Swecon Anläggningsmaskiner Sverige

LX1 PRESSEVENT I KALIFORNIEN, USA

Vid en pressträff i Kalifornien den 12 juli presenterade Volvo Construction Equipment (Volvo CE) fälttestresultatet för den elektriska hybridhjullastarprototypen LX1. Maskinen har genomfört hundratals timmar av verkligt arbete i två olika applikationer och uppnådde cirka 50 % förbättrad bränsleeffektivitet jämfört med sina konventionella motsvarigheter.

Press_Bild_2_LX1

Sedan slutet av förra året har LX1 utfört hundratals timmar av verkligt arbete i två applikationer för Volvo CE:s kund Waste Management. Testningen började på deponerings- och återvinningscentret Redwood i Kalifornien. Både bränsleeffektivitet och utsläpp av växthusgaser genomfördes vid anläggningen, och trots att uppgifterna fortfarande analyseras, visar resultaten hittills en genomsnittlig förbättring på 50 % i bränsleeffektivitet, vilket motsvarar en minskning av bränsleförbrukning och växthusgaser med 35 %. Den andra testplatsen var Moreno Valley Transfer Station, en avfallshanteringsplats i södra delen av Kalifornien. Här uppnådde LX1 en genomsnittlig bränsleeffektivitetsförbättring på cirka 45 %.

Press_Bild_LX1Volvo CE anordnade pressevenemanget tillsammans med Waste Management, CALSTART, som genomförde utsläppstest på maskinen, och California Energy Commission, som hjälpte till att finansiera LX1-projektet. I detta skede är LX1 en del av ett utvecklingsprojekt och det är inte kommersiellt tillgängligt.

För att läsa pressmeddelandet, klicka här

Volvo återförsäljare hem
Vill du ha mer information?

Skicka ett meddelande så hjälper vi dig.

Kontakta oss

LX1 prototyp hybridhjullastare - Intervju med Waste Management

Waste Managements operatörer i Moreno Valley ger feedback om Volvo CE: s LX1 prototyp elektriska hjullastare

LX1 prototyp Hybridhjullastare - Kalifornien

Volvo Construction Equipment presenterar fälttestresultat för sin LX1 prototyp elektriska hybridhjullastare vid en presshändelse i Kalifornien, USA, den 12 juli. Företaget organiserade evenemanget tillsammans med sin kund Waste Management, som genomförde fälttesterna CALSTART, som genomförde utsläppstest på maskinen, och California Energy Commission, som hjälpte till att finansiera LX1-projektet.