Construction Equipment Türkiye

Volvo CE küçük makinelerde elektrik kullanıyor

Endüstriye yönelik ilk hamleyle, Volvo Construction Equipment (Volvo CE), 2020'de Volvo markalı kompakt lastik tekerlekli yükleyiciler ve kompakt ekskavatörlerden oluşan elektrikli ürün yelpazesini piyasaya süreceğini açıkladı.

Gelecekteki teknolojiye öncü bir bağlılıkla, Volvo CE, 2020'nin ortalarında, bu modellerin yeni dizel motor tabanlı gelişimini durduracak bir dizi elektrikli kompakt ekskavatör (EC15 ila EC27) ve tekerlekli yükleyiciyi (L20 ila L28) piyasaya süreceğini açıkladı.

Bu hamleyle, Volvo CE, kompakt makine yelpazesi için elektrikli bir gelecek vaat eden ilk iş makinesi üreticisi haline geldi. Bunun nedeni, son yıllarda çok sayıda konsept makinesinin başarılı bir şekilde ortaya çıkmasından ve müşterilerle yakın çalışmanın sonucunda pazardan gelen son derece olumlu bir tepkidir. Bu hamle, Volvo Group'un tüm iş alanlarında elektromobiliteye odaklanan stratejik odağı ile uyumludur.

İlk makineler Nisan 2019’da Bauma fuarında tanıtılacak, ardından 2020’de kademeli olarak tüm pazarlara sunularak süreç hızlandırılacaktır.

Şirket, dizel yanmanın şu an daha büyük makineler için en uygun güç kaynağı olduğunu vurgulamakla birlikte, elektrik tahriki ve akü teknolojisi, özellikle Volvo'nun daha küçük ekipmanlarına uygun olduğunu kanıtlıyor. Volvo CE, şimdi kompakt elektrikli tekerlekli yükleyiciler ve ekskavatörlerin hızlı gelişimine odaklanan araştırma ve geliştirme yatırımları ile gelecekte dizel içermeyen kompakt makinelere doğru bir adım atıyor.

Şirket Başkanı Melker Jernberg, “Volvo CE, elektromobilitede liderliği artırarak ve müşteri başarısını destekleyen sürdürülebilir çözümler sunarak 'Building Tomorrow' taahhüdünü yerine getiriyor” diyor. “Geliştirmekte olduğumuz teknoloji artık yeterince sağlam ve bu, müşteri davranışlarındaki değişikliklerle ve daha yüksek bir düzenleyici ortamla birlikte, artık gelecekteki kompakt makinelerimizdeki elektromobiliteyi taahhüt etmek için doğru zaman olduğu anlamına geliyor.”

Daha fazla bilgi önümüzdeki aylarda mevcut olacaktır.