Construction Equipment Türkiye

Volvo CE'nin istikrarlı Q1 performansı Çin pazarından etkilendi

Volvo Construction Equipment (Volvo CE), kısmen Çin pazarında devam eden Covid-19 kısıtlamalarının tetiklemiş olduğu düşüşten etkilenen genel büyüme ivmesi ile Asya dışındaki tüm bölgelerde 2022'nin ilk çeyreğinde net satışlarda mütevazı bir artış kaydetti.

Volvo CE'nin istikrarlı Q1 performansı Çin pazarından etkilendi

Çin'de devam eden pandemi, inşaat ekipmanı endüstrisinin dünyadaki en büyük pazarındaki satışlar üzerinde önemli bir etkiye sahip oldu ve 2022'nin ilk çeyreği için küresel satışlarda %9'luk bir düşüşe yol açtı. Bununla birlikte, Güney Amerika'da %62, Kuzey Amerika'da %11, Afrika ve Okyanusya'da %5 ve Avrupa'da %2'lik bir oran ile yaşanılan en büyük artışın raporlanmasıyla birlikte diğer tüm bölgeler yılın ilk üç ayında satışlarda istikrarlı bir artış göstererek pandeminin etkisinin yumuşamasında güçlü bir rol oynadı. Servis çözümlerinin öneminin bir kere daha hatırlanmasına sebep olan servis satışları da %17 oranında arttı.

Volvo CE Başkanı Melker Jernberg, bu konuya ilişkin görüşlerini şu şekilde ifade etti; ''Sektörün ve dünyanın son derece zorlu zamanlardan geçtiğinden hiç şüphe yok; ancak bir kuruluş olarak, dünyanın dört bir yanında devam eden trajik insani krizlere odaklanırken ve acil iklim değişikliği konusunda aksiyon alıyor ve, müşterilerimize bugün ihtiyaç duydukları ürün ve hizmetleri sağlayarak bu sorunları doğrudan ele alıyor olduğumuz için gurur duyuyorum. Bu zor zamanlarda, daha sürdürülebilir inşaat ve altyapı çözümlerine ilişkin izlediğimiz dönüşüm süreci ivmesini korumaktadır; bizler de değer zincirlerini karbondan arındırmaya yardımcı olurken, dünyanın dört bir tarafındaki topluluklarımızı korumaktayız.”

2022 yılının ilk çeyreğinde, Volvo CE net satışlarının 2021 yılının ilk çeyreğinde 24.742 milyon krondan 22.613 milyon krona düştüğüne şahit olduk. Düzeltilmiş faaliyet geliri, %15,4'ten düşüşle %12,4'lük bir ayarlanmış faaliyet marjına karşılık gelen 2.810 Milyon SEK (1. Çeyrek 2021'de 3.822 Milyon SEK) tutarındadır. İşletme geliri, düşük makine hacimleri ve yüksek malzeme maliyetlerinden olumsuz etkilenmiş, ancak artan fiyat realizasyonu ve yüksek hizmet hacimleri kısmen azaltıldı. 

Dünyanın pandeminin pençesinden bir şekilde kurtulduğu geçen yılın aynı dönemine kıyasla yükselen sipariş alım seviyeleri, 2022'nin ilk çeyreğinde sipariş alımında %42'lik bir düşüş olduğunu göstermektedir. Esas olarak Çin'de devam eden düşüş nedeniyle sipariş alımı, Rusya'daki siparişlerin iptalinin ve büyük sipariş defterleri nedeniyle kısıtlayıcı siparişler vermenin de sonuçlarını bizlere hissettirmiş oldu. Gergin bir tedarik zinciri faaliyeti sonucunda ise teslimatların %33 oranında azaldığı görüldü.

Pazar geliştirme

Avrupa pazarı, altyapı ve konut alanındaki çok sayıda yatırımın etkisiyle yılın ilk iki ayında %13 oranında büyürken, Kuzey Amerika, bölgedeki yüksek konut inşaatı ve imalatı sayesinde %20 oranında büyüme gösterdi. Emtialara yönelik güçlü talep nedeniyle Güney Amerika, geçen yılın aynı çeyreğine göre %45'lik bir artışla pazar paydaşları arasındaki güçlü yükselişini korumayı başardı. Bununla birlikte, öncelikle ülke genelinde kısıtlamalara ve kapanmalara yol açan Covid-19 vakalarındaki ani artıştan ziyade aynı dönemde öncelikle ekskavatörlerde devam eden fiyat baskısından dolayı yukarıdaki hususlar Çin pazarındaki %33'lük düşüşten payını almış oldu. Çin dışındaki Asya bölgesi de yeni emisyon düzenlemeleriyle ilgili olarak Hindistan'daki makine fiyatlarındaki artışlardan olumsuz etkilendi ve %8'lik bir düşüş bildirdi.

Volvo CE, zorlu zamanlarda sağlam bir performans sergilerken, aynı zamanda sadece şirket için değil, endüstri ve bir bütün olarak toplum için sürdürülebilir bir lider olarak sektördeki gelişimini sürdürmektedir. Bu çeyrekte Asya pazarındaki ilk tamamen elektrikli makine olan ve müşterilerin artık Güney Kore'de satın alabileceği ECR25 Elektrikli kompakt ekskavatörünün başarılı lansmanına ve müşterilerin karbon nötrlüğüne yönelik kendi benzersiz hedeflerini gerçekleştirmelerine yardımcı olmayı amaçlayan özel bir CO2 Azaltma Programının tanıtılmasına şahitlik yapmaktadır.

Tablo 1. Volvo Construction Equipment'ın Milyonlarca İsveç Kronu olarak pazar alanına göre net satışları.

Volvo Construction Equipment, pazar alanına göre net satışlar, milyon İsveç Kronu cinsinden

DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN

Anne Bast

Marka, Pazarlama & İletişim Müdürü
Volvo Construction Equipment
Avrupa / Uluslararası Satış Bölgesi
E-posta: anne.bast@volvo.com