Construction Equipment Türkiye

Yeni Volvo EC60E büyük makine performansını kompakt bir pakette sunuyor

Üretimi sona eren EC55C'nin yerini alan daha güçlü ve verimli Volvo Construction Equipment ürünü EC60E paletli kazıcı, pek çok farklı uygulamada konforlu ve verimli çalışma imkanı sunmak üzere tasarlandı.

Volvo Compact Excavator EC60E

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) tarafından sunulan yeni EC60E paletli kazıcı, dar alanlardaki işlerden büyük çaplı projelere kadar tüm iş alanlarına uyum sağlayabilecek şekilde üretilmiştir. Bu makine daha kısa sürede daha sıra dışı sonuçlar elde etmenizi sağlamak için daha iyi bir çekiş, muhteşem bir döndürme kuvveti ve yüksek bir kaldırma kapasitesi sunmaktadır. Çok yönlü ve güçlü EC60E; kompakt tasarımı, uzun kolu ve isteğe bağlı olarak sunulan sabit bomu ve ofset bom ile pek çok farklı uygulama için elverişlidir.

Güç + kontrol = daha kolay ve daha hızlı çalışma

Bu makine, her vardiyada en iyi performansın alınmasını sağlamak için Volvo Stage V/Tier 4 son motor ve ayarlanabilir hidrolik akışla donatılmıştır. Etkili soğutma sistemi, aşırı ısınmayı önlemek üzere 44,3 kW güçle çalışmaktadır.

EC60E'nin oldukça hızlı yanıt veren kontrolleri, işlem sırasında akıcı hareket için tam da operatörün istediği eylemlerin gerçekleşmesini sağlar. Operatör, makineyi daha kolay kontrol etmek ve daha yüksek bir performans elde etmek için makineyi kendi tarzına ve mevcut işin gerekliliklerine göre ayarlayabilir. Yardımcı hidrolik akışları, elektrik dozer bıçağı ve bom ofset hızı operatör tarafından ayarlanabilir ve "Aktif", "Normal" ve Yumuşak" adındaki üç farklı iş yanıt moduna uygun hale getirilebilir.

EC60E, ana kontrol valfinin yeni bir tasarımını içeren, geliştirilmiş bir hidrolik sistemiyle donatılmıştır. Belirli bir hareket için daha yüksek bir hidrolik akışın gerektiği durumlarda operatöre ek işlevsellik sunan ana kontrol valfi, makine işlevini en iyi hale getirmek için birden çok pompanın akışını bir araya getirebilir. Özellikle düzleme işlerinde kol hızını artırmak üzere akış, kol silindirinde birleştirilebilir.

Volvo Kompakt Ekskavatör EC60E

Çok işlevli alet taşıyıcı

EC60E, olağanüstü bir çok yönlülük için altyapı, inşaat, tarım, peyzaj ve orman işleri dahil olmak üzere pek çok farklı uygulamaya elverişli çok sayıda dayanıklı ataşmanla donatılabilir. Bu ataşmanlar zamandan ve maliyetten tasarruf etmek için kolayca değiştirilebilir. Makinenin tasarımı, hidrolik sistemi, boru tesisatı ve kabin içi düğmeleri Volvo ataşman yelpazesi ile bir araya geldiğinde EC60E'nin pek çok işin üstesinden kolayca gelmesine imkan tanır.

Mekanik veya hidrolik bir hızlı bağlama kolunun eklenmesi, ataşmanların hızlı ve verimli bir şekilde değiştirilebilmesine imkan tanır. Makine, genel amaçlı destekli kepçelerden hendek açma kepçelerine kadar uzanan tam kapsamlı bir kepçe yelpazesi sayesinde pek çok farklı uygulamada çalışabilir. Volvo'nun dayanıklı hidrolik kırıcıları EC60E ile tamamen uyumludur. Her tür materyali kırmak üzere çok çeşitli kırıcı aletler (veya parçalar) üretilmiştir. Bu alet veya parçalar yüksek performansı, düşük ses ve titreşim seviyeleriyle bir arada sunmaktadır. Makine; yığma, yerleştirme, kaldırma ve taşıma dahil olmak üzere pek çok işi mümkün kılan Volvo doğrudan takmalı kepçeler ve hızlı bağlantı kolu ile çalışabilecek şekilde tasarlanmış Volvo baş parmak ile de donatılmıştır.

Volvo Kompakt Ekskavatör EC60E

Volvo Kompakt Ekskavatör EC60EDüşük maliyet, daha uzun çalışma süresi

Volvo motor ve geliştirilmiş hidrolik sistemleri üstün yakıt tasarrufu sağlamak için birlikte çalışır. Yalnızca Volvo tarafından sunulan otomatik motor kapatma seçeneği, önceden seçilmiş süre dolduktan sonra motoru otomatik olarak kapatarak yakıt masraflarını ve sesi azaltır. Standart ECO modu, yakıt giderlerini azaltmaya yardımcı olur. Mod, etkinleştirildiğinde motor hızını biraz düşürür (performansta düşüş olmaz), bu sayede yakıt tüketiminin azalmasını sağlar. Makinenin gereksiz yere çalışmasının önlenmesi ile bakım masrafları azalır ve makinenin ikinci el satış değeri yükselir.

Volvo Kompakt Ekskavatör EC60EEC60E, makinenin kullanılabilirliğini artıracak ve aksaklık süresinin azaltacak çeşitli özelliklerle donatılmıştır. Yer seviyesindeki servis erişim noktaları ve ulaşması kolay yağlama noktaları sayesinde servis süresi ve bakım masrafları azalır. Servis aralıkları, kabin içerisindeki ekrandan takip edilebilir. Servise ihtiyaç duyulduğunda bu ekrandan hatırlatma yapılır.

Bu ekskavatör, verimliliği artırmak, üretkenliği yükseltmek ve yakıt ve bakım masraflarını azaltmak üzere operatör davranışlarını analiz eden Volvo MATRIS yazılımına sahiptir. Volvo, makineyi kontrol etmeyi kolaylaştıran VCADS Pro tanı sistemini de sunmaktadır.

Volvo Kompakt Ekskavatör EC60E

Esas teknik özellikler:

Motor

Volvo D2.6H

Stage V / Tier 4 son
..Nominal çıkış gücü 36,7 dev/sn (2.200 dev/dak)
...SAE J1995 brüt 44,3 kW (60 hp)
Toplam genişlik 1.920 mm
Maks. erişim, Standart/Uzun kol 6,105 - 6,395 m
İndirme yüksekliği, Standart/Uzun kol 4,150 - 4,340 m
Kazma derinliği Standart/Uzun kol 3,695 - 3,995 m
Parçalama gücü (ISO 6015) 28,8 kN
Koparma (ISO 6015) 43,3 kN
Çalışma ağırlığı 5 730