Construction Equipment Türkiye

Volvo CE, özel uygulamalar firması CeDe'yi satın aldı

Düşük hacimli İsveç makine adaptasyon uzmanı edinmek için anlaşma imzalandı

Volvo CE aquires CeDe group

Volvo Construction Equipment (Volvo CE), bunun açıklanmayan bir miktar için özel adaptasyon ortağı CeDe Group'u edinmek için olduğunu açıkladı. CeDe Group, İsveç'in Malmö kentinde yerleşik olup, Mart ayı ortasına kadar yürürlüğe girmesi beklenen anlaşma, fikri mülkiyeti, çalışmaları, diğer varlıkları ve yaklaşık 45 tam zamanlı çalışan kadrosunu içerecektir. Üretilen yıllık hacimler nispeten düşük olduğundan, anlaşmanın Volvo CE'nin geliri veya finansal durumu üzerinde önemli bir etkisi olmayacaktır.

CeDe Group, İskandinavya'da, özel uygulamalar için düşük hacimli inşaat ve madencilik makineleri adaptörü olarak iyi bir üne sahiptir. Volvo CE ve bayileri de dahil olmak üzere önde gelen birçok OEM ile çalışarak adaptasyonlar, taşıma kamyonları için yeni gövdeler geliştirme (örneğin yakıt, su, atık), tekerlekli ekskavatörler ile birlikte yer altı madencilik uygulamalar vb. için ray dönüşümlerini içerir.

Şirket 2000 yılında kuruldu ve kökleri Volvo'nun orijinal ekskavatör şirketi Åkerman'a kadar izlenebilir.

Güçlendirilmiş, bağımsız uzman

Volvo CE mülkiyetinde vizyonumuz, CeDe'nin çevik, girişimci, bağımsız bir iş olarak kalmasıdır. Volvo CE, şirkete kayda değer yeterliliklerini kazandıracak ve pazar alanını ve müşteri tabanını genişleterek bu uzmanlık alanında Avrupa lideri olacak ek kaynaklar ekleyecektir. Güçlendirilmiş bir ortak, Volvo CE'nin ürün sunumunu yeni segmentlere ve uygulamalara genişletme hedeflerini desteklemenin yanı sıra düşük hacimli prototipler ve üretim işlemleri sunabilecek bir ortak sunmayı da destekleyecektir. Şirket, mühendislik hizmetlerini Volvo CE dışı müşterilere sunmaya ve genişletmeye devam edecektir.

Volvo CE Başkanı Melker Jernberg, “Bu satın alma bir dizi stratejik seviyede mantıklı” diyor. “CeDe, halihazırda makinelerimizi özel uygulamalara uyarlama konusunda derin bir mühendislik yeteneğine sahip olduğunu kanıtlamış durumdadır. Bu daha yakın ilişki, Volvo CE'nin ürün tekliflerimizi büyütmesini sağlayacak, aynı zamanda CeDe'in hem Volvo CE hem de diğer OEM müşterileriyle yeni pazarlara ve segmentlere açılma kabiliyetini artıracak” dedi.

CeDe Grup İcra Kurulu Başkanı Krister Johnsson, “Volvo CE şirketler ailesine katılmaktan son derece memnunuz. Volvo CE ile halihazırda uzun ve iyi ilişkimiz ve ürünlerinin derinlemesine anlaşılmasından dolayı, hizmetlerimizi geliştirme ve yeni pazarlara erişimimizi genişletme fırsatlarından heyecan duyuyoruz” dedi.