Construction Equipment Türkiye

Volvo ACTIVE CARE sayesinde artan çalışma süresi

Volvo ACTIVE CARE'in uluslararası Rollout'u, Volvo CE tarafından sunulan diğer bir eşsiz iştir. Filo izleme ve kapsamlı, işlemeye uygun makine raporları kombinasyonu sayesinde makine telematiğindeki yoğun hesaplamayı ortadan kaldırıyor.

Araç içi telematik sistemleri ve uzaktan bağlantıların artışıyla filo yöneticileri modern konstrüksiyon makineleri tarafından üretilen veriler arasında kendini kolayca kaybedebilir. Volvo, Volvo Construction Equipment'in (Volvo CE) şu anda uluslararası olarak kullanıma sunulan eşsiz Volvo ACTIVE CARE ile proaktif olarak makine sağlığını izleme ve raporlama yükünü alarak müşterilere faaliyetler üzerine yoğunlaşmak için daha fazla zaman sağlamaktadır. Volvo ACTIVE CARE, birlikte bekleme süresini azaltmaya yardımcı olan makine sağlığını izleme ve haftalık raporla hazırlama işlemini birleştiren akıllı bir telematik hizmetidir. 
Uzaktan analiz hizmeti, sorunlar arızaya dönüşmeden önce sorun tespit etme ve kolay servis programlama dahil olmak üzere çok sayıda fayda sağlar. Servis mühendisleri sorunun ne olduğunu bilerek müşterinin olduğu yere daha az gidip geliyor ve ilk ziyarette sorunu gidermek için doğru aletler, parçalar ve uzmanlık bilgisiyle geliyor. Bunların hepsi müşteri için daha fazla çalışma zamanı ve azaltılmış maliyet sağlıyor.

 

NASIL ÇALIŞIR

İşlem basittir: Volvo'nun telematik sistemi olan CareTrack ile makine veri noktaları tespit ediliyor ve dünya genelindeki Volvo Uptime Center'lar tarafından makineden makineye bağlantı ile uzaktan görüntülenir. Bu andan itibaren makineleri gerçekten anlayan özel Volvo uzmanları bilgileri işlemek için en modern arıza teşhis yazılımı kullanır. Bir makinede kritik bir alarm veya hata tespit edildiğinde hata ile ilgili arıza teşhis bilgileri ile birlikte bayi bilgilendirilir. Sonrasında bayi, müşteri konu hakkında bilgilendirir ve düzeltici eylemin ne zaman gerçekleştireceğini planlar. 


Neyse ki kritik durumlar çok nadiren ortaya çıkar ancak müşterilere düzenli olarak makinelerinin haftalık Uptime raporları ile sürekli izlendiğine dair teminat verilir. Bu raporlar bireysel makinelerin veya makine filolarının kullanılabilirliğini artırmak için olanakları ön plana çıkarmaktadır.

Haftalık içgörü, uzun vadeli etki

Volvo ACTIVE CARE ve özel Uptime Center'ların en büyük faydası müşterilerin artık büyük bir makine bilgisinin arasında içgörü elde etmek için zaman harcamalarına gerek kalmamasıdır; bu, onların yerine Volvo ve Volvo bayileri tarafından yapılır.
Daha düzenli olan bu etkileşim Volvo bayisine ve müşterilere sürücünün en büyük kazancı olan çalışma süresini son derece etkileyebilecek eylemleri tespit etmek için birlikte çalışma imkanı sağlar.

Volvo CE'de Müşteri Çözümleri Başkan Yardımcısı Koen Sips, "Volvo ACTIVE CARE ile daha yüksek çalışma süresi sözünü veriyoruz", diyor.

Resim 1: Volvo ACTIVE CARE, makine telematiğindeki yoğun hesaplamayı ortadan kaldırıyor.
Resim 2: İçgörü sağlayan haftalık raporlar.