Construction Equipment Türkiye

Yeni Volvo elektrikli tablaları büyük ölçekli asfaltları kolaylıkla ısıtır

Volvo İş Makineleri'nin (Volvo CE) sağladığı elektrikle ısıtılan sabit asfalt serici tablaları, büyük ölçekli asfalt sermeyi daha da uygun maliyetli kılmak ve büyük yol projelerinin üretkenliğini ve verimliliğini artırmak için sunuldu.

Büyük paletli asfalt sericileri için MB122 ve VTD121 Elektro Termo Kontrollü sabit asfalt serici tablalarının sunulmasıyla, Volvo CE yalnızca asfalt serici tablaları serisini genişletmekle kalmıyor aynı zamanda müşterilere alışkın oldukları yüksek kaliteli sonucu artık daha kısa sürede ve daha az emekle üretmeleri için güç veriyor.

Elektrikle ısıtılan asfalt serici tablaları, tek güç kaynağından hızlı, tutarlı ve eşit yayılmış ısıtma üretme yetenekleri sayesinde olağanüstü derecede kullanışlı bir çözümdür. Dahili bir 55 kVA jeneratörden güç alan bu makinelerde, müşterilerin gazla ısıtılan asfalt serici tablalarında normalde gerekli olduğu gibi asfalt serici tablayı ısıtmak için gaz şişelerini yeniden doldurmasına artık gerek yoktur. Bunun sonucunda hızlı bir başlatma, maksimum çalışma süresi ve daha verimli bir şantiye elde edilir.

Bu sabit asfalt serici tablaları artık Volvo P6820D ABG, P7820D ABG ve P8820D ABG modellerinde bulunuyor ve 2,5-13 m'lik geniş asfalt serme olanağı sunuyor. Bu asfalt serici tablaları, sıcak asfalttan kuru, düşük dozajlı Silindirle Sıkıştırılmış Beton ve Çimentoyla Bağlanmış Malzemelerden, demir yolu balastı ve gradasyonlu mineral karışımlarına kadar her şeyi sermek için tasarlanmıştır.

En yüksek hızda sıcak asfalt serici tablası

Yeni elektrikle ısıtma fonksiyonu, sadece 40 dakikada başlatmayı mümkün kılıyor. Optimize edilmiş ısı dağıtımı için asfalt serici tablası bölümü başına bir ısıtmalı sıkıştırma çubuğu ve iki ısıtma elemanı, otomatik sıcaklık ayarı olan hassas termo kontrollü ısıtma ve her bölümde yer alan bireysel sıcaklık sensörleri bir araya geldiğinde, müşterilere hızlı ve verimli bir asfalt serici tabla ısıtma işleminin garantisi veriliyor.

EPM3

Operatör tarafından Elektronik Asfalt Serici Tablası (EPM3) kontrol paneli yoluyla asfalt serici tablası durumu ve davranışı da izlenebiliyor.

En üst düzeye çıkarılmış ön sıkıştırma

En üst düzeye çıkarılmış ön sıkıştırma

Bitmiş yüzeyde daha fazla yoğunluk ve bunun sonucunda daha uzun ömürlü asfalt ve daha düşük işletme maliyetleri elde etmek için en üst düzeyde ön sıkıştırma çok önemlidir. Yeni titreşimli ve sıkıştırıcı sabit asfalt serici tablaları tam olarak bunu sağlayarak tüm işlerde en pürüzsüz yüzeyi sunuyor. Değişken titreşim hızı ve sıkıştırıcı strokuna sahip olan bu asfalt serici tablaları, tek veya çift sıkıştırıcı çubuk çözümü ile donatılabiliyor.

Çift sıkıştırıcıya sahip olan Volvo sabit titreşimli asfalt serici tablaları, kalın katmanlar sermek için ideal çalışma ortaklarıdır. Bu asfaIt sericilerin çift sıkıştırıcı teknolojisi, tek sıkıştırıcıya göre %5-7 arasında daha yüksek sıkıştırma sağlar ve %98 Marshall yoğunluğu elde edebilir. Böylece silindirleme çalışması gereksinimleri ve ilişkili maliyetler önemli ölçüde azaltılır. Ayrıca ilk sıkıştırıcının besleme efekti sayesinde mümkün olan en perdahlı yüzeyi sağlar.

Harika esneklik

Çeşitli asfalt serme genişliklerinde çalışmak için +%4 ile -%2 arasında tabla ayarına ve uzatma kutularına sahip olan yeni asfalt serici tablası, üstlenilen tüm işler için büyük esneklik sağlar. Her iki tarafta da 0,75 m uzatma mesafesine sahip olan çeşitli uzatmalar, asfalt serici tablasının eğri kenarlara uyum sağlamak için gerektiğinde uzamasına veya geri çekilmesine olanak tanır. Diğer yandan, her iki tarafta malzeme akışını kontrol etmek için manuel veya hidrolik uç kapakları isteğe bağlı özellik olarak sağlanır.

En aza indirilen çalışmama süresi

Yeni dahili diyagnostik fonksiyonu, ısıtma barlarının durumunun kontrol edilmesine ve değişiklik yapılmasına gerek olup olmadığını ve bunun yerini saptamaya yardımcı olur. Böylece çalışmama süresi en aza indirilir. Çalışma süresi, kolay asfalt serici tablası montajı ve basit bakım işlemleri ile de güvence altına alınır. Bölüm başına iki merkezi kaldırma delikleri yoluyla asfalt serici tablasının bölümleri kolayca kaldırılabilir ve entegre hortum ve kablo yönlendirmesi ile montaj için net bir yol sağlanır. Ek olarak, hidrolik bağlantı noktaları ve kolayca erişilen elektrik bağlantılarının yanı sıra kolay erişim dahilinde olan servis noktaları ve sıkıştırma bıçakları, montaj ve bakımın kolay ve hızlıca yapılmasını sağlar.

 

Yeni dahili diyagnostik fonksiyonu

Yeni dahili diyagnostik fonksiyonu.

Tüm işler için bir asfalt serici tablası

Tüm Volvo asfalt serici tablalarında olduğu gibi bu yeni, elektrikle ısıtılan çözümler de onlar yıllık deneyime ve gereksinimlerinizi en iyi şekilde karşılamak için müşterilerimiz ile yakın iş birliğine dayanır.

Çok yönlülük gerektiğinde Volvo, temel genişliklerini iki katına çıkarmak uzatılabilen Variomatic Asfalt serici tablaları sunar.

Bu yeni, elektrikle ısıtılan asfalt serici tablaları serisi de dahil olmak üzere Volvo CE'nin tüm asfalt serici tablası ürün gamı hakkında daha fazla bilgiyi
ABG asfalt sericiler için asfalt serici tablaları sayfasında bulabilirsiniz.

DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN

Anne Bast

Marka, Pazarlama & İletişim Müdürü
Volvo Construction Equipment
Avrupa / Uluslararası Satış Bölgesi
E-posta: anne.bast@volvo.com