Construction Equipment Türkiye

Şantiye ekipmanlarındaki yakıt verimliliğini önemli ölçüde iyileştiren öncü elektro-hidrolik çözüm

Volvo CE ve Finlandiya'daki Norrhydro, şantiye uygulamalarında yakıt maliyetlerini ve CO2 emisyonlarını önemli ölçüde azaltan ve verimliliği arttıran dijital-hidrolik bir tahrik geliştirmiştir. Yaygın bir şekilde uygulandığında hem inşaat sektörünün sürdürülebilirlik amacına ulaşmasına hem de makine performansını iyileştirmeye yardımcı olabilir.

Volvo EC300E 30 tonluk ekskavatör bir test yatağı olarak kullanılıyor

Volvo CE, şirket içi geliştirmeler ve harici ortaklıklarla kendini sürdürülebilir bir geleceğe adadı. Bu stratejinin bir parçası olarak Volvo CE, Finlandiya'daki Norrhydro iş birliğiyle makine hidrolik performansında devrim yaratacak yeni bir teknoloji geliştirmektedir. Bu teknoloji pazara sunulduğunda makine yakıt verimliliğinin önemli ölçüde arttırılması ve CO2 emisyonlarının azaltılmasıyla müşteri ve iklim açısından olası avantajlarının radikal olması bekleniyor. 

Devrim niteliğindeki teknolojinin ayrıntıları sıkı bir korunurken Norrhydro patentli sistem NorrDigiTM, makinedeki hidrolik sisteminin büyük çoğunluğunu gereksiz kılan veya sistemin boyutunu küçülten ve sistem verimliliğini arttıran çok odalı bir dijital hidrolik tahrik kullanmaktadır. Yüksek pompa kapasitesi, boru tesisatı ve hortumlar ile birlikte geleneksel bir hidrolik sistemin kalbi olan ana kontrol valfi ihtiyacını ortadan kaldırmaktadır. Daha az enerji kullanır ve motor kapasitesini küçültme imkanı sunar. 

'Geleneksel bir hidrolik sistemin kalbi olan ana kontrol valfi ihtiyacını ortadan kaldırmaktadır.'

 
Söz konusu çözüm üzerinde devam eden doğrulamalar hem verimlilik artışı hem de makine üretkenliğine yönelik artış göstermiştir. Karbondioksit emisyonlarını azaltarak makinenin karbon ayak izinde köklü bir düşüş sağlamaktadır. Volvo CE ve Norrhydro uzun yıllar sürecek bir anlaşma imzalamıştır. Böylelikle Volvo CE, teknolojiyi Norrhydro işbirliği ile birlikte geliştirmeye devam edecektir ve öncü olma avantajından faydalanmaya çalışacaktır. Volvo CE, sistemi geliştirme süreci içerisinde ürünlerde kullanmaya ilişkin özel haklara sahiptir.

Akıllı silindirler

İki odalı (bir itici, bir çekici) geleneksel silindirlerden farklı olarak dijital-hidrolik aktüatör, ilgili işlemin gerektirdiği yüke bağlı olarak 16 farklı dizilimde bağlanabilen dört oda kullanmaktadır. Norrhydro şirketinin İş Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Peter Stambro, "Bir bakıma 16 vitesli lineer şanzımana benziyor," diyor. "Çok odalı silindirler bir süredir kullanılmakta ancak bizimkini özel kılan şey geleneksel bir sisteme göre aynı makine manevrası veya eylemi için kullanılan enerjinin yalnızca bir kısmı kullanılırken karmaşık algoritmaları ve sayısal işlem hızlarının anında tepki verdiği gelişmiş elektronik kontrol sistemlerinin kombine edilme şeklidir." 

Volvo CE Teknoloji Müdürü Thomas Bitter, "Bu, şirket dışı uzmanlarla işbirliğinin teknik inovasyon üzerinden kendi sürdürülebilirliğimizi nasıl hızlandırabildiğine dair önemli bir örnektir," diyor. "Araştırdığımız kadarıyla sistem, sistem ekskavatörler gibi 30 ton ve üzerinde olan daha büyük makinelerde daha büyük avantajlar sağlamaktadır. Bitter, "Ancak gelecekte bu teknoloji aynı zamanda elektrikli makinelerde de kullanılabilir. Böylelikle daha yüksek hidrolik sistem verimliliği akü ömrünü ve çalışma süresini etkili bir şekilde uzatabilir," diyor. 

'Elektrikli makinelerde….akü çalışma ömrünü ve çalışma zamanını etkili bir şekilde uzatabilir.'

Saha testi aşamasına giriş

Bir test yatağı olarak Volvo EC300E 30 tonluk ekskavatör ile devrim niteliğindeki teknoloji ilk konsept kanıtlama aşamasını ve dayanıklılık testlerini başarıyla geçti ve şimdi prototiplerinin seçilmiş müşteri ortakları tarafından gerçek uygulamalarda kullanıldığı bir saha test aşaması ile devam etmektedir. Devrim niteliğindeki sistemin şirkete ait ekskavatörlerde en geç 2024 yılında sunulması planlanmaktadır. 

Norrhydro CEO'su Yrjö Trög, "Bu radikal teknolojiyi şantiye ekipmanları endüstrisinde lider bir pozisyonda olan bir şirketle birlikte geliştirme imkanı, pazarlanan ürünler için pazar sürecini hızlandırmak dahil olmak üzere birçok avantaj sunmaktadır," diyor. “Lansmanı desteklemek için milyonlarca Euro değerinde olan birinci sınıf, yeni bir tesise yatırım yapacağız. Volvo CE ile birlikte NorrDigiTM'nin pazar lansmanını dört gözle bekliyoruz,"

DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN

Anne Bast

Marka, Pazarlama & İletişim Müdürü

Volvo Construction Equipment

Avrupa / Uluslararası Satış Bölgesi

E-posta: anne.bast@volvo.com

BRİAN O'SULLİVAN

SE10

Londra

Tel: +44 7733350307

E-posta: osullivan@se10.com