Swecon Anläggningsmaskiner Sverige
clash-of-nations_

Swecon i motorsport

Clash of Nations

Foto: Jimmy Dalgren, Wide Angle Media

'Volvo at the extreme' - när endast det tuffaste är gott nog

Eurpoas största extremsportsevenemang i sitt slag med åkare från flera nationer bjöd för sjätte året i rad 2017 på Super Snowcross, Snowcross Head2Head, Freestyle och Freestyle Motorcross. Eventet har sedan 2011 gått av stapeln i Dalarna. I den senaste upplagan besökte 11 000 personer Clash of Nations för att ta del av två dagars action under publikrekordet. Besökarna fick även ta del av aktivitetsområdet där både stora och små kunde prova på barnskoter, backhoppning och mycket mer. Kvällarna bjöd på underhållning under On Hale Ice med bland annat live-band.

Swecon är närvarade som partner med synlighet på arenan och egen utställarplats där barnen kan gräva och vuxna kan träffa representanter från företaget. Swecon hade även ett antal inbjudna gäster på plats. 300 kunder var tillsammans på plats under evenemanget. Volvomaskinerna har bland annat använts till att:

● Anlägga och slänta freestylelandning

● Gräva ner rör för signalkabel till TV-produktion

● Slänta runt hela skotercrossbanan för att göra arenan säker för åkarna samt för att få en fin finish på området

● Bygga väg och utöka utställarområdet, material som har använts är 0-150, 0-32 och asfaltskross i totala mängden av 400 ton.

Lastmaskinerna används bland annat till att:

● Bära snö till skotercrossbanan

● Lägga ut stamvedsflis

● Hantera mängder av pall

● Hantering vid byggnation av staket

Arena

Lugnet Arena, Falun

Datum

Clash of Nations tar paus i år och datum för eventet 2019 är ännu inte satt. För mer information, besök Clash of Nations webbplats

Åkare

Flera svenska skotercrossåkare körde senast; Petter Nårsa, Marcus Johansson, Adam Renheim och Nisse Kjellström. Världsåkare som Daniel Bodin och Fredrik "Frog" Berggren med vänner stod för freestyleshow

Clash of Nations 2017 - Aftermovie

Se filmen för Clash of Nations 2017

Besök hemsidan
Volvo återförsäljare hem
Vill du ha mer information?

Skicka ett meddelande så hjälper vi dig.

Kontakta oss