volvo Maskin AS
30.08.2013 

Volvo Tier 4 Final/Stage IV motorer takler avgasskravene og redusert drivstofforbrukVolvo Tier 4 Final/Stage IV engines tackle emissions – and fuel consumption

Bygget med smart teknologi basert på 180 års erfaring, Og med styrken fra hele Volvo Group som grunnlag, er de nye Tier 4 Final/Stage IV dieselmotorene D4, D6, D8, D11, D13 og D16 fra Volvo Construction Equipment (Volvo CE) klare til å møte den kommende strenge utslippslovgivning fra EU og USA. Samtidig forbedres drivstoffeffektiviteten opp til 5% sammenlignet med tidligere modeller og reduserer generelt driftskostnadene.

V-ACT (Volvo Advanced Combustion Technology) -motorene har avansert innsprøyting, et mer effektivt luftbehandlingssystem og forbedret motorstyring. Etter omfattende tester under tøffe forhold, har Tier 4f/Stage IV-motorene gjennomgått tester i benk og praktiske tester ute i felten for å kunne redusere nitrogenoksid (NOx) fra Tier 4 Interim/Stage IIIB nivåene fra 2,0g/kWh til kun 0,4g/kWh, dvs. en nedgang på 80% i samsvar med kravene i den nye lovgivningen.

For å møte disse nye kravene uten dramatiske endringer av motore, har Volvo's Tier 4f/Stage IV motorer nå tatt i bruk selektiv katalytisk reduksjon (SCR), en teknologi som allerede er blitt grundig testet i mer enn 1 million Volvo lastebiler med SCR siden systemet ble introdusert i 2005.

SCR bruker en injeksjon av DEF/AdBlue® (en 32,5% løsning av urea i avionisert vann) inn i eksosen for å konvertere NOx til nitrogen og H2O. Begge finnes naturlig i omgivelsesluften. Systemet reduserer NOx-utslippene med så mye som 95%.

Sammen med SCR, bidrar den ytre, avkjølte eksosresirkulering (E-EGR) også til å senke NOx ved å redusere mengden av oksygen i forbrenningskammeret, noe som i sin tur senker forbrenningens maks.temperaturer. Mens du kjører prosessen med resirkulering av eksosgass, turbolader med variabel geometri (VGT) på D13 Oog D16 eller en turbolader med waste-gate ventll på de mindre motorene, gir øyeblikkelig dreiemomentsøkning ved lave turtall, effektøkning og forbedret ytelse for optimal drivstofføkonomi.

Dieselpartikkelfilter

Det helautomatiske dieselpartikkelfilteret (DPF) reduserer skadelige partikler, uten å avbryte maskinens arbeid og senke produktiviteten eller ytelsen. Passiv regenerering foregår jevnlig ved lave eksostemperaturer for å oksidere svevestøv. I tillegg brennes partikler ved høye temperaturer via ny regenerering hver 500 driftstime. Denne funksjonen krever ingen innblanding fra maskinføreren. Under denne prosessen øker motorens katalysator (DOC) eksostemperaturen slik at partikkelfilteret brenner opp svevestøvet.

En syvende injektor brukes til å fordampe drivstoff som sprøytes inn i eksosen. Dette drivstoffet anvendes av DOC for å øke effektiviteten til partikkelfilteret. Det automatiske luftinntaksspjeldet begrenser inntaket av frisk luft for å kontrollere motortemperatur og gjennomstrømningen i EGR'en for å forbedre den totale effektiviteten av etterbehandling systemet under driftsforhold med lav belastning. Og en styreenhet for eksosetterbehandling (ACM) overvåker og betjener regenerering, slik at utslippene blir redusert. Vedlikehold av filteret kan være nødvendig hver 4500 driftstime (6000 driftstime for D4 til D8), men gjøres raskt og enkelt.

Den avanserte motorstyringen (EMS) som tilpasser seg umiddelbart til endringer i driften, er blitt oppdatert med en kraftigere prosessor som støtter flere funksjoner med større presisjon og bedre kontroll.

Gjennomgått harde prøver

Volvo CE's Tier 4f/Stage IV-motorer har dratt nytte av mer enn 25000 driftstimer test i dumpere, hjullastere og gravemaskiner, samt i testbenker. Testing av prototypene har også blitt gjort i minusgrader, ekstrem varme og høyt over havet.

Perfekt harmoni

Kunder drar nytte av de tilpassede komponentene samt perfekt harmoni mellom motorer og maskiner. Volvo samkjører motoreffekt, drivverk og hydraulikk for større effektivitet, ytelse og produktivitet. Og selv om Volvo-motorene er skreddersydd til å passe spesifikke produktserier, er de bygget opp av felles deler, slik at eierne raskt og lett kan få reservedeler for at maskinen får minst mulig uønsket stopptid.

Hele serien av Volvo CE Tier 4f/Stage IV-motorer og Volvo CE-maskiner støttes av selskapets utvidede servicenettverk og et bredt utvalg av kundeløsninger, blant annet DEF/AdBlue-styring, kostnadseffektiv bytteservice for partikkelfiltre og Volvo originaldeler. For service og vedlikehold, finnes det et utvalg av serviceavtaler (CSA) tilgjengelig, noe som gir fleksibilitet og kostnadskontroll samt reduserer uønsket stopptid til et minimum. Volvo CareTrack telematikksystem muliggjør ekstern overvåking av maskinens funksjoner, helt fra drivstofforbruket til påminnelser som service, alt for å forbedre produktivitet og effektivitet.

Volvo Tier 4 Final/Stage IV motorer

 

 

D4

D6

D8

D11

D13

D16

Antall sylindere

4

6

6

6

6

6

Slagvolum

4,1L
/250in3

6,1L
/372 in3

7,8L
/476 in3

10,8L
/659 in3

12,8L
/781 in3

16,1L
/982 in3

Nom. effektområde

80-115 kW/ 107-154 hk

100-180 kW/ 134-241 hk

160-250 kW/ 215-335 hk

235-265 kW/315-355 hk

220-329 kW/295-441 hk

350kW/469hk

Slutt 

August 2013

For mer informasjon, vennligst se: www.volvoce.com/press 

Eller kontakt:

Thorsten Poszwa
Direktør, Ekstern kommunikasjon
Volvo Construction Equipment
Tlf.: int + 32 2482 5021
Email: thorsten.poszwa@volvo.com
Twitter: http://twitter.com/VolvoCEGlobal

Brian O’Sullivan
SE10
London
Tlf.: int +44 77 333 50307
Email: osullivan@se10.com