Construction Equipment Türkiye

Volvo Construction Equipment ve Volvo Trucks'ın tamamen elektrikli ürünlerinin müşterilere teslimatı

Yeni emisyonsuz ürünler neslini lanse eden lider Fransız yüklenici Eiffage, tamamen elektrikli bir Volvo FE Elektrikli kamyonu ve bir Volvo ECR25 Elektrikli kompakt ekskavatörü teslim alarak Fransa'da bu ürünleri alan ilk alıcı oldu.

Volvo ECR25 Elektrikli kompakt ekskavatör ve Volvo FE Elektrikli kamyon

17 Aralık tarihinde Fransa'da bir Volvo Construction Equipment (Volvo CE) makinesinin ve tamamen elektrikli ilk Volvo FE kamyonunun teslimatı gerçekleştirilerek daha uygun taşıma ve altyapı çözümlerine yönelik uzun vadeli dönüşüm hızlandırılmıştır. 

Elektrikli vince sahip elektrikli bir Volvo FE kamyon ve bir Volvo ECR25 Elektrikli kompakt ekskavatörden oluşan yeni ürünlerin alıcısı, lider bir Fransız yüklenici ve uzun vadeli bir Volvo müşterisi olan Eiffage'dı. Makineler Eiffage'in düşük karbon stratejisini destekleyerek Fransa'nın başkentindeki iddialı Grand Paris Express taşıma projesinde kullanılacaktır. Bu, Fransa'nın başkentinde oluşturulan, neredeyse günlük 2 milyon yolcuya hizmet verecek olan 200 kilometrelik (120 mil) yeni bir güzergah ve 68 yeni istasyon ekleyen bir hızlı ulaşım girişimidir. 

Volvo Trucks ve Volvo Constrution Equipment'in ilk tamamen elektrikli ürünlerinin devir teslimi Paris'te küçük bir kutlama ile taçlandırıldı. Eiffage Group CEO'su Benoit de Ruffray ve Volvo Truck ve Volvo Construction Equipment'in Fransa ekiplerinin temsilcilerinin katılımlarıyla gerçekleştirilmiştir. KOVID-19 seyahat kısıtlamaları nedeniyle Volvo Group CEO'su Martin Lundstedt, Volvo Construction Equipment Başkanı Melker Jernberg ve Volvo Trucks Başkanı Roger Alm dijital olarak katılmıştır. 

Volvo Group CEO'su Martin Lundstedt, "2030 yılına kadar Volvo Group'un sattığı makinelerin üçte birinin elektrikli olmasını istiyoruz. Bunu tek başımıza yapamayız;bunu müşterilerimiz, Eiffage gibi ortaklarımız ve toplumun geniş katılımı ile birlikte yapmak istiyoruz," diyor. "Bugün, bu yolculukta taşımacılığın ve altyapının geleceğini biçimlendiren heyecan verici bir dönüm noktasıdır."

Volvo Construction Equipment Başkanı Melker Jernberg, "Bugün gerçekleştirilen bu elektrikli kamyon ve inşaat makinesi teslimatları, taşımacılık ve altyapı çözümlerinde bir devrimin başlangıcıdır," diyerek onaylıyor. "Yanlış bir fikre kapılmayın; elektrikli makineler niş bir ürün alanı olarak kalmayacaktır. Önümüzdeki yıllar ve on yıllar içerisinde bunlar dominant bir düşük emisyonlu veya emisyonsuz güç kaynağı haline gelecektir. Temiz enerji ile birleştirildiğinde iklim değişikliği amaçlarını desteklemeye, hava kalitesini iyileştirmeye ve yaşamak istediğimiz dünyayı inşa etmeye yardıma yönelik potansiyelleri küçümsenemez. Bu yolculuğa Eiffage gibi dostlarla başladığımız için çok mutluyum." 

Volvo Trucks Başkanı Roger Alm, "Eiffage gibi ileri görüşlü müşterilerin desteği sürdürülebilir taşımacılık çözümlerinin gelecekteki gelişimi için önemlidir. Müşterilerle yakından temas halinde olmak hepimizin daha hızlı öğrendiği ve birlikte fosil yakıtsız bir geleceğe yönelik gerekli dönüşümü hızlandırabileceğimiz anlamına gelir," diyor.

Fransa'daki bu ilk teslimat, hem Volvo Construction Equipment hem de Volvo Trucks için sıfır emisyon yolunda önemli ve gerçek bir adımı temsil eder. Elektrikli kamyonlar ve makineler düşük ses ve titreşim seviyeleri, egzoz gazlarının olmaması sayesinde kentlerde, dar alanlarda veya özel çalışmalardaki sıkı çevre düzenlemelerini karşılamaya uygundur. Şehirleşme ve ayrıca yol altyapıları için yeni olanaklar sunuyorlar.

Volvo FE Elektrikli 6X2 kamyon, Fransa'daki Blainville sur Orne Volvo fabrikasında üretilmiştir. Grand Paris Express projesinin Kısım 1 - hat 16 ve Kısım T2B - hat 15'in yıkım çalışmaları için aletleri ve yedek parçaları teslim etmek ve toplamak için kullanılacaktır. Günde yaklaşık 150 km katedecektir; bu mesafenin tamamını sıfır egzoz emisyonu ile gerçekleştirecektir.

Volvo ECR25 Elektrikli kompakt ekskavatör Eiffage tarafından yine sıfır CO2 emisyonu ve geleneksel dizel motor makinelerinden daha düşük ses ve titreşim seviyeleri ile yıkım ve sökme faaliyetlerini desteklemek için kullanılacaktır. 2,5 tonluk makine dizel modeliyle aynı performansa sahiptir ve akü paketi uygulamaya bağlı olarak dört saatlik çalışma süresi sunar. Volvo ECR25 Elektrikli kamyon, Volvo Construction Equipment'in Fransa'daki Belley fabrikasında geliştirilmiş ve üretilmiştir.

DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN

Anne Bast

Marka, Pazarlama & İletişim Müdürü
Volvo Construction Equipment
Avrupa / Uluslararası Satış Bölgesi
E-posta: anne.bast@volvo.com