Construction Equipment Türkiye

Makineniz için yağ analizinin gerekli olmasının 5 nedeni

Yağ bir makinenin can damarıdır. Düzenli kontroller, maksimum çalışma süresini ve minimum toplam sahip olma maliyetini korumak için hayati önem taşıyan sağlığını izlemeye yardımcı olur.

1. Karı artırır

Yağ analizi, makine performansının arttırılmasında rakipsiz bir araçtır, bu da kâr artışı anlamına gelir. Analiz sonuçlarıyla toplanan verilere dayanarak, müşteriler makine hatalarını tespit edebilir ve planlanmamış duruş süreleri riskini azaltan, pahalı onarımları önleyen ve üretkenliği artıran bakımı planlayabilir. 

2. Hizmet süresini arttırır

Modern teşhis ekipmanlarına sahip Volvo laboratuvarları, müşterilere makine durumu hakkında kapsamlı bir rapor sunar. Kapsamlı bir analiz yapıldıktan sonra, makine teşhisleri müşterilere anında çevrimiçi olarak ulaşılabilir, uyarılar vurgulanır ve işlem önerileri sunulur. Bu raporlar sayesinde, makinenin her parçası az çalışma hatası riskiyle maksimum kapasitede çalışabilir ve bu da çalışma süresi seviyelerini yüksek tutar.

3. Analiz geçmişine dayalı trendleri kaydeder

Yağ numunesi analizi, su/soğutucu içeriği, safsızlıklar ve yakıttaki metal parçacıkların kalitesi hakkında bilgi toplar. Düzenli yağ analizi kontrolleri yapmak, sonuçların geçmişini kaydeder ve laboratuvar teknisyenlerinin ve müşterilerin makine performansındaki eğilimleri görmesini sağlar. 

4. Erken uyarı sistemi olarak işlev görür

Yakıt, motor, şanzıman, akslar, frenler ve hidrolik sistem dahil hayati makine bileşenlerini destekler. Volvo makineleri hakkında tam bilgi sahibi olan Volvo laboratuvarları, bu bileşenlerin yağ analizine dayanarak ne kadar işlevsel olduğunu yorumlayabilir. Bu, teknisyenlere makine parçaları için erken uyarı sinyalleri sunarak müşterilere hasar veya arızaya duyarlı bileşenleri değiştirmeleri için zaman kazandırır.

5. Proaktif bir çalışma şekli

Genel olarak, yağ analizi makineniz için en pratik eylemdir. Verimlilik, bakım, olası arıza ve aksaklık süresinden kaçınma konularında size daha iyi kontrol sağlamak için mükemmel bir planlama aracıdır.

DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN

Anne Bast

Marka, Pazarlama & İletişim Müdürü
Volvo Construction Equipment
Avrupa / Uluslararası Satış Bölgesi
E-posta: anne.bast@volvo.com

Hannah Kitchener

SE10
London
Tel: +44 207 923 5863
E-mail: hannah.kitchener@se10.com