Construction Equipment Türkiye

Ekskavatörün toplam sahip olma maliyetini azaltmanın 3 kolay yolu

Bir ekskavatöre sahip olmanın maliyeti, ilk satın alma fiyatından çok daha fazlasını içerir. Yakıt tüketimi, bakım ve amortisman önemli bir rol oynamaktadır. Bu faktörleri anlayarak ve onları kontrol etmek için donatılmış bir makine seçerek, sahipleri ekskavatörlerinden daha az maliyetle daha fazlasını alacaklar.

1. Çalışma modlarını değiştirin ve otomatik rölanti özelliğini kullanın

Bir parça inşaat ekipmanı kullanıldığında yakıt genellikle en büyük maliyettir. Bazı pazarlarda emek, bakım ve sigortadan çok daha büyük olabilir. Bu, toplam tüketim maliyetini önemli ölçüde azaltmak için yakıt tüketimini düşürmeyi hızlı bir kazanç haline getirir.

Örneğin, bir Volvo ekskavatörünü kullanırken, operatörler dört çalışma modunda dokuz farklı ayar arasından seçim yapabilir - Boşta (I), İnce (F), Genel (G) ve Ağır (H) - makine ve bu nedenle işin ihtiyacına göre tüketilen yakıt.

Volvo ekskavatörlerinde ayrıca, operatör belirli bir süre hareketsiz kaldığında, operatörün makineyi otomatik olarak rölantiye geçmesini sağlayacak bir otomatik rölanti özelliği de içerir. Bu, üç ila 20 saniye arasında herhangi bir yerde olabilir.

Her iki özellikten de faydalanarak, operatörler sektörün önde gelen yakıt verimliliğini sağlayabilir - hem karlarını hem de çevreyi korumaya yardımcı olurlar.

Değişken çalışma modları

2. Rölanti süresini dikkatlice yönetin

Volvo CE'nin dahili çalışmalarından bile, ekskavatörlerin zamanın %50'sinde boşta çalıştığını görmek nadir değildir - gereksiz yere yakıt yakmak, bileşenleri giymek ve saate saatler eklemek.

Makineleri Volvo CE'nin telematik sistemi CareTrack'e bağlayarak ve bir İçgörü Raporu talep ederek, sahipleri ekskavatörlerinin ne kadar zaman harcadığını görebilir ve bu rakamı azaltmak için harekete geçebilirler. Gerçekçi bir hedef %25 civarında olacaktır.

Kullanıcılar, operatör eğitimi veya Volvo CE ile şantiyede bulunan makinelerin sayısını ve kapasitesini saatte istenen tonla veya ton başına maliyetle daha iyi eşleştirme konusunda tartışmalar yaparak rölanti süresini hedefleyebilir.

Rölanti süresini kontrol altına alarak, sahipleri yakıt maliyetlerini (ve çevresel etkileri), bakım maliyetlerini ve amortismanı düşürebilir.

Rölanti süresini dikkatlice yönetin

3. Proaktif bir bakım yaklaşımı benimseyin

Bağlama makineleri aynı zamanda bakım maliyetlerini de düşürebilir. Bakım ve onarım çalışmalarından önce bir ekskavatörün parçalanmasını beklemek yerine, müşteriler - bayilerinin de yardımıyla - makinenin sağlığını proaktif olarak izleyebilir. Bu, müşterilerin olası sorunları tespit etmelerini ve daha büyük ve pahalı sorunlara dönüşme şansı bulamadan çözmelerini sağlar. 

Volvo CE'nin seçilen bayiler aracılığıyla sunulan yeni Aktif Bakım servisi, Volvo'nun makine sağlığını izleme ve raporlama yükünü proaktif olarak üstlenmesini sağlayarak makine sahiplerinin operasyonlarına daha fazla zaman ayırmalarını sağlıyor. Bu akıllı telematik servisi, sağlık izleme, haftalık raporlar, uyarılar ve servis zamanlamasını bir araya getirir. Bunların hepsi müşteri için daha fazla çalışma zamanı ve azaltılmış maliyet sağlıyor.

Proaktif bir bakım yaklaşımı benimseyin

DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN

Anne Bast

Marka, Pazarlama & İletişim Müdürü
Volvo Construction Equipment
Avrupa / Uluslararası Satış Bölgesi
E-posta: anne.bast@volvo.com

Hannah Kitchener

SE10
London
Tel: +44 207 923 5863
E-mail: hannah.kitchener@se10.com