Construction Equipment Türkiye

Dikkat edilmesi gereken en iyi 3 telematik kırmızı bayrak

Makinelerinizi bağlamak, toplam sahip olma maliyetinizi düşürmek için güçlü bir ilk adımdır. Verilerin sağladığı öngörüler, genel kârlılığınız üzerinde en büyük etkiye sahip olacak alanlarda hedefler belirlemenizi ve iyileştirme için adımlar atmanızı sağlar. Fakat nereden başlamalı? İşte makinelerinizin mümkün olan en düşük TCO'ya ulaşmadığı ilk 3 uyarı levhası.

1. Makineleriniz boşta veya beklemede çok zaman harcıyor

Örneğin, bir müşterinin 637 saat bekleme süresi varsa, haftada 40 saat çalışmayı bölerek 16 haftalık üretim süresine eşittir. Aksi halde üreterek ve kazanarak harcama yapabilecek çok fazla zaman harcayacaksınız - yakıt, bakım maliyetleri ve operatör ücretlerini bırak! Yüksek rölanti veya bekleme süreleri, sitenizdeki makinelerin sayısının ve kapasitesinin saat başına hedef ton ile eşleşmediği ve ton başına maliyet olmadığı anlamına gelir. SiteSim gibi araçları kullanarak, Volvo CE, verimliliği artırmak ve TCO'yu çarpıcı bir şekilde azaltmak için operatörlerin kullanması gereken güzergahlar dahil ideal kurulumunuzu hesaplayabilir.

2. Yakıt tüketiminiz çok yüksek

Yüksek rölanti ve bekleme süreleri, gereksiz yakıt tüketiminin bir nedenidir. Bir diğeri verimsiz işlem. Gaz kelebeği üzerinde çok ağır olan ve sarsıntılı hareketler kullanan operatörler, göze batan miktarda yakıtı boşa harcarlar. Eğitim, operatörlerin ne kadar güce ihtiyaçları olduğuna dair bir his geliştirmenin yanı sıra tekerleklere patinaj yaptırmalarını önlemeye yardım edecektir. Katılımcılara işlerini en akıllı şekilde planlamaları ve yeni Volvo makineleri üzerindeki en yeni verim artırıcı özelliklerden en iyi şekilde yararlanmalarına yardımcı olan Volvo EcoOperator eğitimi gibi kurslardan, deneyimli operatörler bile fayda görür. Operatör eğitimine yapılacak herhangi bir yatırım kısa sürede kendi parasını öder, bundan sonra tüm yakıt tasarrufları doğrudan sonuçlara eklenir.

3. Birçok çalışma davranışı uyarısı var

Operatör davranış uyarıları, makineyi çok fazla döndürmekten veya makineyi sorumsuzca çalıştırmak için yanlış çalışma modunu kullanmaktan herhangi bir şey olabilir. Yakıt maliyetlerini düşürmenin yanı sıra, operatör eğitimi aşınma ve yıpranmayı azaltmaya veya en kötü durumda makinelerin zarar görmesine yardımcı olabilir. Volvo ve bayileri, operatörlere makineleriyle nasıl çalışacaklarını öğretmek için uzun vadede önemli ölçüde daha düşük bakım maliyetlerine yol açacak farklı seviyelerde eğitim programları sunmaktadır.

DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN

Anne Bast

Marka, Pazarlama & İletişim Müdürü
Volvo Construction Equipment
Avrupa / Uluslararası Satış Bölgesi
E-posta: anne.bast@volvo.com

Hannah Kitchener

SE10
London
Tel: +44 207 923 5863
E-mail: hannah.kitchener@se10.com