Swecon Anläggningsmaskiner Sverige

Mer kraft och precision för Volvos 3- och 4 tons kompaktgrävare

De nya kompaktgrävarna ECR35D, EC35D och ECR40D från Volvo Construction Equipment är utrustade med bekväma hytter och avancerade, lättanvända reglage för precis styrning.

 Volvos 3- och 4 tons kompaktgrävare

Med en välbeprövad konstruktion i botten har kompaktgrävarna ECR35D och ECR40D med kort svängradie u
tformats för att arbeta med kraft och precision i trånga utrymmen. Den mer konventionella EC35D har en liknande konstruktion och ger mycket hög komfort, höga prestanda och mångsidighet. Med enkelt underhåll, stor mångsidighet och högre effektivitet ger de nya modellerna ökad produktivitet i många olika applikationer.

Volvos nya grävmaskiner i tre- och fyratonsklassen har robusta, rymliga och bekväma hytter utrustade med FOPS-, TOPS- och ROPS-skydd. Den breda dörren och tre kontaktpunkter gör det säkert att kliva in i och ut ur hytten, något som är särskilt viktigt för dessa mindre maskiner där förarna ofta behöver lämna hytten. Förarstolen och konsolen har många inställningsmöjligheter och är monterade på samma upphängning, vilket ger bra dämpning av stötar och vibrationer, minskar förarens trötthet och gör det enklare att manövrera maskinen, oavsett underlag. Både den konventionella modellen och modellerna med kort svängradie ger överlägsen runtomsikt.

Små maskiner med hög produktivitet
I EC35D kombineras en ny D1.8A steg 3A Volvo-motor med ett hydraulsystem som ger höga prestanda och smidig funktion, så att kunderna kan göra mer för mindre i alla applikationer. Intuitiva och välplacerade reglage ger enkel manövrering så att förarna kan dra nytta av de höga gräv- och lyftkrafterna, och enkelt manövrera kraftfulla hydraulredskap.
 
Tack vare sin korta bakre svängradie och bomcylinderns placering på vänster sida under hytten är de nya Volvo grävmaskinerna ECR35D och ECR40D perfekta vid arbeten i trånga utrymmen, samtidigt som risken för skador på maskinen och dess omgivning minskar. Svängstolpen och cylindern stannar inom bandbredden i förskjutet läge och svängnings- och förskjutningsrörelser styrs samtidigt, för enkel och snabb placering av maskinen.

Förargränssnitt som ger skräddarsydda prestanda
Varje maskin kan utrustas med ett elsystem som gör det möjligt för föraren att finjustera funktioner och inställningar med tangentbordet och skärmen. Det går att spara upp till tre profiler i systemet, så att maskinen kan anpassas efter applikationen eller föraren. Systemet inbegriper också:

  • Fyra redskapsspecifika knappar som ger precis inställning av hydraulflödet från hytten.
  • Ett ECO-läge som sänker bränsleförbrukningen med upp till 10 %.
  • Två förvalda motorhastigheter som kan ställas in av användaren, för planerings- och lyftapplikationer.
  • Ett automatiskt tomgångssystem som minskar buller och sänker bränsleförbrukningen.
  • Automatisk motoravstängning som ger färre motortimmar, lägre underhållskostnader och bättre andrahandsvärde för din maskin.
  • Servicepåminnelser.

Föredrar du i stället enkelhet kan du även få ECR35D, EC35D och ECR40D i en mer traditionell skrud, utan detta elektronikpaket.

Oavsett vilken version du väljer kan du alltid lita på att de många standardfunktionerna ger dig en effektiv verksamhet varje dag. Utrustade med utmärkt dragkraft och effektiv bladkonstruktion ger de nya grävmaskinerna höga prestanda vid schaktningsarbeten. Bladets flytfunktion ger en precis finbearbetning i planeringsapplikationer, samtidigt som de två automatiska körhastigheterna minskar förflyttningstiden.
 
För att minska risken för stöld finns en startspärr som tillval. Upp till tre användarkoder kan anges på tangentbordet för att starta maskinen. (En fyrsiffrig kod väljs av användaren.)

Volvo kompaktgrävare ECR35D

Enkel service
För att maximera drifttiden är dessa nya kompaktgrävare från Volvo CE utformade för att ge låga totala ägarkostnader, tack vare en kombination av effektiva funktioner. Motorhuv med bred öppning ger utmärkt åtkomst till påfyllningspunkter och dagliga kontroller, samtidigt som påfyllningsrören bak för bränsle- och hydraulsystemet är väl skyddade. Hydrauloljan kontrolleras och fylls på från en genomskinlig behållare, som gör det lätt att tidigt upptäcka föroreningar och fungerar som ett filter vid påfyllning.

Alla filter är seriemonterade för enkelt underhåll och servicepunkterna går att komma åt från marken. Smörjintervallen har utökats till 50 timmar, vilket minimerar det dagliga underhållet.

Verktygen för jobbet
Volvo erbjuder ett stort utbud av redskap och kundlösningar för dessa nya maskiner. Detta inbegriper mekaniska och hydrauliska redskapsfästen, hydraulisk griparm, hydraulhammare och dikningsskopa – för en flexibel och effektiv verksamhet.

Nyckelspecifikationer:

Volvo ECR35D Nyckelspecifikationer

Volvo ECR35D, EC35D och ECR40D med steg IIIA-motorer är tillgängliga inom EMEA.

Slut.

April 2016

Mer information finns på www.volvoce.com/press 

Eller kontakta:
Thorsten Poszwa   
Chef, extern kommunikation 
Volvo Construction Equipment         
Tel: int +32 490 65 96 68      
E-post: thorsten.poszwa@volvo.com 
Twitter: http://twitter.com/VolvoCEGlobal 

Brian O’Sullivan
SE10
London
Tel: int +44 77 333 50307
E-post: osullivan@se10.com