Construction Equipment Türkiye

Made in Hameln - Kaliteli İnşaat Makinelerinde 75 yıl

Bugün 75. yılını kutlayan Hameln'deki Volvo CE Fabrikası geleneği modernlik ile birleştiriyor. Sericiler ve silindirler için üretim tesisi kalite, yenilik ve hiç bitmeyen tutkuyu temsil etmektedir.

9 Kasım 1945 tarihinde yol yapımında yeni bir devir başladı. Bu tarihte Gerhard Lehmann Pottkämper ve Karl-Ludwig Hupfeld, ABG Allgemeine Baumaschinen Gesellschaft mbH şirketini kurdu. Hameln'de ilk VAS tipi beton sericisi gibi küçük makinelerle başlayan şey yalnızca sekiz yıl sonra şirketin ilk büyük inovasyonu ile devam etti. 1953 yılında AGB, Almanya'da ilk vibrasyonlu silindiri tasarladı ve üretti. Bu, bugün Hameln'deki Volvo fabrikasını yansıtan öncü inovasyonlar serisinin sadece başlangıcıydı.

Elle yönlendirilen ilk vibrasyonlu silindir, 1953.

Daha önce böylesi görülmedi: Hameln tesisi.

Küçük adımlar, büyük vizyonlar

Büyük, güvenilir, güçlü: Bu özellikler, ilk kez 1965 yılında tanıtılan Titan serisi sericiler için bugün hala geçerlidir. Makine bir tarih yazdı ve dünya çapında popülerlik kazandı. Bugün ise kendisinden sonra gelen modeller hala dünya genelindeki yol inşaatlarında yer almaktadır. Bu makineler güvenilirlikleri ve son derece modern ekipmanları ile dün de fark yaratıyordu bugün de fark yaratıyor.

Titan 300, yol yapımında bir inovasyondu ve ABG'nin dünya çapında tanınmasını sağladı.

Yalnızca 20 yıl sonra hala küçük olan şirket için bir sonraki başarı gerçekleştirildi: ABG, global pazardaki hidrolik olarak ayarlanabilir ilk yüksek kompresyonlu mastarı lanse etti ve yol yapım çalışmasında bir devrim yaptı.

Daima zamanın ilerisinde

ABG, kuruluşundan 45 yıl sonra inşaat makineleri sektöründe en büyük oyunculardan biriydi ve 1990 yılında Ingersoll Rand grubunun bir üyesi oldu. Bu esnada dijitalleşme başlamak üzereydi ve ABG ön sıralarda yer alıyordu: İnsan ve makine arasındaki arayüz olan Elektronik Serici Yönetimi EPM I, serici çalışmasını iyileştirerek daha konforlu, hızlı ve iyi bir çalışma sağlıyordu. 2005 yılında ise Titan 226 ve Titan 326 ile birlikte bir sonraki modeli EPM II tanıtıldı.

EPM I, son derce modern kontrol sistemi ve sezgisel kullanıcı yardımı ile 1998 yılında geleneksel yol yapımında liderdi.

2007 yılında şirket inovasyon yolunda büyük bir adım daha attı. Volvo CE, Ingersoll Rand'dan konstrüksiyon makineleri sektörünü ve böylelikle ABG ve Hameln Fabrikasını devraldı. Bu andan itibaren sericilerde ve silindirlerde Volvo motorları kullanılmaya başlandı. İki yıl sonra Hameln Fabrikası için 83,000 m²'lik tesis genişletmesi ve yeni bir eğitim merkezi dahil olmak üzere genel bir renovasyon gerçekleştirildi.

P7820 ve P8820 modeline takılan Volvo motorunun 3 boyutlu modeli.

Şirket, inovasyon ve geliştirme çalışmalarına odaklanmaya devam ediyor. 2017 yılında, Elektronik Serici Yönetiminin üçüncü nesli tümüyle yenilenmiş EPM III ile birlikte yeni D-Serisi sericileri lanse edildi.

EPM III'te asfalt serici tablası operatörü, düzleştirme dahil olmak üzere tüm serici fonksiyonlarına konforlu genel bir bakış sunan geniş ekranlı yeni harici kontrol panellerine sahiptir.

En İleri Teknoloji

Bugün Hameln fabrikası genel olarak zincirli sericiler, tekerlekli sericiler, asfalt ve toprak silindirleri üretmektedir. Üretim tesisleri en modern tesisler arasında yer almaktadır. Verimli robot teknolojisi ise yaklaşık 500 kişiden oluşan nitelikli ve son derece motive personelin çalışmasını desteklemektedir. Ancak Hameln tesisinin daima daha iyi bir teknoloji istemesinin tek nedeni performans değil. Sürdürülebilirlik her zamankinden daha önemli. Fabrika şu anda neredeyse CO2 açısından nötr ve işlemler sırasında herhangi bir zararlı madde kullanılmamasına odaklanmış durumda. Bu aynı zamanda ürünler için de geçerli. ABG sericiler yalnızca daha güçlenmekle kalmadı; aynı zamanda pazardaki en sessiz ve en çok yakıt tasarrufu sağlayan makinelerdir.

Hameln'de üç tekerlekli serici modeli ve dokuz zincirli serici üretilmektedir.

Aynı zamanda dokuz farklı silindir modeli de mevcuttur.

Dirk Heusing

Hameln Fabrikasının Müdürü Dirk Heusing, "Made in Hameln" ifadesinin neden hala bir kalite işareti olarak görüldüğünü biliyor: "Hameln'deki tesisimiz çok gurur duyduğumuz uzun yıllara dayanan bir geleneğe sahip. Burada üretilen makineler dünyanın her yerinde kullanılıyor ve kullanıldıkları her gün kalitelerini ortaya koyuyorlar. Bu kalite standardını koruduğumuzdan emin olmak için iyi eğitim almış uzman personele yatırım yapıyoruz ve iş arkadaşlarımızda eğitim alma fırsatı sunuyoruz. Çünkü iş arkadaşlarımız olmadan şimdi olduğumuz yerde olamazdık. Geleceğe olumlu bakıyoruz ve önümüzdeki yılların ne getireceğini heyecanla bekliyoruz."

Hameln'de üretilen kompakt P4820D şehir içi inşaat çalışmaları için ideal.

Modern DD105 asfalt silindiri de Hameln tesisinden geliyor.

DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN

Anne Bast

Kurumsal İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı
Volvo CE
Avrupa Bölgesi
Tel: + 46 16 5415906
anne.bast@volvo.com

Hannah Kitchener

SE10
Londra
Tel: +44 207 923 5863
hannah.kitchener@se10.com