Swecon Anläggningsmaskiner Sverige

Ramona femma i finalen av RallyX Nordic

I helgen gick finalen i RallyX Nordic på Strängnäs motorstadion. Ramona Karlsson fanns på startlinjen i den motorstarkaste klassen Supercar. Tävlingen bjöd på mulen himmel och blött väglag, och hela 14 Supercars kom till start. Swecon fanns på plats med gäster och Volvo hjullastare för underhåll före, under och efter tävlingen.

Ramona Karlsson femma i finalen av RallyX Nordic 2017

Team Ramona RX hade målet att ta sig till final, men under förmiddagens kvalheat kändes målet en bit bort.

- Jag fick inget flyt. Bakvagnen betedde sig oroligt och körningen var obestämd. Efter en del chassieändringar som gick i rätt riktning så lossnade det i semifinalen, säger Ramona Karlsson.

Ramona gjorde en kanonstart i tredje led och tog sig direkt upp till tredje plats och var klar för final– till sista varvet då hon fick en knuff av bakomvarande Mats Öhman och tappade en placering. Hon tog sig upp i fältet igen men kom dessvärre i mål som fyra precis utanför en finalplats. Dock genererade Öhmans påkörning i en svartflagg, och Ramona kunde säkra finalplatsen.

I finalen lade sig Ramona på en stabil femteplats, dock blev hon påkörd av bakomvarande Alexander Hvaal vid ingången av alternativspåret, och Ramona snurrade. Alexander fick en svartfagg för incidenten och Ramona kom i mål som femma i finalen. Vann gjorde blott 16-årige Oliver Solberg före Thomas Bryntesson och Oliver Eriksson.

- Det var ett skönt avslut på säsongen. Ifjol var jag mammaledig och hade prio på annat, så detta år fick bli ett lågbudgetår där vi varit tvungna att prioritera ned tester och material. Med tanke på förutsättningarna känns det riktigt bra att vara med och slåss i toppen, och jag vill rikta ett varmt tack till mitt team för ett helt fantastiskt arbete under året. Mycket idéella krafter står bakom, och ett starkt engagemang. Nu ser jag fram emot att bygga vidare på detta inför nästa säsong och att göra 2018 ännu bättre!" säger Ramona.

Läs mer om Ramona Karlsson på www.ramonarx.com och om Swecon i motorsport.