Construction Equipment Türkiye

Volvo CE, İsveç endüstri için ilk 5G ağını aldığında test edilecek uzaktan kumandalı tekerlekli yükleyiciler olacaktır

Telia, Ericsson ve Volvo Construction Equipment (Volvo CE), bugün Volvo CE'nin Eskilstuna'daki tesisinde endüstriyel kullanım için ilk 5G ağını başlattı. Volvo CE, uzaktan kumandalı makineleri ve otonom çözümleri test etmek için dünyada 5G teknolojisini kullanan ilklerden biri olacak.

5G ağı, Volvo CE'nin Eskilstuna'daki araştırma ve geliştirme tesisinde, inşaat makinelerinin uzaktan kumandası ve tam otomatik çözümler için çözümler geliştirmek amacıyla kullanılacaktır. Ayrıca, bağlı makinelerin müşteri için nasıl katma değer yaratabileceğinin anlaşılmasını artırmak için de kullanılacaktır. 

Volvo CE Başkanı Melker Jernberg “Otomasyon birkaç seviyeye sahip ve 5G'ye sahip olmak bu alanda gelişmeyi sürdürebilmemiz için önemli bir teknik destek. Eskilstuna'daki bu denemeler, geleneksel bir lastik tekerlekli yükleyicinin uzaktan kumanda edilmesini ve ayrıca HX2 konsept yük taşıyıcısının testlerini de içerecektir ” diyor.

Telia İsveç CEO'su Anders Olsson “Sektörün 5G'ye olan ilgisinin kayda değer olduğunu görüyoruz. Tüm akışın otomasyonu, yeni çalışma yöntemleri ve verimlilikten daha fazla kazanç anlamına gelir. Ancak, iş açısından kritik önem taşıyan makineleri ve araçları birbirine bağlamak, büyük miktarda veriyi garantili bağlantıyla yönetebilecek bir çözüme ihtiyaç duyar. 5G'nin bize verebileceği şey de budur. İsveç'teki 5G gelişimine ortaklarımızla birlikte liderlik etmekten gurur duyuyoruz” diyor. 

Tam otomatik sistemlerde bile kontrol için insan müdahalesine hala ihtiyaç duyulmaktadır. Günümüzün uzaktan kumanda teknolojisi, yüksek hızda veya yüksek hassasiyetle kontrol etmeyi zorlaştıran zaman gecikmesine sahiptir. 5G uzaktan kumandayı daha basit ve daha güvenli hale getirecektir.

Ericsson Araştırma Başkanı Magnus Frodigh, “Son derece kısa tepki süreleri, yüksek kapasite ve mobil ağa yüksek erişilebilirlik düzeyi sayesinde, ticari ve standartlaştırılmış 5G teknolojisi, ağır makinelerin gerçek zamanlı olarak uzaktan kumanda edilmesi gibi uygulamalar için kullanılabilir. Bu, daha fazla verimlilik, maliyetleri düşürmek ve tehlikeli ortamlardaki riski azaltmak için yeni fırsatlar oluşturuyor. 5G, daha güvenli, daha verimli ve sürdürülebilir bir toplum oluşturmamızı sağlar. Telia ve Volvo CE ile işbirliği yaparak, teoriyi Eskilstuna'da pratiğe döküyoruz. 5G teknolojisi dünyaya açılmaya hazır ” diyor.

Volvo CE, Telia ve Ericsson, daha güvenli ve daha verimli madenciliğe katkıda bulunmak için en son teknolojiyi kullanmak için birlikte çalıştı ve 2018 yazında, Volvo CE, Telia'nın 5G ortak programına katıldı. Volvo CE, Eskilstuna'daki testlerden edinilen dersleri küresel etkinliklerine uygulayabilmeyi umuyor. 

Melker, “Eskilstuna'da yerel olarak test ediyoruz, ancak küresel olarak çalışıyoruz. Gelecek bağlı makineler ve otonom çözümlerde. Müşterilerimize daha verimli üretim, lojistik, daha fazla esneklik ve daha güvenli çalışma sağlayabilir. Madencilik gibi sektörlerle ilgili olası güvenlik risklerini ve duruş sürelerini en aza indirerek, sıfır emisyon, sıfır kaza ve sıfır plansız durma hedefimize daha da yaklaşabiliriz. 5G'nin bizi bu yolculuğa ne kadar uzağa götürebileceğini görmek heyecan verici olacak" diyerek sözlerini tamamlıyor.

5G Hakkında

Bu beşinci nesil mobil ağdır. 4G ile karşılaştırıldığında, 5G daha hızlı, daha kısa gecikme süresine , daha yüksek erişilebilirliğe sahip ve aynı anda daha fazla bağlı cihazı kullanabiliyor. Endüstride, kilit sosyal işlevlerde ve günlük yaşamımızda tamamen yeni uygulama alanları açar.