Construction Equipment Türkiye

Rapor, daha yüksek makine verimliliğinin sırlarını açar

Volvo Construction Equipment'ın İçgörü Raporuna yapılan son ekleme, müşterilere filolarını daha iyi yönetme ve saha verimliliğini artırma anlayışı sunuyor.

Volvo Services Insight Reports

Volvo Construction Equipment, üretimi izlemek ve ton başına maliyeti düşürmeyi kolaylaştırmak üzere tasarlanan yeni bir filo analiz hizmeti olan Üretkenlik Raporu'nun lansmanı ile müşterileri için saha verimliliğini en üst düzeye çıkarmaya devam ediyor.

Telematik verileri, filonuzun verimini ve çalışma zamanını artırmak için güçlü bir yol olabilir, fakat aşırı miktarda veri, gerçekten önemli bilgilere ulaşmaya çalışırken bir engel oluşturabilir. 2016 yılında başlatılan Yakıt Verimliliği Raporuna, Volvo ACTIVE CARE Raporu'na ve 2018'de yayınlanan Özet Raporuna katılan en son rapor, şirketin müşterilerin işletme maliyetlerini daha verimli bir şekilde yönetmelerine yardımcı olma taahhüdünü güçlendirir. Yeni bir Üretkenlik Raporu eklenmesiyle Volvo CE, dört aracın tümünü de İçgörü Raporları adı verilen bir şemsiye paketinde gruplandırdı. Seçilebilecek bir dizi analizle, müşteriler her bir raporu, artan karlılık için bireysel iş yapılarına uyacak şekilde adapte edebilirler.

Makinelerden iletilen telematik verileri kullanan İçgörü Raporları, iyileştirme alanlarını açıkça belirler. CareTrack telematik sistemi, binlerce makine veri noktasını otomatik olarak hazır raporlar halinde derler ve daha sonra haftalık veya aylık olarak müşteriye e-postayla gönderilir. Ayrıntılı veri toplayarak ve anlaşılması kolay bir biçimde sunarak müşteriler karmaşık makine bilgileriyle daha az zaman harcarlar ve işlemlerine daha çok zaman harcarlar. Bilgilerin ve makine verilerinin kullanılması, müşterilere, genel kârlılığı artıran bilinçli kararlar vermek için makinelerinin nasıl kullanıldığını daha iyi anlamalarını sağlar.

Volvo Servisleri İçgörü Raporları

Doğru raporu seçme

Yeni tanıtılan Üretkenlik Raporu kaç ton malzemenin kullanıldığını veya taşındığını, müşterilerin işletme maliyetleri üzerinde kontrol kazanmalarına yardımcı olduğunu ve sözleşmeler için ihale sırasında daha iyi bilgilendirildiklerini vurgulamaktadır. Volvo Belden kaya kamyonu ve Araç Üstü Tartı ile donatılmış tekerlekli yükleyicilerde mevcut olan rapor, üretimi ölçmeyi ve ton başına maliyeti düşürmek için gerekli adımları atmayı kolaylaştırıyor. Hem üretkenlik hem de yakıt tüketimi verilerini birleştirerek rapor, litre başına taşınan toplam ton, ton başına yakıt maliyeti veya taşıma kapasitesi kullanımı gibi veriler sayesinde verimliliği ölçmeyi kolaylaştırır.

Makine durumunu vurgulayan Volvo ACTIVE CARE Raporu plansız aksaklık sürelerini ve onarım masraflarını düşürmek için geliştirilmiştir. Teknik alarmlar ve çalışma davranışı uyarıları gibi verileri içerir ve makineye binen gereksiz yükleri azaltan eylemleri önerir. Makine yanlış kullanım durumlarının analiz edilmesi, müşterilerin sorunları erken teşhis etmesini ve filolarını korumak için düzeltici önlemler almasını sağlar. Her hafta gelen kutularına gönderilen doğru teşhis bilgileriyle müşteriler, işletme uygulamalarını iyileştirmek ve mevcut arızaların maliyetli ve zaman alıcı sonuçlarından kaçınmak için bir anahtara sahiptir.

Müşterilere bir numaralı işletimsel maliyet faktörü olan yakıt tüketimini düşürmede yardımcı olmak için tasarlanan Yakıt Verimliliği Raporu filonun verimliliği açısından bütünlüklü bir tablo sunar. Rapor gerektiği şekilde kullanılmayan makineleri saptayarak, gereksiz yakıt giderlerine yol açan üniteleri vurgular. Rapor ayrıca, bireysel iş yapılarına göre sekiz taneye kadar KPI kullanarak iş hedeflerinin ilerlemesini izlemek için kullanılır ve potansiyel maliyetleri ve tasarrufları tahmin etmek için bütçelenmiş yakıt harcamalarını içerebilir.

Filonun sağlık, yakıt verimliliği ve üretkenlik durumu ile ilgili ana bilgiler Özet Raporu içinde sunulur, bu müşterilerin büyük resme bakmalarını ve eğimleri tanımlamalarını sağlar. İşlem gerektiren herhangi bir sorun işaretlenir ve bu da müşterilere çalışma sürelerini kısaltma, yeni çalışma yöntemleri uygulama ve aksama süresi başlamadan sorunları çözme fırsatı verir.

İçgörü Raporları, müşterilerin Volvo makinelerinin çalışma süresini, yakıt verimliliğini ve üretkenliklerini iyileştirmelerini sağlar. Müşteriler daha fazla analiz için verileri dışa aktarmak isterse veriler ayrıca Excel ve CSV formatlarında da mevcuttur.

Sürekli destek

Müşteriler, Yakıt Danışmanlığı ve Operatör Eğitimi de dahil olmak üzere bir dizi danışmanlık hizmeti ile Volvo bayilerinden uzman tavsiyesi alabilir ve saha verimliliğini artırmak için bir plan geliştirebilir.