Swecon Anläggningsmaskiner Sverige

Swecon ny titelsponsor för rallycross-VM i Höljes

Förra året kom en rekordstor publik, drygt 44 000 åskådare, till värmländska Höljes med 200 bofasta invånare. Nu laddar tävlingsgeneralen Morgan Östlund om inför sommarens VM i rallycross – och den här gången med Swecon Anläggningsmaskiner som huvudsponsor. – Det är väldigt viktigt för oss. Vi har tidigare samarbetat med Swecon och vet att deras maskiner ger bra förutsättningar för ett lyckat arrangemang.

Swecon World RX of Sweden - Swecon är titelsponsor för VM-deltävlingen 2017

”Swecon World RX of Sweden” är det nya officiella namnet på VM-deltävlingen i lilla Höljes i månadsskiftet juni-juli. Annars är det samma lyckade koncept som placerat Höljes på motorsportkartan: musik, dans, fest och världens bästa rallycrossförare i en skön mix några sommardygn i den värmländska landsbygdsidyllen.

– Jag såg premiären i Barcelona på plats. Det är en fin stad och ett bra arrangemang. Men en sak lovar jag, Höljes kommer att slå Barcelona i publikmatchen, skrattar Morgan.

Nytt för i år är ett nybyggt domartorn i miljonklassen. Samt Swecon som huvudsponsor som ger arrangerande lilla Finnskoga Motorklubb tillgång till ett antal maskiner under hela verksamhetsåret samt rejäl uppbackning under själva tävlingsveckan.

– Det behövs verkligen. Ett bra arrangemang kräver tillgång till många effektiva arbetsmaskiner, konstaterar Morgan Östlund.

Förra årets snackis

Premiären för RX-serien i Barcelona i helgen vanns av Mattias Ekström som också stod som total slutsegrare förra året. Det är ingen vild gissning att han slåss om slutsegern även i år, men konkurrensen är hårdare än någonsin med namn som Petter Solberg, Sebastien Loeb, Timo Scheider, Johan Kristoffersson och Timmy Hansen på startlinjen.

Just Timmy Hansen blev förra årets snackis i Höljes då han körde in som trea – med ena axeln slagen ur led.

Det är bland annat sådana saker som gör att sporten växer och publiken breddas. I år direktsändes dessutom VM-tävlingen i Höljes av SVT, ändå räknar arrangörerna med nytt publikrekord – igen.

Swecon sponsrade det svenska vinterrallyt Rally Sweden (WRC-serien) i februari och är nu huvudsponsor för den svenska deltävlingen i VM i rallycross. Det är ingen slump, enligt Fredrik Rigö, ansvarig för marknadskommunikation på Swecon.

– Rallypubliken och våra kunder är i mångt och mycket samma människor. Dessutom är rallycross-VM i Höljes väldigt krävande. Där får vi visa upp hela vår förmåga och kompetens – allt från effektiva maskiner och anpassad utrustning till våra duktiga medarbetare som ser till att allt i och omkring maskinerna fungerar.

För mer information om Swecon World RX of Sweden, vänligen kontakta:

Morgan Östlund
General Manager World RX of Sweden
Mobil: +46 70 582 06 63
e-mail: morgan@holjesrx.com