Swecon Anläggningsmaskiner Sverige

Volvo CE presenterar filmen "Building Tomorrow"

Volvo Construction Equipments senaste varumärkeskampanj "Building Tomorrow" kulminerar med en dokumentation om företagets strävan mot en mer hållbar framtid.

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) presenterar filmen "Building Tomorrow" med en samling framgångshistorier från kunder över hela världen. Filmen presenterades 14 oktober, och demonstrerar hur Volvos maskiner inom många arbetsområden bidrar till att skapa en bättre framtid för kommande generationer och "bygga den värld som vi vill leva i".

"Volvo Construction Equipment drivs av uppfattningen att via kreativitet, hårt arbete och teknisk innovation så kan vi leda utvecklingen mot en renare och smartare värld som präglas av mer samhörighet" säger Martin Weissburg, Volvo CE:s ordförande och medlem av Volvo-koncernens ledningsgrupp. "Vi tror på en hållbar framtid, och med den globala anläggningsbranschen som arena kommer vi att i samverkan med våra kunder fortsätta att göra verklighet av denna övertygelse överallt" tillägger Weissburg.

Globalt ansvar

Kampanjen, som startade i december 2016, inkluderar en serie kortfilmer. Den första filmen i serien visar hur maskiner från Volvo CE betvingar det frusna landskapet i Norrland där det unika ishotellet ICEHOTEL 365 är i drift året runt och kyls med hjälp av solkraft med målet att bli CO2-negativt. Den ofruktbara öknen norr om Doha i Qatar var kampanjens nästa destination, då mer än 240 Volvo-maskiner arbetade outtröttligt i temperaturer upp till 50 °C med bygget av den nya hållbara staden Lusail. Kouga Wind Farm i Sydafrika var scenen i den tredje filmen, och kastade ljus på den förnyelsebara energikälla som planeras tillgodose 42 % av landets energibehov år 2030, och därmed göra de lokala samhällena mer oberoende.

"Building Tomorrow" demonstrerar hur Volvo-maskiner bidrar till både ett hållbart samhälle och kundernas framgång, och betonar Volvo-koncernens målsättning "transportlösningar för bättre lönsamhet".

"Som medlem i WWF Climate Savers strävar vi efter att styra utvecklingen i vår bransch på ett sunt sätt. Den här kampanjen belyser extraordinära exempel från våra kunders verksamheter i ett vidare perspektiv, och förhoppningsvis kan den även motivera andra att arbeta mot en mer hållbar framtid” säger Niklas Nillroth, vice vd för Volvo CE:s miljö- och hållbarhetsarbete.

Transformera morgondagen

Filmen presenterades 14 oktober och finns tillgänglig via Volvo CE:s digitala kanaler, och kommer även att visas vid en livekonsert, som strömmas i realtid, i Alicante, Spanien en vecka före starten av Volvo Ocean Race. Denna mångåriga offshoretävling har alltmer kommit att utgöra en plattform för ökad medvetenhet om hållbarhet och relaterade frågor, och anknyter perfekt till Volvo CE:s film "Building Tomorrow".

"Världen transformeras, kundernas krav förändras, och med denna humancentrerade satsning vill vi visa hur Volvo fortsätter att göra skillnad för människor överallt, såväl nu som i framtiden" säger Bill Law, vice vd för Volvo CE:s informations- och PR-avdelning.

Mer information finns på www.volvoce.com/buildingtomorrow.

"The River" är det officiella ljudspåret i Volvo CE:s varumärkeskampanj "Building Tomorrow", och spelas av det lovande svenska bandet Moment. Singeln finns på Spotify från och med 13 oktober.

#VolvoCE #BuildingTomorrow #sustainability #construction #VolvoOceanRace #WarnerMusic #MomentTheRiver