Swecon Anläggningsmaskiner Sverige

Nya kompakthjullastare i Volvos G-serie förenar maximal komfort och säkerhet med höga prestanda

Kompakthjullastarna L30G och L35G från Volvo Construction Equipment är utrustade med en rymlig, komfortabel hytt och stark motor – båda uppgraderade för ännu bättre komfort och lägre ägandekostnad.

Kompakthjullastare Volvos G-serie

Kompakthjullastarna L30G och L35G från Volvo Construction Equipment ger kanske intryck av att vara små till storleken, men de förfogar över imponerande brytkraft och lyftkraft. Den enastående markfrigången överträffar dessutom betydligt större maskiner. Drivkällan är Volvos senaste D3.3M-motor, och den uppdaterade G-serien uppfyller därmed de hårda utsläppsföreskrifterna för steg 4/IIIB utan att något dieselpartikelfilter behövs. Volvos kompakthjullastare på 5,5–6,1 ton är innovativt konstruerade, väl skyddade och har en fantastisk manövreringsförmåga. De är idealiska för arbete i trånga utrymmen, och den enastående hållbarheten garanterar långvarig användning med bibehållna prestanda.

Smidiga och lättkörda
Med utmärkt runtomsikt, ergonomiska reglage och enkel i- och urstigning är det ingen överraskning att Volvo-hytten saknar motstycke i branschen.

Den välvda vindrutan ger utmärkt framåtsikt, och ny vindrutetorkare och lägre avgassystem ger vidare synfält och bättre sikt bakåt. Arbetsmiljön har blivit bekvämare och mer praktisk tack vare den ställbara, omkonstruerade rattstången som ger föraren mer manövreringsutrymme, särskilt runt knäna, och gör det lättare att parera maskinrörelser. Den förbättrade instrumentpanelen, ratten och gaspedalen bidrar ytterligare till en fulländad körupplevelse. De stabila halkfria stegen har flyttats och sänkts för säker och smidig i- och urstigning, och det nedersta steget är lackerat i lysande orange och väl synligt.

Oavsett terrängförhållanden är kompakthjullastarna L30G och L35G smidiga och bekväma att köra. Den pendlande ramleden och lastarmsfjädringen (tillval) absorberar effektivt gupp och gropar, och med två oberoende hydraulsystem kan föraren styra och lyfta samtidigt utan att behöva prioritera kraft eller manövrerbarhet. Detta i kombination med den praktiska krypbromspedalen gör att även mindre erfarna förare utan problem klarar av att köra maskinen.

Höga prestanda
Drivkällan i L30G- och L35G-kompakthjullastarna är Volvos steg 4/IIIB-motor (55,4 kW/74,8 hk) som är tillräckligt stark även för de tuffaste jobb. För hög effekt utan regenereringsbehov är den nylanserade D3.3M-motorn med dieseloxiderande katalysator ett utmärkt val. För körning i känsliga miljöer finns D3.3H-versionen med dieselpartikelfilter att tillgå.

Unika portalaxlar och 100 % låsbara differentialspärrar för fram- och bakhjulen ger maskinerna klassens bästa markfrigång och oslagbar drivkraft. Med en knapptryckning kan differentialspärrarna kopplas in så att kraften fördelas lika på alla fyra hjulen, vilket minskar däckslirning på hala eller ojämna underlag. 

Det spelar ingen roll om det handlar om ömtåligt gods, oupphörlig körning mellan olika platser eller användning av tunga redskap – Volvos kompakthjullastare får jobbet gjort snabbt och smidigt. Det smidiga hydrostatiska drivsystemet ger korta cykeltider, och med höghastighetsmodellerna förflyttar du dig snabbt mellan olika platser. Hydraulpumpen som finns som tillval ökar flödet upp till 100 liter per minut vilket betyder ökad effektivitet. 

Exempellös drifttid
Kompakthjullastarna har många prestandafunktioner som ger hög effektivitet till en låg ägandekostnad.

Genom att välja antingen Volvos Z-länksystem som ger utmärkt parallellrörelse med pallgafflar, eller TP-länksystem som ger hög tiltkraft i hela lyftområdet, kan föraren anpassa maskinen efter behov. Z-redskapsfästet ger högre prestanda och större lastkapacitet, medan Volvos originalredskapsfäste gör att även redskap till Volvos större lastare kan användas. Detta gör att du klarar dig med en mindre uppsättning redskap. Med L30G-modellens universalsnabbkoppling kan de flesta redskapen till hjul- och bandburna kompaktlastare användas.

Den tvärmonterade motor som Volvos alla kompakthjullastare har ger maskinen en perfekt jämvikt och utmärkt åtkomlighet vid service och underhåll. Hela 100 timmars underhållsintervall för både L30G och L35G betyder minimal stilleståndstid. Förutom enkelt underhåll och service bibehålls maskinens höga prestanda under lång tid tack vare skivbromsarna. Skivbromsar, som hittills har varit tillgängliga endast för höghastighetsmodellerna, är nu standardutrustning för hela G-serien.
Den höga markfrigången som portalaxlarna ger och den stabila, gjutna motvikten skyddar känsliga komponenter mot skador från stenar och andra hinder.

Med Volvos utbud av noggrant utprovade och godkända redskap är det ingen match att utnyttja maskinens fulla kapacitet. Volvo har ett stort utbud av skopor, gafflar, gripare och materialhanteringsarmar för många olika användningsområden som gör att föraren kan utnyttja maskinens fulla potential och arbeta effektivt.

Nyckelspecifikationer

Nyckelspecifikationer
*Informationen om L30G baseras på L30G med hytt, 365/80 R20-däck och 1 m3-allroundskopa. Informationen om L35G baseras på L35G med hytt, 405/70 R20-däck, Z‑länksystem, 1,2 m3-allroundskopa och FEMIII-gaffel.

Slut.

April 2016

Mer information finns på www.volvoce.com/press

Eller kontakta:
Thorsten Poszwa    
Director, External Communications  
Volvo Construction Equipment  
Tel: int +32 490 65 96 68   
E-post: thorsten.poszwa@volvo.com  
Twitter: http://twitter.com/VolvoCEGlobal

Brian O'Sullivan
SE10
London
Tel: int +44 77 333 50307
E-post: osullivan@se10.com