Construction Equipment Türkiye

İlk Volvo elektrikli kompakt ekskavatörü müşteri sitesine ulaştı

Colas Grubunun bir parçası olan Fransız müteahhit Spac, ilk elektrikli Volvo kompakt ekskavatörü ECR25 Electric'i müşteri deneme aşamasında teslim aldı.

İlk elektrikli Volvo kompakt ekskavatörü olan ECR25 Electric'in Bauma'da 2019 yılında açılmasının ardından, makine müşteri testi için Spac'e teslim edildi.
 
Colas Grubu'nun bir parçası olan Spac, Fransa'nın Paris şehrinin biraz dışındaki Saint-Nom-la Bretèche golf sahasında hendekler kazmak için 2,5 tonluk ekskavatör kullanıyor.
 
Sıfır egzoz emisyonu ve neredeyse hiç ses çıkarmadan çalışmasıyla Volvo ECR25 Electric bu tür ortamlar için idealdir.
 
Volvo Construction Equipment (Volvo CE) elektrikli kompakt ekskavatör proje yöneticisi Elodie Guyot, “Bu makineyi müşterinin inşaat alanında görmek bizim için heyecan verici.” “Oturanların, sakinliğe ve sessizliğe saygı duyulmasını istediği çok sessiz ve huzurlu bir alanda, bu ihtiyacı karşılayan bir makineye sahip olmak çok önemlidir.”
 
Spac'in site müdürü Benjamin Silvent şunları söylüyor: “Genel olarak bölge sakinleri ve şehirler için, bu makine çalışma sahalarımızı daha kabul edilebilir kılıyor çünkü karbon emisyonlarını ve gürültü rahatsızlığını sınırlıyor.”
 
Spac'in makine operatörü Alexandre Birot şunları ekliyor: “Hendekte çalışan adamla konuştuğumuzda bağırmamız gerekmiyor, normal sesle konuşuruz ve her şeyi duyar. Geleneksel bir ekskavatör kullansaydık bu durumda karşıdakinin bizi duyabilmesi için önce motoru durdurmamız gerekecekti. Dahası, bütün günü siperde geçirdiğimiz zaman, siperde çalışan kişi genellikle çok fazla duman soluyordu, ancak şimdi egzoz gazı salınmadığı için çalışan kişinin bu dumanı soluduğu günler geride kaldı. Şirkette sadece elektrikli makineler olsaydı bu şaşırtıcı olurdu.”
 
Volvo ECR25 Electric, yanmalı motoru, 48 volt lityum iyon batarya ve makineyi ve ek parçalarını hareket ettirmede hidroliği çalıştıran bir elektrik motoruyla değiştiriyor. Aküler, faydalı iş gibi tipik uygulamalarda, makineyi 8 saat boyunca çalıştırabilecek kadar enerji depolar. Yerleşik bir şarj cihazı, normal bir ev prizinden gece şarjını mümkün kılar. Daha güçlü bir şebeke erişimi gerektiren hızlı bir şarj seçeneği de mevcut olacaktır.
 
Volvo ECR25 Electric, 2020 ortalarından itibaren belirli pazarlarda satışa sunulacak. 

Video 1: https://youtu.be/oi0NYdQoS_A
Video 2: https://youtu.be/HU05dVambi8
Video 3: https://youtu.be/3FfUz57zADo

 
Resim 1: Alan sorumlusu Benjamin Silvent ve Volvo CE'nin elektrikli kompakt ekskavatör proje yöneticisi Elodie Guyot, Volvo ECR25 Electric'in önünde.
Resim 2: Arazi operatörü Alexandre Birot, Fransa'nın Paris kenti yakınlarındaki Saint-Nom-la Bretèche golf sahasında Volvo ECR25 Electric'i adım adım ilerletiyor.
Resim 3: Spac operatörü Alexandre Birot, Volvo ECR25 Electric'i şarja koydu.