Construction Equipment Türkiye

Volvo Dig Assist: Onsuz bir gün geçirmek istemem

LMBab operatörü Patrik Ekström, Volvo'nun ekskavatörler için Dig Assist özelliğinin çalışma ömrünü büyük ölçüde artırdığını söyledi. Volvo'ya özgü, kullanıcı dostu yeni sistem operatörlerin kazı işlerini güvenli, doğru ve kısa sürede tamamlamalarına yardımcı olur.

İsveç inşaat şirketi LMBab, geçen yaz Volvo makineleri filosuna eklemek için yeni bir EWR150E kısa dönüş yarıçapı tekerlekli ekskavatör satın aldığında, Dig Assist'li yeni Volvo Co-Pilot'u denemeye istekliydi. Altı ay sonra, yüklenici hayal kırıklığına uğramadı.

Volvo Co-Pilot ile, yüksek hassasiyetli basınç ve konum sensörleri kabindeki ve buluttaki 10 inçlik bir Android renkli dokunmatik ekrana gerçek zamanlı işletimsel veriler sunar.

Bir müşterinin 2B, in-field tasarım veya 3B sürümünü seçip seçmemesine bağlı olarak, Dig Assist işlevi operatörlerin hedef derinlikleri veya eğim seviyelerini ayarlamasına ve hatta karmaşık 3B şekilleri ayarlamasına ve işin ilerlemesini izlemesine, gerekli parametreler olduğunda uyarıları almasına izin verir karşılandı.

LMBab şu anda 2B sürümünü kullanıyor, ancak yükseltmeye istekli. Operatör Patrik Ekström, “Dig Assist özelliğinin bize yardımcı olduğu su boru hatlarını ve yollarını kazıyoruz ve planlıyoruz” diyor. “Basit ve etkili. Sanırım şimdi 3B'ye geçeceğiz.”

SAHADA DAHA GÜVENLİ

Dig Assist sadece doğruluğu ve üretkenliği arttırmakla kalmaz aynı zamanda güvenliği de sağlar. Operatörün kabinler üzerinde kaliteyi veya seviyeleri manuel olarak kontrol etmesini ya da müfettişler kazı alanını işaretlemesini sağlama ihtiyacını ortadan kaldırabilir. Bu arada araç üstü tartım sistemi, makinenin aşırı yüklenme riskini büyük ölçüde azaltır.

KOLAY FİLO YÖNETİMİ

Makine bilgileri de buluta iletildiğinden, Dig Assist, filo yöneticileri için de operatörler için olduğu kadar faydalıdır. Günde taşınan toplam tonaj, kepçe yükü ağırlığı ve boşta kalma süresi gibi veriler filo yöneticilerinin verimliliğin veya verimliliğin geliştirilebileceği alanları tespit etmesini ve hedefler koymasını kolaylaştırır.

Ekström, “Verileri kaydediyor ve istediğimiz sıklıkta analiz etmemizi sağlıyor” diyor.

Dig Assist'li Volvo Co-Pilot paletli ekskavatörlerde - EC220E, EC250E ve EC300E - ve tekerlekli ekskavatörlerde - EW160E, EWR150E ve EWR170E - 15 - 30t ağırlık kategorisindedir.

EWR150E'yi Volvo Co-Pilot ve Dig Assist ile birlikte kullandığından beri, Ekström eski çalışma tarzına geri dönmek istemiyordu. “Sistem çok iyi ve dürüstçe onsuz bir gün geçirmezdim” dedi.