Construction Equipment Türkiye

Volvo'nun elektrikli makinesi, RHS Chelsea Flower Show'daki ödüllü bahçeyi aydınlatıyor

Altın Madalya kazanan Morgan Stanley Garden, Volvo ECR25 Electric yardımıyla inşa edilmiştir. Ancak yeni elektrikli makine bu büyüklükteki global bir platformda nasıl bir performans gösterdi?

RHS Chelsea Flower Show güzel ve modern bahçe tasarımları, gösterişli heykelleri ve asil konuları ile ünlüdür. Bu özenle hazırlanmış görüntü için harcanan ve haftalar boyunca süren çalışma, yaratıcılık ve iş gücü hakkında daha az konuşuluyor. İngiliz tasarımcı Chris Beardshaw tarafından planlanan ve Londra'nın göbeğinde en ünlü çiçek fuarında geçtiğimiz hafta ödül alan Best Show Garden Morgan Stanley Garden arkasındaki ekip iddialı bir hedefle geldi: daha hafif çevresel bir iz bölgesi olan güzel bir bahçe yaratmak. Burada Nisan ayında gerçekleşen Münih bauma fuarındaki lansmanından bu yana ilk kez sahne alan Volvo ECR25 Electric aracı da yer almıştır.

Volvo Construction Equipment'te (Volvo CE) Elektromobilite Uzmanı Ahcène Nedjimi şöyle diyor: "Uzun zamandır konsept makineler üzerinde çalışıyorum ancak bu proje ile eşsiz bir şey yaptığınızı, elektromobilitenin gerçek olduğunu ve çevre ile ilgili mümkün olan en net mesajı verdiğinizi hissediyorsunuz. Bu, Volvo CE'nin daha sürdürülebilir bir gelecek inşa etme yolculuğunda önemli bir andır."

2019_May_Volvo_Electric_machine_lights_up_award_winning_garden_at_the_RHS_Chelsea_Flower_Show_02

Elektrikli, kompakt makine etkinlik sırasında yalnız değildi. Tasarımcı Tom Dixon'un fütüristik kentsel bahçecilik deneyinden Cambridge Düşesi ile birlikte ortak tasarlanan ormanlık aile sığınağına kadar tahmini 157.000 ziyaretçiye ilham verecek çok sayıda tasarım vardı.

Chris Beardshaw hevesle beklenen ana fuar bahçesi için mümkün olduğunca çok sayıda çevresel özellik planladı. Bunlara sürdürülebilir inşaat malzemeleri ve aletleri, ekstra düşük karbonlu beton, yapışkanlı çok katlı ahşap ve düşük enerjili lambalar dahildir. Ve tabi ki de ECR25 Electric kompakt ekskavatör; RHS Chelsea Flower Show'da bir bahçe konstrüksiyonunda kullanılan ilk elektrikli makine.

Makine sıfır parçacıklı maddeler, sıfır karbondioksit ve düşük sesli emisyonlar üretiyor; böylelikle BBC film ekipleri tarafından bu fuar bahçesine 'alanın en sessiz' bahçesi unvanı verildi. Bunun gibi çevre düzenleme projelerinin bir diğer avantajı değerli ağaçlara veya otlu alanlara zarar verebilecek herhangi bir kirletici maddenin yayılmamasıdır. Bu, bu tarz bir bahçenin gerektirdiği tüm konstrüksiyon çalışmalarını gerçekleştirmek için olası en temiz yollardan biridir. Ancak dizelli meslektaşlarının üretkenlik seviyelerine ulaşabiliyor mu?

2019_May_Volvo_Electric_machine_lights_up_award_winning_garden_at_the_RHS_Chelsea_Flower_Show_03 Ahcène ulaşabildiğini düşünüyor. Sadece geleneksel meslektaşları gibi daha az bakım ile aynı kazı performansını sağlamakla kalmıyor; herhangi özel bir güvenlik sertifikasına da ihtiyaç duymuyor. "O kadar yoğun bir çalışma alanı ki", diyor ve devam ediyor, "Londra'nın tam kalbi, şehir içi çevre düzenlemesine yönelik eşsiz becerilerini göstermek için mükemmel alanı sundu."

Makine, zorlu inşa sürecinde bir buçuk hafta boyunca çalıştı. Bu süre zarfında iş sahasında hafriyat yapmak, ana yapılar için temelleri, ağaçlar için hendek ve merkezi bir su sistemi için çukur kazmak için kullanıldı. Her çalışma günün ardından fuarın yan binasında normal bir ev tipi priz kullanılarak araç gece boyu şarj edildi. Gün içinde hızlı şarj işlemleri gerekli olduğunda operatör makinenin araç içi şarj cihazını kullandı.

2019_May_Volvo_Electric_machine_lights_up_award_winning_garden_at_the_RHS_Chelsea_Flower_Show_04 Operatör Peter Holmberg, ekskavatörün sadece daha geleneksel dizel versiyonu gibi aynı işleri yaptığını değil aynı zamanda kazımanın verdiği hissiyatın daha rahat ve daha hassas olduğunu belirtti. Aynı zamanda kabindeki titreşimleri azaltan, daha iyi hava kalitesi ve işçilerin aralarında daha kolay iletişim kurmalarını sağlayan daha sakin bir çalışma ortamı sundu.


Bu mükemmel çıkıştan sonra elektrikli makine, RHS Chelsea Flower Show'da edinilen tecrübelerin ileriye götürüleceği müşteri pilot uygulamalarda yer alacaktır.

"Sıfır emisyon ve daha düşük gürültü seviyesi oyunu tamamen değiştiriyor," diyor. "Şimdi zorluk, makineleri daha hızlı şarj etmenin en iyi yolunu bulmak. Şu anda bunun üzerinde çalışıyoruz."

ECR25 Electric'in lansmanı endüstri için önemli bir zamanda gerçekleşti. Dünya genelindeki şehirler karbon emisyonlarını azaltmak küresel sıcaklık artışının oranını düşürmek istediklerinden daha temiz konstrüksiyon çözümleri talep ediyor. Ve iklim değişikliğine katkıda bulunan konstrüksiyon ile bu makine çözümün bir kısmını sunuyor.

Ahcène, "Artık mesele elektromobiliteye ne zaman geçeceğimiz veya geçip geçmeyeceğimiz değil de bunun ne kadar hızlı gerçekleşeceğidir," diyerek açıklamada bulunuyor. "Gerçekten dönüş noktası olmayan en uç noktadayız. Daha ez emisyon yaymalıyız, daha az kirletmeliyiz ve yaşamak istediğimiz dünyayı inşa etmeliyiz."

Resim 1: Operatör Peter Holmberg, ECR25 Electric ile RHS Chelsea Flower Show'daki The Morgan Stanley Garden'de.
Resim 2: Chris Beardshaw tarafından tasarlanan ve inşası biten Morgan Stanley Garden'deki ziyaretçiler.
Resim 3: Volvo CE'de Elektromobilite Uzmanı Ahcène Nedjimi, ECR25 Electric ile beraber.
Resim 4: Bahçenin ana yapısının temelini kazıyan elektrikli ekskavatör.