Construction Equipment Türkiye

Volvo CE, Sürdürülebilirlik Kampanyası National Geographic ile İşbirliği Yapıyor

Volvo Construction Equipment (Volvo CE), tehlike altındaki bir topluluğu yükselen deniz seviyesi tehdidine karşı korumak amacıyla nefes kesici bir projeyi vurgulamak için National Geographic ile güçlerini birleştirdi.

Volvo mega project Sundarbans

Her iki şirketin de dengede bir gezegen oluşturma konusundaki ortak değerleriyle uyumlu yeni bir işbirliği sayesinde, bu yeni kampanya, Volvo ekskavatörlerinin Hindistan ve Bangladeş arasında tarihi bir bölge olan Sundarbans boyunca toprakları su baskınından korumak amacıyla yapay set inşa etmede nasıl yardımcı olduğunu ortaya çıkarak. Değerli Sundarbans deltası Bengal Kaplanına ev sahipliği yapıyor ve UNESCO Dünya Mirası Alanı ilan etti - ancak acil ve uzun vadeli bir eylem alınmazsa sürekli bir tahribat tehdidi altında.

Bengal Körfezi boyunca yer alan Sundarbans, nesli tükenmekte olan birçok türe ve 4,5 milyon kişiye ev sahipliği yapmaktadır. 2009'daki yıkıcı bir kasırganın ardından bereketli topraklar yok oldu, çiftlik hayvanları öldü ve adaları koruyan çamur duvarlar dağıldı. Sonuç olarak, bölge aşırı derecede su baskınına maruz kaldığı için çarpıcı şekilde toprağın yaklaşık üçte biri yok olmakta ve her gün yeniden ortaya çıkmaktadır. Bu sorun ayrıca, suyun %80'inin kirlendiği Hindistan'daki temiz su eksikliği ile de birleşiyor.

Kampanya, 20 Volvo ekskavatörün miras alanında bu yapay setleri tekrar fiziksel olarak inşa etmek ve arazinin ve hayvancılığın tuzlu su baskınının yol açtığı zararlardan korunmasını sağlamak için nasıl çalıştığı ortaya çıkıyor.

Volvo mega proje Sundarbans

Sinematik içeriği amaçlanan bir hikaye ile harmanlayan dijital ortaklık, bir aylık ortak kampanya sırasında küresel izleyicilere yayınlanan bir dizi kısa film şeklinde gerçekleşecek. Bu, yalnızca bugünden itibaren, Volvo CE'nin dünyanın dört bir yanından gelen en inanılmaz inşaat projelerinden bazılarını sergileyen küresel bir dijital kampanya olan ödüllü “The Megaproject Listing”in bir parçası olarak yayınlanmakla kalmayacak, aynı zamanda National Geographic'in dijital kanallarında da yayınlanacak.

Volvo CE İletişim Kıdemli Başkan Yardımcısı Bill Law şöyle diyor: “Bu inanılmaz proje, iklim değişikliğine karşı küresel mücadelemizdeki bir adım daha ileri gidiyor ve gerçekten de daha iyi bir dünya oluşturmadaki rolümüzü oynamaktan gurur duyuyoruz. National Geographic ile birlikte bu planın önemini vurgulayabildiğimiz için mutluyuz, yalnızca yarın inşa etme amacını paylaşmıyoruz, bu ortaklıkla bu mesajı daha da geniş bir kitleye ulaştırıyoruz.”

Sundarbans hakkında daha fazla bilgi edinmek için https://www.volvoce.com/global/en/spirit-magazine/saving-invaluable-land/ adresini ve Volvo CE'nin sosyal medya kanallarını ziyaret edin.

Resim 1: 4,5 milyondan fazla insana ev sahipliği yapan Sundarbans, su baskını tehdidine maruz kalıyor.
Resim 2: Hindistan ve Bangladeş arasındaki tarihi bölge bir UNESCO Dünya Mirası Alanıdır.

Şubat 2019