Swecon Anläggningsmaskiner Sverige

Volvos dumprar i G-serien: behöver aldrig ta paus

Med de ramstyrda dumprarna i G-serien från Volvo Construction Equipment får du maximal produktivitet. De är dessutom enastående pålitliga tack vare stryktålig konstruktion, enkel åtkomst till servicepunkter och ett oöverträffat Volvo-återförsäljarnät. Det är en oslagbar kombination, och en en garanti för maximal drifttid.

Volvos dumprar i G-serien behöver aldrig ta paus

Med 25 till 45 tons lastkapacitet är dumprarna i den nya G-serien från Volvo Construction Equipment alltid redo för tunga lass. Hela utbudet – A25G, A30G, A35G, A40G, A45G FS samt vår nya A45G i 45-tonsklassen – är byggda för tunga jobb under svåra terrängförhållanden, oavsett om det gäller stenbrott, dagbrott eller tung jordförflyttning. Med maskinerna i G-serien går långa serviceintervall, hög kvalitet, pålitlighet och hållbarhet hand i hand på den höga nivå som du förväntar dig från Volvo. Vilket för dig innebär smidigare och effektivare transporter.

Styrka och hållbarhet är påtagliga kännemärken hos våra dumprar i G-serien. Maskinerna är konstruerade för maximal drifttid, och tack vare förstärkt fram- och bakdelsram, drag och våta lamellbromsar är G-serien ett uttryck för Volvos beprövade slitstyrka. Och med vårt omfattande utbud av service- och underhållsprogram att luta dig mot behöver du aldrig bekymra dig för hur jobbet ska bli gjort.

Volvo Construction Equipment har hunnit med mycket sedan lanseringen av den första, ursprungliga 10-tonsdumpern 1966, och den nya G-serien utgör kulmen på en 50 år lång period av innovativt konstruktionsarbete. Volvo utvecklade konceptet till en framgångsrik affärsverksamhet och har alltsedan dess utvecklat och byggt dessa maskiner. Och vi är fortfarande världsledande dumpertillverkare.

Flyttar mer till lägre kostnad
Med G-Serien får du maximal produktivitet och effektivare transport med mindre arbete. Oöverträffad bränsleförbrukning, innovativ teknik och praktisk driftinformation bidrar till låga underhållskostnader som gör att du sparar pengar.

Kraftkällan är Volvos välkända steg 4-motorer med effekt från 234 kW (318 hk) på A25G, till 347 kW (445 hk) på A45G. Maskinerna i G-serien har utmärkt bränsleekonomi utan att kompromissa med kraft eller prestanda, och har avsevärt lägre bränsleförbrukning än tidigare modeller. Volvomotorernas mycket låga tomgångsvarv ger ytterligare bränslesbesparing och effektivare drift. Varje modell är optimerad med tanke på bränsleekonomi i förhållande till lastkapaciteten. Det betyder att de transporterar mer massor till lägre kostnad. Dynamisk, adaptiv växling som anpassas efter aktuella driftförhållanden ger förbättrad komfort och bränsleekonomi.

Föraren får tillgång till värdefulla produktionsdata under drift som förbättrar effektiviteten och sänker kostnaderna. Volvos intelligenta system såsom MATRIS™, CareTrack™ och vågsystemet OBW bidrar till bättre maskinutnyttjande och lägre driftkostnader. Vågsystemet garanterar optimal lastmängd i varje arbetscykel. Dessutom finns olika typer av serviceavtal med förebyggande underhåll, reparationer och tjänster för minimal stilleståndstid, vilket ger dig fullständig överblick över underhållskostnaderna.

Tar sig fram överallt 
Volvos dumprar är ytterst mångsidiga och tar sig fram utan problem oavsett markförhållanden, även då det lutar brant. Med hjälp av våra olika korg- och ramtyper klarar dumprarna av alla tänkbara terrängtyper och anläggningstyper oavsett årstid. G-seriens oslagbara terrängegenskaper är ett resultat av Volvos specialanpassade drivlina, ATC (Automatic Traction Control) med 100 % låsbara differentialspärrar, terränganpassad boggi och hydromekanisk styrning.

Dumprarna är lika säkra och stadiga utför som uppför tack vare retardationssystemet och den dynamiska motorbromsen som gör transporterna både säkra och effektiva. Maskinernas tippsystem och last- och lossningsbroms gör att föraren hela tiden har exakt kontroll över tippningen, vilket betyder korta cykeltider och säkra arbetsförhållanden.

Förarnas givna val
Den branschledande, rymliga och bekväma hytten gör Volvos dumprar till förarnas favorit.

Oslagbar komfort, lättillgängliga och lättanvända reglage och hög säkerhet är något som tilltalar alla förare, och gör att de kan vara produktiva hela dagen, dag efter dag. Med centralt placerad förarplats, exakt styrning, utmärkt fjädring, låg ljudnivå, klimatanläggning, rymlig hytt och runtomsikt kan föraren arbeta effektivare utan att bli trött. De ergonomiska och omsorgsfullt placerade reglagen är logiska och lättanvända. I kombination med de automatiska funktionerna gör detta maskinen enkel att hantera.

Enkelt service- och underhållsarbete
Branschledande servicetillgänglighet för snabb och smidig service. Frontgrillen kan fällas ned och fungerar som en serviceplattform med halkskyddade steg. Den elmanövrerade motorhuven kan fällas upp 90 grader och ger fullständig och säker åtkomst av motorutrymmet.

Volvo-experterna i vårt exklusiva servicenätverk är alltid beredda att snabbt och effektivt rycka in och hjälpa dig om du får problem. Volvo kan erbjuda många olika tjänster, lokala kunskaper och global erfarenhet, till exempel telematiksystem och övervakning av maskinfunktioner – CareTrack™ och MATRIS™ – plus reservdelar med hög tillgänglighet. Allt för att du ska kunna förbättra produktiviteten och spara pengar.

Nyckelspecifikationer:

Volvos dumprar i G-serien-NyckelspecifikationSlut.

April 2016

Mer information finns på www.volvoce.com/press

Eller kontakta:

Thorsten Poszwa    
Director, External Communications  
Volvo Construction Equipment  
Tel: int +32 490 65 96 68   
E-post: thorsten.poszwa@volvo.com  
Twitter: http://twitter.com/VolvoCEGlobal

Brian O'Sullivan
SE10
London
Tel: int +44 77 333 50307
E-post: osullivan@se10.com