Moderne klassiekers: de Volvo L30G en L35G wielladers - Persberichten : KUIKEN Construction Equipment
27-8-2013 

Moderne klassiekers: de Volvo L30G en L35G wielladers 

L30G, L35G

De herziene L30G en L35G wielladers van Volvo Construction Equipment mogen dan compact zijn – wat ze ideaal maakt voor krappe ruimten en scherpe bochten – ze beschikken bovendien over de veelzijdigheid en de opbreek- en hefkrachten die u eerder van grotere machine-uitvoeringen verwacht. Beide modellen zijn voorzien van sterke en nieuwe Volvo-motoren die voldoen aan de strenge emissievereisten van Tier 4 Final en Stage IIIB.

 

De sterke, stille types
Waarom de Volvo CareCab van de G-serie de beste van de branche is, is duidelijk te zien. Het ruime interieur met zijn lage geluids- en trillingsniveaus maakt een comfortabeler bediening mogelijk, wat de machinist fris houdt en hem/haar bedieningsgemak oplevert. De ergonomisch verantwoorde bedieningselementen zitten op strategisch gekozen locaties en liggen goed in de hand, terwijl de volledig verstelbare bestuurdersstoel een verhoogd comfort oplevert. Het zicht is ongeëvenaard dankzij de brede, gebogen voorruit en de compacte motorkap achteraan.


Tijdens zware klussen beschermen de portaalassen van de L30G en L35G de cardanassen en wielassen tegen schade door contact met stenen en andere obstakels. Dit Volvo-unieke kenmerk biedt machinisten de zekerheid dat de aandrijflijn van de machine de lastigste bodemomstandigheden aankan.


Dankzij het knikdraaigewricht zijn de G-serie machines comfortabel te bedienen, ook bij ritten over oneffen terrein. Door het gebruik van grote ophangbussen, aanslagrubbers en pennen met oppervlakteharding is de brancheleider er bovendien in geslaagd de betrouwbaarheid en de duurzaamheid van de machines te verbeteren en tegelijkertijd de overdracht van trillingen op de machinist te beperken. Ook de mate van bandenslijtage en het risico van wegglijden zijn teruggebracht.


Bij klussen die maximale aandrijving vergen zijn de differentieelsloten van Volvo te activeren via een schakelaar in de cabine. Dit om ervoor te zorgen dat er zoveel mogelijk kracht op alle vier de wielen wordt overgebracht en doorslippen op een zachte of gladde bodem tegen te gaan. De differentieelsloten die tot de beste van de branche horen, beperken de bandenslijtage en verlagen het risico van bandensporen op pas aangelegde wegen of andere kwetsbare verhardingen.

Topprestaties
De G-serie machines zijn voorzien van een geheel nieuwe Volvo-motor (55,4 kW/75 pk) die voldoet aan de emissienorm Tier 4 Final/Stage IIIB en voor een beter brandstofrendement uitgevoerd is met elektronisch motormanagement. De L30G en L35G mogen dan klein van stuk zijn: met de motor die perfect is afgestemd op de aandrijflijn beschikken ze over het vereiste vermogen voor de allerzwaarste klussen.

Dankzij de tweekringshydrauliek van de G-serie gaat de besturing nooit ten koste van hefvermogen. Door het gebruik van twee nagenoeg onafhankelijk werkende hydrauliekkringen hoeft een rijdende machine niet in te boeten aan hefkracht.

De bakken en hefarmen van de L30G en L35G zijn sterk en duurzaam voor efficiënt laad- en hefwerk. De bak heeft een grote inkiephoek om te voorkomen dat u tijdens het transporteren of heffen lading verliest. Het Z-vormige hefframe dat standaard is op de machines heeft zich in het veld bewezen als een systeem dat een ongekende opbreekkracht en snelle cyclustijden oplevert en een uitstekende parallelgeleiding bij gebruik van de palletvork. De perfect op elkaar afgestemde opbreek-, aandrijf- en hefkrachten staan borg voor maximale productiviteit. Voor verdere aanpassing is de L35G verkrijgbaar met TP-hefarmen (Torque Parallel) die de voordelen van uiteenlopende hefarmen combineren voor een hoge opbreekkracht en een uitstekende parallelgeleiding.
 

Dankzij de hydraulische snelwissel die volledig geïntegreerd is in de hefarmen verloopt het wisselen van aanbouwdelen (zoals vorken en bakken) snel en eenvoudig.

 

Onderhoud hoeft niet veel tijd te nemen. Dankzij goed bereikbare servicepunten (waaronder brandstof-, olie-, lucht- en hydrauliekoliefilters, accu, radiateur, oliepeilstok en hydrauliekoliepeilglazen) kan het onderhoud sneller en eenvoudiger plaatsvinden, zodat u meer tijd kunt besteden aan de productie in plaats van aan machine-onderhoud.

 

 

Model

L30G

L35G

Motor

 

D3.3D

D3.3D

Brutovermogen bij

 

2600 omw/min

 

2600 omw/min

SAE J1995

 

55,4 kW (75 pk)

 

55,4 kW (75 pk)

Nettovermogen SAE J1349 - DIN ISO 1785

 

 

52,4 kW (71 pk)

52,4 kW (71 pk)

Opbreekkracht bak

 

61 kN

 

60,5 kN

Statische kiepbelasting volledig geknikt

 

3840 kg

 

4350 kg

Bakken

 

1,0–1,5 m3

 

1,2–1,5 m3

Bedrijfsgewicht

 

5,5–5,7 t

 

6,3–6,4 t

Banden

 

365/80 R20

 

405/70 R20


 

De L30G en L35G zijn vanaf augustus 2013 beschikbaar op de Noord- en West-Europese markten.

Einde bericht. Februari 2013

      Breng voor meer informatie een bezoek aan: www.volvoce.com/press

Of neem contact op met:

Thorsten Poszwa 
Hoofd, Externe communicatie 
Volvo Construction Equipment  
Tel.: int + 32 24 82 50 21 
E-mail: thorsten.poszwa@volvo.com  
Twitter: http://twitter.com/VolvoCEGlobal

Brian O'Sullivan
SE10
Londen
Tel.: int +44 77 33 35 03 07
E-mail: osullivan@se10.com