Construction Equipment Türkiye

Volvo CE, şantiye güvenliği için Çarpışma Etkisi Azaltma Sistemi'ni sunar

Volvo İş Makineleri (Volvo CE), Sıfır kaza vizyonunun bir parçası olarak Volvo LastikliYükleyiciler için Çarpışma Etkisi Azaltma Sistemi'ni sundu. Bu, operatörün tepki vermesini destekleyen ve geri viteste çalışırken çarpışma riskini veya sonuçlarını azaltmaya yardımcı olan bir otomatik frenleme özelliğidir.

Bir orijinal ekipman üreticisi (OEM) tarafından sunulan ilk sistem türü olan bu özellik, geri viteste çalışırken operatörlere destek olur ve Lastikli yükleyici herhangi bir nesneye yaklaştığında servis frenlerini otomatik olarak uygulayarak, operatörü ek işlemler yapması için uyarır. Lastikli yükleyicilerin kullanım süresinin ortalama %40-50'sinin geri viteste gerçekleştirildiği dikkate alındığında, Çarpışma Etkisi AzaltmaSistemi, operatörler ve şantiye yöneticileri için değerli bir çözümdür. 

Kesinlikle güvenli operatör davranışlarının yerini almak üzere tasarlanmamış olsa da bu sistem, şirketin kuruluşlundan bu yana Volvo CE için bir merkezi odak ve temel değer olan şantiye güvenliğini daha da artırmak için kullanılan bir akıllı araçtır. Volvo Grubu'nun bir parçası olarak,markanın yalnızca ürünleri değil, operasyonları yoluyla da sağlanan Sıfır Kaza Vizyonu ile güvenliğin sağlanmasına adanmıştır.

Volvo CE'de lastikli yükleyiciler için Global Ürün Yöneticisi olan Lars Eriksson konuyla ilgili olarak şunları söylüyor: "Volvo CE olarak yalnızca kazaların sonuçlarını hafifletmeyen, bunların tümüyle önlenmesi için çabalayan akıllı çözümleri proaktif şekilde geliştirmeye devam ediyoruz. Bu yeni Çarpışma Etkisini Azaltma Sistemi, kaza riskini azaltma çalışmalarımızın önemli bir parçası olup, sıfır kaza vizyonumuzun gerçekleştirilmesi yolunda ilerleme taahhüdümüze katkıda bulunuyor."

Nasıl çalışır?

Bu yeni sistem ile müşteriler, hem kazaları önleyerek bunun sonucunda şantiyedeki herkes için güvenliğin artırılmasına hem de bu önlenebilir vurma ve çarpışmalarda ortaya çıkabilecek plansız iş kesintilerini azaltmaya bir adım daha yaklaşıyor. 

Sistem, çarpışma riskini saptayarak ve darbe öncesinde makineyi yavaşlatmak veya tamamen durdurmak için frenleri 2-3 saniye boyunca otomatik olarak uygulama biçiminde tepki vererek çalışır. Bu frenlemenin başlatılması, müdahalede bulunması için operatörü uyarır. 

Kesintisiz istifleme operasyonlarında sistem, makinenin tırmandığı son yokuşu hatırlayarak operatörlerin geri vitesi devreye almadan yığından geri viteste inmesine olanak tanıyor. Sistem ayrıca belirli şantiye koşullarında geçici olarak devre dışı bırakılabilir. 

Yalnızca tekerlekli yükleyici geri vitesteyken ve 3-15 km/s (1,86-9,32 mph) arasındaki hızlarda seyir halindeyken ve hangi vitesin etkin olduğuna bakılmaksızın çalışan sistem, şantiye güvenliğini artıran bir işlev görevi görür. Ancak bu tür destek sistemleri bile kazaları tamamen önleyemez, o nedenle Volvo CE her zaman güvenli operatör sürüş davranışlarını teşvik eder. 

Şantiye güvenliğinde artış

Volvo Lastikli Yükleyiciler için Volvo CE tarafından şirket bünyesinde geliştirilen, patent başvurusu yapılmış Çarpışma Etkisi Azaltma Sistemi, şu anda L150H, L180H, L220H, L260H ve L200H High Lift tekerlekli yükleyiciler için sunulan ve fabrikada takılan bir seçenektir. 

Radar Algılama Sistemi'nin takılmasını gerektiren bu sistem, tekerlekli yükleyiciler ürün gamı için Volvo CE tarafından sağlanan mevcut ve çok geniş özellik, seçenek ve şantiye hizmetleri aralığını tamamlayıcı bir sistem olarak çalışır. 

Kas, 2022