Construction Equipment Türkiye

Volvo CE EMEA İşletim Süresi Merkezi'ni Açtı

Avrupa, Orta Asya ve Afrika'da müşterilerin işletim süresi açısından birinci tercihi olmayı hedefleyen Volvo CE, işletim süresinin azalmasına yol açabilecek sorunlara çözüm bulmada Volvo bayilerini proaktif bir şekilde destekleyecek özel bir ekip kurdu.

Volvo CE'nin Eskilstuna, İsveç'teki EMEA bölge merkezinde bulunan yeni İşletim Süresi Merkezi, Avrupa, Orta Asya ve Afrika'daki Volvo bayi ağının tamamına, müşterilerinin makinelerini hazır ve çalışır durumda tutmada yardım edecek.

Merkez bir bilişim sinir merkezi olarak görev yaparak, bağlı makineler tarafından CareTrack üzerinden iletilen verileri izleyecek ve işletim süresi ve verimliliğin artırılabileceği alanları tespit edecek.

“Üzerinde çalıştığımız sorunların büyük kısmı, bayi veya müşteri tespit etmeden önce bizim tespit ettiğimiz şeyler olmalı. Amacımız bu – proaktif olmak ve sorunlara daha gerçekleşmeden çözüm sağlamak.” diyor, Fredrik Gerhardsson, Volvo CE Satış Bölgesi EMEA bünyesindeki Satış Sonrası Başkan Yardımcısı.

Arıza kaydı/bildirimi görevlileri, bayileri makine hata kodları ve alarmları konusunda uyaracak ve böylece onlar da müşterileri adına acil tedbir alarak plansız duraklamaları, yakıt ve bakım harcamalarını azaltacak ve gelecekte ortaya çıkabilecek sorunları önleyecekler.

İşletim Süresi Merkezi'ndeki arıza kaydı/bildirimi görevlilerinden Leif Waad, “Bir sorun tespit ettiğimde, eksiksiz bir rapor hazırlayıp bayiye gönderirim. Bayi de önleyici bakım, ekstra eğitim sağlar veya daha da iyi bir işletim süresi veya verimlilik sağlayacak seçenekler sunar. Örneğin, eğitimli bir operatör yakıt ve plansız bakıma harcanan paradan büyük tasarruf sağlayabilir.” diyor.

İşlevler arası işbirliği

Bayilere önleyici bakım konusunda etkili bir şekilde rehberlik etmek sadece satış sonrasından daha fazla uzmanlık gerektirdiğinden, söz konusu merkez ürün destek bölümünün yeniden düzenlenmesinin sonucu olarak ortaya çıkmış.

İşletim Süresi Merkezi müdürü Robert Sundkvist, “Volvo CE ekibinin bütün alanlarının rol alması, bir işletim süresi kültürü oluşmasına ve müşteri hizmetlerinin işin ön planına alınmasına yardımcı oluyor.” şeklinde konuştu.

Uptime Centre