Swecon Anläggningsmaskiner Sverige

Nu är Volvos 90-tons grävmaskin tillgänglig världen över

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) lanserar en ny 90-tons grävmaskin med en Steg V-motor för att uppfylla önskemålen från marknader med sådan motorlagstiftning.

Volvo Crawler Excavator EC950F

90-tons bandgrävmaskinen EC950F från Volvo Construction Equipment (Volvo CE) ger den perfekta kombinationen av kraft och stabilitet för att kunna hantera en hög kapacitet i de mest krävande applikationerna. Med en Volvo D16-motor på 450 kW som levererar högt vridmoment vid låga varvtal och som uppfyller de senaste internationella utsläppsstandarderna är det här en maskin för snabb och effekt produktion på arbetsplatsen.

Topprestanda

Även i de mest påfrestande applikationerna är EC950F redo att anta utmaningen. Upplev den oslagbara grävkraften i synnerhet vid arbete med hårda och tunga material, tack vare det konstant höga hydraultrycket. Det optimerade hydraulsystemet ökar pumpeffekten för snabb och jämn drift, medan det elhydrauliska systemet reglerar flödet på begäran och minskar interna förluster i hydraulkretsen. EC950F har dessutom en prioritetsventil för bom- och svängfunktionen.

Volvos unika ECO-läge bidrar till att ge EC950F enastående bränsleeffektivitet. I ECO-läget optimeras hydraulsystemet för att minska förlusten av flöde och tryck, medan det integrerade arbetsläget möjliggör för föraren att välja det bästa arbetsläget för den aktuella uppgiften: välj mellan I (tomgång), F (fint), G (allmänt), H (tungt) och P (maximal kraft).

Den här 90-tons grävmaskinen har en hög skopkapacitet för fler ton per timme och kan utrustas med en mängd Volvoredskap, inklusive allround-, Heavy-Duty- och Extreme-Duty-skopor. När applikationen kräver något mer unikt kan Volvo erbjuda specialbyggda redskap, för att utveckla den rätta lösningen och åstadkomma enastående grävresultat. Och för att göra maskinen ännu mer mångsidig går det att lagra inställningar för upp till 20 olika redskap, så att föraren kan förinställa det hydrauliska flödet och trycket genom monitorn i hytten.

Förarens val


Den enastående stabiliteten hos EC950F innebär att förarna kan känna sig trygga i arbetet även i de mest krävande miljöerna. Den här stabila och gedigna maskinen har rejäl spårvidd, lång larv, indragbar undervagn och en optimerad motvikt.

För optimal kontroll är alla maskingränssnitt – inklusive styrspakar, knappsats och LCD-monitor – ergonomiskt placerade. Smarta funktioner som till exempel valbara Dig Assist – som drivs av Volvo Co-Pilot – hjälper föraren att gräva effektivare. Den tysta och rymliga hytten höjer komforten ännu mer.

Bekvämligheten och säkerheten ökar tack vare en stor ingång, inklusive ledstänger med bra synlighet och bekvämt placerade fotsteg, såväl som halkskyddsplattor. Valbara FOG (Falling Object Guard) och FOPS (Falling Object Protective Structure) ökar tryggheten ännu mer vid arbete i tuffa applikationer. För extra bra sikt kan EC950F utrustas med bakåt- och sidokameror, eller Volvo Smart View som ger 360 graders sikt.

Maximal drifttid


Volvos omsorgsfulla testning under utvecklingsprocessen säkerställer produktionen av välkonstruerade komponenter, som har visat sig tillförlitliga i de mest krävande applikationer. Uppnå oavbruten produktion med EC950F, byggd för maximal livslängd. Maskinskydd tillhandahålls av funktioner som inkluderar en Heavy-Duty-bom och -skaft, en tålig ramstruktur, ett förstärkt bukskydd och flytande tappar på skopanslutningen, såväl som valbara heltäckande urspårningsskydd.
Volvos bandgrävmaskin EC950F
Volvo har ett brett utbud av slitdelar, inklusive adaptrar, kantstål, skydd och tänder, som förlänger skopans livslängd. Vid arbete med kraftigt kompakterat material ger spetstanden maximal inträngning. För att minimera stilleståndstiden möjliggör Volvos nya tandsystem byte av tänder på några minuter: bara sätt dit, tryck in och klicka på plats – monteringen är inte svårare än så. Viktiga underhållspunkter är enkelt åtkomliga via de breda och bekvämt placerade luckorna och de tillgängliga gångbryggorna.

Kapa kostnaderna


Att konstruera maskiner som levererar enastående resultat är bara början – Volvo står till tjänst för att stödja hela verksamheten. Med sitt omfattande nätverk av tekniker, verkstäder och återförsäljare har Volvo ett omfattande supportteam, med lokala kunskaper och global auktoritet. Volvo har även en växande portfölj med tjänster framtagna för att komplettera maskinprestanda och öka lönsamheten.

Volvo ACTIVE CARE* är en ny tjänst – baserad på CareTrack-telematiksystemet. Den ger maskinövervakning i realtid och skräddarsydda kundrapporter. Tjänsten bidrar till att maximera maskinens drifttid och minska reparationskostnaderna eftersom det blir lättare att vidta rätt förebyggande underhållsåtgärder.

Medan EC950F är den största grävmaskinen i Volvo CE:s sortiment, så är det inte bara storleken som imponerar. Med prestanda, produktivitet och drifttid utan motstycke är EC950F en perfekt matchning för att lasta A60H-dumpern.

* ACTIVE CARE är ännu inte tillgängligt på den svenska marknaden

Volvos bandgrävmaskin EC950F

Maskinvikt kg 91 275 - 94 810
lb 201 227 - 209 020
Bruttoeffekt kW 449
hk 603
... vid varvtal varv/min 1 650
Skopvolym m3 3,9 - 7,0
y3 5,10 - 9,16
Lyftkapacitet längs larv kg 34 900
lb 76 940
...vid räckvidd/höjd m 6,0 / 1,5 
fot 20 / 5
Max. räckvidd mm 12 270
fot/tum 40'3"
Max. grävdjup mm 7 120
fot/tum 23'4"
Brytkraft, SAE J1179 (Normal) kN 424
lbf 95 318
Grävkraft, SAE J1179 (Normal) kN 408
lbf 91 722
Totalbredd mm 4 467
fot/tum 14'8"
Bakre svängradie mm 4 700
fot/tum 15'5"

Mer information

Volvo EC950F

Volvo EC950F har avancerad teknik som ökar produktiviteten och effektiviteten. Oavsett om du arbetar i ett stenbrott, med massutgrävning eller någon annan applikation, så kommer den stora och kraftfulla EC950F-grävmaskinen att maximera lönsamheten.

Läs mer

Volvo EC950F i arbete i Finland

En av de första maskinerna gick till kunden Vilppulan Kivijaloste. EC950F är den största grävmaskinen i Volvos produktprogram, men det är inte bara storleken som är imponerande. Med sin oöverträffade prestanda, produktivitet och drifttid är EC950F perfekt i de tuffaste applikationerna.

Volvo återförsäljare hem
Vill du ha mer information?

Skicka ett meddelande så hjälper vi dig.

Kontakta oss