Construction Equipment Türkiye

Volvo EC230 Electric, Danimarka'daki Geleceğin Çevre Dostu Şantiyesi'nde sürdürülebilir güç sağlıyor

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) tarafından sunulan en büyük elektrikli ekskavatör olan EC230 Electric, birçok uygulamada başarısını kanıtladıktan sonra Danimarka'da ilk kez satışa sunuldu.

  • Volvo Construction Equipment (Volvo CE), Danimarka Teknoloji Enstitüsü'nün yanı sıra Per Aarsleff A/S'yi de içeren diğer ortaklar ile birlikte sürdürülebilir çözümleri test etme ile ilgili bir inovatif proje üzerinde çalışıyor.
  • EC230 Electric ekskavatörün çalışmalarından edinilen ayrıntılı bilgiler, elektrikli makinelerin gelecekte daha geniş bir ölçekte kullanılmasına yardımcı olacaktır.
  • Geleceğin Çevre Dostu Şantiyesi projesi, 2040'a kadar CO2 nötr iklim hedefine ulaşmak isteyen Danimarka şehri Aarhus'ta yer alıyor.

Volvo CE'nin sunduğu ve sektör lideri elektrikli iş makinesi ürün grubunun en büyük ekskavatörü olan 23 tonluk EC230 Electric, geleceğin şantiyesinin nasıl görünebileceğini keşfetmeyi amaçlayan heyecan verici bir girişim için ilk kez Danimarka'da kullanıldı. Sektörün nadir büyüklükteki elektrikli ekskavatörlerinden olan makine, diğer bölgelerdeki çeşitli uygulamalarda şimdiden başarısını kanıtladı.

Geleceğin Çevre Dostu Şantiyesi ve Danimarka Teknoloji Enstitüsü Kıdemli Proje Yöneticisi Lars Overgaard şunları söylüyor: "Farklı sürdürülebilir çözümlerin gerçek etkisi konusunda yeterli sayıda belgelenmiş kanıt yok. Bu projede belirli girişimlerin çevre üzerindeki etkisini belgeliyor ve özellikle gürültü, CO2, ve diğer emisyonların azaltılmasının yanı sıra çevre dostu enerji tedariği için farklı seçenekler üzerinde çalışıyoruz. Yolda kullanılmayan araçların elektrifikasyonu çok büyük bir potansiyele sahip olsa da bazı zorluklar da içeriyor. Sonuç olarak verileri ayrıntılı bilgilere dönüştürüyor ve böylece çevre dostu enerjiye dönüşümü hızlandırma konusunda inşaat sektörüne yardımcı oluyoruz."

Lars Overgaard, "Çevre dostu enerjiye dönüşümü hızlandırma konusunda sektöre yardımcı oluyoruz" diyor.

Aarhus, Danimarka'nın ikinci en büyük şehri ve en hızlı büyüyen şehirlerinden biridir. Tıpkı Volvo CE gibi Aarhus şehri de sera gazı emisyonlarını 2040'a kadar sıfırlamayı hedefliyor. Ülkenin en uzun ofis binasının ve halka açık yeni şehir alanlarının inşaatına Aarhus Limanı'nın yakınındaki Mindet'te başlandı. 

Ancak bu sıradan bir inşaat sahası değil. Volvo CE, öncü bir girişimle sürdürülebilir inşaat çözümlerini gerçek bir ortamda test etmek için Danimarka Teknoloji Enstitüsü'nün yanı sıra inşaat mühendisliği ve inşaat firması Per Aarsleff A/S ile birlikte çalışıyor. Bu girişim yoluyla elde edilen ayrıntılı bilgiler, bilgi tabanı oluşturulmasına ve bu çözümlerin gelecekte ölçekli olarak nasıl uygulanabileceğinin daha iyi anlaşılmasına yardımcı oluyor. Bu çalışma, inşaat sektörünün tamamının yararına olacaktır.

Geleneksel ekipman yerine elektrikli, hibrit ve biyoyakıtlı (HVO) iş makineleri kullanılmasının avantajları konusunda paha biçilmez bilgiler sağlamak için gerçek zamanlı hava kalitesi ve gürültü izleme çalışmaları yapıldı. 

