Construction Equipment Türkiye

Makine duruş süresini artıran 5 yaygın hata

Makinelerin çalışır durumda tutmak ve çalıştırmak - ve para kazanılması - Volvo CE ve bayileri için oldukça önemlidir. İşte en yaygın gereksiz bakım sorunlarından beşi ve bunların nasıl önlenebileceği.

1. Operatör kılavuzunu okumamak

Volvo makineleri, performansı artırmak ve kullanım kolaylığı için tasarlanmış çok sayıda özellik içerir. Her üretimde gerçekleşen tekrar güncellemelerle, en deneyimli operatör bile, kılavuz kitabını okumazsa tüm güncellemelere aşina olmayacaktır. Bir operatör mafsallı bir taşıyıcı üzerindeki hız kesici düğmeden haberdar değilse ve yokuş aşağı giderken sabit bir hızı korumak için frenleri kullanıyorsa, bu gereksiz fren aşınmasına ve kaçınılabilecek aksama sürelerine ve değiştirme maliyetlerine neden olabilir.

Operatör kılavuzunu okumamak

2. Ön dolumlu yakıt filtreleri

Bir yakıt filtresinin değiştirilmesinin zaman alıcı bir işlem olduğu göz önüne alındığında, bazı bakım teknisyenleri filtreyi kısa yol sağlaması için önceden doldurur. Sorun şu ki, yeni filtreyi kirletmekten kaçınmak için bir yakıt kabı ve bir huni kullanmak neredeyse imkansız. En küçük miktarda kirletici bile enjektörleri amorti etmeye başlayabilir ve çok pahalı onarımlara yol açabilir. Volvo CE, filtrelerin kuru kurulmasını ve kontaminasyon kontrolü için ön astarların kullanılmasını önermektedir - işi uygun şekilde yapmak zaman ayırmaya değer.

Ön dolumlu yakıt filtreleri

3. İş için yanlış ataşman kullanma

Volvo CE çok çeşitli ataşmanlar sunar ancak çok büyük bir kepçe kullanmak makineyi yavaşlatır, hidroliği daha fazla zorlar ve ciddi üretim sorunlarına neden olur. Benzer şekilde, tasarlanmamış bir görevi tamamlamak için ataşman kullanmak da sorunlara neden olacaktır. Örneğin bir hidrolik kırıcı, sadece doğrudan aşağı veya belirli bir açıda kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Büyük bir beton ya da kaya parçasını kazmak, almak ve döndürmek için kullanmak veya aletin üzerine aşırı bir yan yük koymak, burçlarda aşırı aşınmaya, kırıklara ve sızıntılara neden olur.

İş için yanlış ataşman kullanma

4. Çok hızlı çalıştırma

İnşaat ekipmanını çalıştırırken, yavaş ve istikrarlı olan daima yarışı kazanır. Hızlı başlatma, durma ve dönüş yapma, malzemenin kepçeden toprağa dökülmesine neden olacaktır. Benzer şekilde, lastik tekerlekli yükleyiciyi istif aracına sürmek ve lastiklerin dönmesine izin vermek, makinenin sallanmasına neden olur. Bu teker izleri doldurulmalı ve dökülen malzeme temizlenmelidir.

Çok hızlı çalıştırma

5. Makineleri CareTrack aracılığı olmadan bağlama

Bir makine Volvo CE'nin telematik sistemi CareTrack üzerinden bağlandığında, sahipler ve bayiler sağlığını proaktif olarak izleyebilir, sorunları teşhis edebilir ve önleyici işlemler yapabilir. Raporlar, olağan dışı çalışma davranışını ortaya çıkarabilir ve daha sonra operatör eğitimi ile düzeltilebilir. Ayrıca, bileşenlerin ne zaman servis veya onarım gerektirmesi gerektiğini göstererek, sahiplerin bakımlarını uygun bir zamanda planlamalarına ve planlanmamış aksama sürelerinden kaçınmalarına yardımcı olabilir.

Makineleri CareTrack aracılığı olmadan bağlama

DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN

Anne Bast

Marka, Pazarlama & İletişim Müdürü
Volvo Construction Equipment
Avrupa / Uluslararası Satış Bölgesi
E-posta: anne.bast@volvo.com

Hannah Kitchener

SE10
London
Tel: +44 207 923 5863
E-mail: hannah.kitchener@se10.com