Construction Equipment Türkiye

Volvo L260H: Her kovada kâr edin

Volvo İş Makinelerinde yenilik; L260H tekerlekli yükleyici, %10'a kadar yakıt verimliliği artışı ve verimlilikte %15'e varan artış gibi optimum performans sunar.

2011'de piyasaya 35 tonluk tekerlekli yükleyici sunan ilk kişi olan, L250G ile birlikte, Volvo İş Makineleri, şimdi de H-Serilerinin en son parçası olan L260H modelini tanıtıyor. Gelişen ticari taleplere yanıt olarak kurulan 35 tonluk makine, ağır iş uygulamaları için tasarlanmıştır ve en yeni teknoloji ile yükseltilmiştir.

Yukarı! Daha Da Yukarı!

Selefleriyle karşılaştırıldığında, sayılar her şeyi açıklıyor. L260H modeli, 50 mm kadar arttırılmış, akıllıca yeniden tasarlanmış tekerlek tabanı ve ön çerçevenin ve kaldırma kolu sisteminin optimize edilmiş ağırlık dağılımı sayesinde, %15'e kadar daha fazla üretkenliğe sahiptir; birlikte, bu iki özellik daha büyük kova kullanılmasını sağlar.

Verimlilik için hazırlanmış olan L260H modeli, L250G modelinden %6 daha güçlü ve %5 daha fazla dönme momenti ile gelen güçlü bir D13 motoruyla donatılmaktadır. Yeni jenerasyon yük algılamalı hidrolikler, ataşmanların duyarlılığını ve bomun kaldırma ve indirme hızını arttırmak üzere tasarlanmıştır. Daha hızlı çevirme süreleri için, yeni HTL310 model şanzıman, güçlü motor ve akslarla uyumlu çalışıyor ve yeni dönüştürücü, daha yüksek performans ile sonuçlanan daha yüksek dönme momenti çıkışı sunuyor. Ayrıca, daha hızlı ivme kazanmak için dişliler arasındaki boşluklar düşürülmüştür.

Bir dizi gelişmiş özellik sayesinde yakıt verimliliği %10'a kadar artmıştır. Yeni jenerasyon hidrolikler, indirme ve boşaltma sırasında sıvı akışını azaltarak diğer fonksiyonlar için hidrolik pompa gücünü korumaktadır; ve yeni, kuru P-Fren, içi ıslak, çok diskli frenin neden olduğu sürtünme kayıplarını ortadan kaldırır. Ek olarak, geliştirilmiş OptiShift teknolojisi, Volvo patentli Reverse By Braking (RBB) fonksiyonunu entegre eder ve kilitlemeli yeni dönme moment dönüştürücü, motor ve şanzıman arasında doğrudan bir sürüş yaratarak yakıt tüketimini önemli ölçüde düşürüyor.

Ayrıca yakıt verimliliğine katkıda bulunmak, dişlileri motor ve sürüş hızını en iyi dişli oranına uyacak şekilde değiştiren, Tam Otomatik Güç Dönüşümüdür (FAPS). L260H modeli ayrıca, gaz pedalının aşırı kullanımına tepki halinde mekanik geri itme kuvveti uygulayarak ekonomik çalışmayı teşvik eden, eşsiz bir Volvo özelliği olan çevreci bir pedal ile donatılmaktadır.

Her kovada kâr edin

L260H modeli, özellikle makineye uyacak şekilde tasarlanmış olan dört yeni kovayla birlikte gelmektedir; Volvo Kaya kovası, Volvo Kum kovası ve iki Volvo Yeniden Kazı kovası. Uygulama için optimize edilmiş şekliyle kovalar, tekerlekli yükleyicinin maksimum kapasiteyle çalışmasını sağlayarak, müşterilerin zaman, para ve çabalarından tasarruf yapmalarına yardım eder.

Volvo Kaya kovası, artık daha uzun bir zemine sahip ve önceki kovadan %11,5 daha fazla malzeme tutabiliyor; bu da daha fazla verimlilikle sonuçlanıyor. Tünel açma uygulamaları için, Volvo, Yandan Dökmeli Kaya kovalarını da sunmaktadır.

Toplu haldeki kum veya küçük parçacıklar için optimize edilmiş olan 6,6m³ çapındaki Volvo Kum kovası, yumuşak zemin koşulları için en ideal seçimdir. Uzun kova zemini, iyileştirilmiş çekim kuvveti için titreşimi maksimuma çıkartırken, düz tasarım da temiz ve düz bir çalışma alanının korunmasına yardımcı olur.

7,3m³ çapındaki yeniden tasarlanan Volvo Yeniden Kazı kovasının dolumu kolaydır ve yeni dışbükey kenarlar, %5'e kadar daha fazla verimlilik için, dökülmeyi en aza indirir. L260H modelini yük ve taşıma uygulamaları için optimize etmek adına, opsiyonel Bom Süspansiyon Sistemi, zıplamayı düşürmeye yardım etmek için otomatik olarak çalışmaktadır. Ayrıca, Volvo, Yeniden Kazı paketlerini seçme hakkı da sunuyor.