 

Aarsleff Sürdürülebilirlik Departmanı Yöneticisi Lars Dithmer, konu hakkında şunları söylüyor:
"İnşaat sektörü bir dönüşüm yolculuğundadır. Karbon ayak izinin küçültülmesinin zorlukları var ancak fosil yakıtsız süreçleri ve makineleri uyarlamanın yanı sıra sürdürülebilir materyaller kullanarak, bu çevre dostu enerjiye dönüşüm sürecinde şirketimizi dayanıklı hale getirebilir ve örnek olabiliriz. Mindet'te gerçekleştirilen gibi projelerden elde edilen bilgi tabanı, odaklanmamız ve yatırım yapmamız gereken alanların yanı sıra değiştirmemiz gereken alışkanlıklar konusunda değerli bilgiler sağlayacaktır. Başarılı olmak için değer zincirinin tamamında sürdürülebilirliğe öncelik vermemiz gerekiyor."

 

Aarsleff Sürdürülebilirlik Departmanı Yöneticisi Lars Dithmer

Bir elektrik güç merkezi

Sürdürülebilir inşaat çalışmalarına dönüşümde elektriğin gücünün kanıtlanması 

Volvo EC230 Electric, 23 tonluk gücünü iyi değerlendirmek üzere Aralık başında inşaat sahasının orta temelini kazmak için kullanılmaya başlandı. Volvo CE'nin yeni sunduğu ve piyasada bulunan sadece birkaç orta boyutlu elektrikli makinelerden biri olan EC230 Electric, şu anda belirli pazarlarda satışa sunulmuş durumdadır. Şantiyede hem gece yavaş şarj hem de molalarda hızlı şarj özellikleri kullanıldı. Bu şekilde şarj düzeni ve şebeke üzerindeki yük izlenerek, gelecekteki elektrifikasyon için yeterince gücün nasıl sağlanacağı konusunda ek incelemeler yapmak üzere değerli veriler elde edildi.

 

Volvo CE Danimarka Perakende Operasyonları Yöneticisi Henrik Torp, şunları söylüyor: "Şimdiden kullanılabilen sürdürülebilir çözümleri sergilemek üzere bu inovatif programa dahil olmaktan ötürü büyük mutluluk duyduk.”

"Program sayesinde sıfır emisyonlu iş makinelerinin etkisi konusunda anlamlı kanıtlar elde ettik. Toplanan ayrıntılı bilgiler, daha sürdürülebilir uygulamalara ve çalışma yöntemlerine geçişte inşaat sektörünün desteklenmesine yardımcı oluyor. Küresel CO2 emisyonlarının %70'inin küçük ve büyük şehirlerden kaynaklandığı düşünüldüğünde, Aarhus'ta uygulananlar gibi yaklaşımlar kesinlikle küresel ölçekte tekrarlamamız gerekenlerdir."

 Volvo CE Danimarka Perakende operasyonları Yöneticisi Henrik Torp

Sürdürülebilir bir şehir için sürdürülebilir inşaat

"Geleceğin Çevre Dostu Şantiyesi" projesi, iklim üzerindeki etkisini azaltmayı amaçlayan bir şehir için çok uygundu. Gerçekten de Danimarka, sürdürülebilirlik konusunda küresel bir liderdir ve dünyada 2050'ye kadar fosil yakıtları tamamen bırakma hedefini ortaya koyan ilk ülke olmuştur. 2019 yılında, sera gazı emisyonlarını 2030'a kadar %70 azaltmayı hedefleyen İklim Yasası'nı çıkardılar. Ülke, çevre üzerinde düşük etkili taşımacılık konusunda öncülük ediyor ve ülkedeki bisiklet sayısı otomobillerin neredeyse iki katıdır. 

Ulusal ölçekte ilgi çeken bir proje olarak başlayan bu girişim, özellikle İskandinavya çapında sürdürülebilir inşaat çözümleriyle özel olarak ilgilenen diğer ülkelerin kamu kurumlarından gelen yoğun ilgi ile ivme kazanmıştır. 

Mart 2023

DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN

Anne Bast

Marka, Pazarlama & İletişim Müdürü
Volvo Construction Equipment
Avrupa / Uluslararası Satış Bölgesi
E-posta: anne.bast@volvo.com