Swecon Anläggningsmaskiner Sverige
Volvo Services Proactive monitoring

Proaktiv övervakning

Anslutningsmöjligheter. Håll produktionen igång.

Öka produktionen

Håll maskinen igång med Proaktiv övervakning. Med den intelligenta telematiktjänsten från Volvo fjärrövervakas maskinens hälsa så att du kan förebygga potentiella haverier.

Oslagbara fördelar

Vi gör det för dig

Vi har utvecklat den. Vi har byggt den. Sen är det bara att låta oss ta hand om den. Volvo övervakar din maskins hälsa så att du får mer tid att fokusera på din verksamhet.

Minska oplanerad stilleståndstid

Fånga upp små problem innan de blir större. Volvo ger dig kunskap om din maskins hälsa, så att problem kan hittas och åtgärdas tidigt.

Spara tid och pengar

  • För att minimera oväntade kostnader kan din återförsäljare ge råd om ifall din maskin behöver omedelbar åtgärd eller om reparationen kan schemaläggas till din nästa service för att minska onödiga resor.
  • Spendera mer tid på arbete och mindre tid på att vänta. Tack vare fjärrdiagnos kan en tekniker komma rätt förberedd för jobbet så att reparationstiden minimeras. 

Skräddarsydda rekommendationer

Få reda på varför maskinfel återkommer. Din lokala återförsäljare kan använda Proaktiv övervakning för att undersöka hur din maskin körs och varför vissa manövrar kan orsaka problem. Oavsett orsaken kan du överlämna till Volvo att hitta en lösning som är skräddarsydd till din specifika verksamhet.

Hur fungerar det?
  • Maskindata inhämtas via CareTrack – Volvos telematiksystem – och skickas till Volvos Uptime Center.
  • Våra analytiker bearbetar informationen och skickar den direkt till din Volvoåterförsäljare.
  • Din återförsäljare kontaktar dig och lägger upp den bästa handlingsplanen. 
Beprövade resultat

Oavsett om det är en enkel påminnelse om larmkoder eller en mer komplex diagnos tittar vi på allt som skulle kunna påverka maskinens drift. Dessa exempel från det verkliga livet visar hur Proaktiv övervakning hjälper till att hålla Volvomaskiner i drift.

//Fallstudie Nederländerna

I Nederländerna har Proaktiv övervakning använts för att övervaka mer än 100 maskiner sedan 2015. Året innan programstarten hade vi sex växellådshaverier – en siffra som har sjunkit till noll 2017.

//Fallstudie UK

Under åtta månader medan vi använde Proaktiv övervakning på en maskinpark i Storbritannien kunde 176 timmars oplanerad stilleståndstid undvikas. Det är lika med 22 timmars ökad maskintillgänglighet per månad. Genom proaktivt stöd och snabbt underhåll gick det åt mindre tid att serva maskinerna och de kunde spendera mer tid på arbetsplatsen vilket ger avsevärda produktionsvinster.

Vårt stöd slutar inte här

Proaktiv övervakning kan kombineras med vårt utbud av Volvotjänster till ett paket anpassat till just dina behov – prata med din återförsäljare!

Volvo återförsäljare hem
Förbättra din verksamhet

Kontakta oss för att få reda på hur vi kan hjälpa dig.

Kontakta oss