Dinamik yük tartımı sistemi olan Yük Yardımı ile müşteriler, iş emirlerini yönetebilir ve verimliliği kolayca izleyebilir. 10 inç Volvo Co-Pilot dokunmatik ekran ile desteklenen Yük Yardımı, her kovadan kâr edildiğinden emin olmak için taşınan materyallerin miktarını takip etmektedir.

Daha fazla rahatlık, daha yüksek performans

Ağır çalışmalar için kurulan L260H, etkili bir çalışma ortamı oluşturmak için eşsiz bir şekilde tasarlanmıştır. Tek ya da çoklu kaldıraç seçeneği ve tercih edilen yanıt hızına göre, üçlü bir hidrolik mod seçeneği ile, L260H modeli, rahatlığı ve verimliliği iyileştirmek için özelleştirilebilir. Ek olarak, yeni kova seviyelendirme fonksiyonu, operatörün yorgunluğunu azaltmak için, kepçenin hem döküm hem de kıvrılma konumlarından normal düzeye geri dönmesine izin verir. Eklenmiş rahatlık için, Rahat Sürüş Kontrolü (CDC), makinenin küçük bir kaldıraçtan yönlendirilmesine izin verir. Ayrıca, yorgunluğu azaltmak için, yeni ISRI premium ayarlanabilir koltuk seçilebilir.

Kabinden görüş mesafesi yeni dikiz aynaları ile geliştirilmiş olup, opsiyonel bir arka görüş kamerası da eklenebilir durumdadır; bu kamera, operatöre görsel ve işitsel bir uyarı sunarak yakınlardaki nesneleri bildiren radar algılama sistemi ile birlikte çalışır.

Ateşe Hazır

Zorlu koşullarda güçlü bir sistem sunan L260H, dayanıklılık göz önüne alınarak inşa edilmiş ve kolay kullanılabilirlik için tasarlanmıştır. Volvo'nun kanıtlanmış olan Z-biçimindeki eklemi, tamamen yüklenmiş kovaların maksimum yüksekliğe çıkmasını sağlayan yüksek çıkış gücü sağlamaktadır. Uzun vadeli performans için yapılmış olan taşıma kolu, her bir uçta çift mühre sahiptir. Güçlü çerçeve yapısı, Volvo güç aktarım organına ideal bir şekilde uyuyor ve bileşen sıcaklığını ayarlamak için hidrolik olarak çalıştırılan bir soğutma fanı özelliği taşıyor; bu fan ayrıca, soğutma birimlerinin kendilerini temizlemesi için otomatik olarak ters yönde çalışıyor. Bileşenlerin takılmasını azaltmak için, gecikmeli motor kapanması otomatik olarak etkinleştirmek üzere programlanabilir. Yeni fonksiyon, turbo şarjör uygun sıcaklığa geldiğinde makineyi kapatır.

L260H, yüksek çalışma süresi sağlamak için sektörde öncü olan bir servis kolaylığı ve kolay bakım sunar. Kabin, hayati bileşenlere sınırsız erişim sağlayan 30º veya 70º açıyla eğilebilir ve motora elektronik olarak çalıştırılan, geniş açılan motor kaputu ile ulaşılabilir. Ayrıca, Bom Süspansiyon akümülatörleri, artık ön çerçevenin dışında yer almaktadır ve P-freni de daha kolay ulaşım ve artan bileşen ömrü için harici olarak bulunmaktadır. Ek olarak, korkuluklar ve basamaklar, bakım elemanlarının ve operatörlerin makine çevresinde yollarını bulabilmeleri için turuncuya boyanmıştır.

Volvo ayrıca, etkililiği arttırmak için geniş bir hizmet alanı sunmaktadır. Orijinal Volvo Parçaları, Proaktif İzleme, operatör eğitimi ve Volvo Site Simülasyonu, L260H'nin sahipler için yatırımın geri dönüşünü en üst düzeye çıkarmasını sağlamak için tasarlanmış birçok çözümden sadece birkaçıdır.

Esas teknik özellikler:

L260H

T3

T4f

Tam durgun boşaltma yükü

kg

23 770

23 770

Kova kapasitesi

m3

5.3-10.2

5.3-10.2

Çalışma ağırlığı

kg

34 000 - 39 000

34 000 - 39 000

Çıkış kuvveti

kN

328

328

Motor

Volvo D13E

Volvo D13J

Maksimum güç

dev/dak

1 500

1 500

. . . SAE J1995 brüt

kW

310

310

. . . ISO 9249, SAE J1349 net

kW

309

309

Maksimum dönme momenti

dev/dak

1 100

1 100

. . . SAE J1995 brüt

Nm

2 343

2 343

. . . ISO 9249, SAE J1349 net

Nm

2 328

2 328

Lastikler

29.5 R25, 875/65R29

Makine yapılandırmasına dayalı olarak: 6,7m³ / 8,8yd³ çapındaki STE BOE P kovasına dayalı olarak