Construction Equipment Türkiye

Operatör eğitiminin TCO'yu düşürmesinin dört yolu

Operatörler toplam mülkiyet maliyeti (TCO) üzerinde büyük etkiye sahiptir. İnsanlarına yatırım yapan müşteriler, onların makinelerini en iyi şekilde kullanmalarına yardım ettiklerinden uzun vadede çok büyük finansal ödüller kazanırlar. Operatör eğitiminin fark yaratmasının başlıca dört yolu aşağıda verilmektedir.

1. Yakıt tasarrufu yapmak

Sürekli olarak gazı kökleyen ve makineleri sarsan deneyimsiz operatörler, yakıt tüketimine tavan yaptırırlar. Yakıt ucuz değildir ve böyle bir durum zaman içinde gereksiz yakıt tüketimine harcanmış yürek yakan miktarda paraya tekabül edecektir. Eğitim, operatörlerin ne kadar güce ihtiyaçları olduğuna dair bir his geliştirmenin yanı sıra tekerleklere patinaj yaptırmalarını önlemeye yardım edecektir. Katılımcılara işlerini en akıllı şekilde planlamaları ve yeni Volvo makineleri üzerindeki en yeni verim artırıcı özelliklerden en iyi şekilde yararlanmalarına yardımcı olan EcoOperator eğitimi gibi kurslardan, deneyimli operatörler bile fayda görür. Yapılan yatırım kısa sürede karşılığını verir. Bundan sonra, yakıt tüketiminden sağlanan tasarrufun tamamı kazanç hanesine yazılır.

2. Bakım maliyetlerini azaltma

Motorun aşırı devirli kullanılması, ani ve sert hareketler veya aşırı yükleme, yakıt israfının yanı sıra makinede gereksiz aşınmaya da yol açar ve bileşenlerin ömrünü kısaltır. Eğitimsiz operatörler, tehlikeli manevralara veya makinenin uygun olmadığı işlere bile kalkışarak pahalı hasarlara yol açabilirler. Operatörlerin eğitilmesi onları makineyle yumuşak, dikkatli ve sorumlu bir şekilde çalışmaya teşvik eder ve bu da uzun vadede bakım maliyetlerinin önemli ölçüde azalmasına neden olur.

3. Pahalı kazaları önleme

Kazalar her müşterinin kabusudur. Operatöre veya çalışma alanının etrafındaki diğer insanlara bir zarar gelmese bile, kazalar, olayın nedeni araştırılırken ve herhangi bir hasar onarılırken yine de plansız hizmet dışı süreye yol açarlar. Kaybedilen üretim zamanı ve onarım maliyetleri kârları görülmemiş bir şekilde yiyip bitirir. Volvo kendisini güvenliğe adamış ve makinelerinde birçok güvenlik artırıcı özellik kurmuş olmasına rağmen, bunların yanlış kullanımına karşı garanti veremez. Eğitim, operatörlerin makineyi her zaman doğru ve sorumlu bir şekilde kullanırken sahadaki insanlara ve diğer makinelere dikkat etmelerini sağlamak üzere güvenlikle ilgili farkındalıklarını geliştirmelerine yardımcı olacaktır. Güvenlik üretim güvenilir üretimdir ve bu da toplamda daha düşük bir TCO'ya yol açacaktır.

4. Genel üretimi artırma

Bir operatörün becerisi, bir vardiyada gerçekleştirebileceği iş miktarı üzerinde çok büyük bir etkiye sahiptir. İşlerini verimli bir şekilde planlayan, hassas hareketler kullanan ve optimum bir yük veya dolum faktörü elde eden operatörler zamandan büyük tasarruf ederler. Operatörlerinizin becerilerini geliştirmek onların üretkenliğini artıracaktır - siz de ne kadar çok üretirseniz, o kadar çok kazanırsınız.

Volvo simülatörleri

Karlılığı En Üst Düzeye Çıkarma