Swecon Anläggningsmaskiner Sverige

Swecons diplomerade servicetekniker gör kundupplevelsen ännu mer premium

Med utbildningen ”diplomerad servicetekniker” lyfter Swecon betydelsen av teknikernas kompetens och kundbemötande. Målet är att ge kunderna en ännu bättre upplevelse samtidigt som teknikerna får en tydligare målbild för rollen som tekniker.  

Det första gänget som genomfört utbiildningen Diplomerad Servicetekniker hos Swecon
– Swecon har alltid haft stort fokus på kompetensutveckling av servicetekniker, så att de är så bra förberedda som möjligt när de arbetar med en kunds maskin. Med den här utbildningen ger vi dem möjlighet att utveckla yrkesrollen för att också kunna bemöta och hjälpa kunden på bästa sätt, säger Swecons nye vd Joakim Arndorw, som nyligen lämnat tjänsten som bolagets affärschef för service och reservdelar.

Tydliga målbilder för teknikern 

Genom Volvo Construction Equipments kompetenskrav finns tydliga målbilder för tre nivåer: service- och underhållstekniker, reparationstekniker och avancerad felsökningstekniker. Med utbildningen ”diplomerad servicetekniker” blir det nu lika tydligt när det handlar om kundbemötande. 
 
I slutet av januari genomfördes en pilotutbildning på Swecons anläggning i Uppsala med tolv tekniker från olika orter i landet, allihop med stor erfarenhet av att jobba ute hos kund. De kunde med sin kunskap ge värdefull feedback och bidra till att vässa utbildningen ytterligare inför kommande tillfällen.

Webbtest innan diplomering

Utbildningen handlar bland annat om samarbete, affärsmannaskap och inte minst arbetsmiljö och säkerhet. De två intensiva utbildningsdagarna avslutas med ett webbaserat test på allt man gått igenom och därefter diplomering – om man blir godkänd förstås.
 
– Det här var en jättebra start! Förutom ett stort engagemang visade deltagarna på hög kunskapsnivå och medvetande om rollen som tekniker. Vi hade många bra diskussioner och tankar om hur vi tillsammans blir ännu bättre på att ta hand om våra kunder, berättar Joakim Arndorw.
 
Bilden: Första gänget som genomfört utbildningen ”diplomerad servicetekniker”. Från vänster: Mattias Johansson, Johannes Backman Ohlsson, Alexander Wendel, Mattias Johannesdal, Thomas Pettersson, Peter Holmgren, Mikael Salmi, Emil Svensson, Jonathan Cancino Moreno, Andreas Lenke, David Lindén, Andreas Vlachos, David Nattsson och Eric Jansson.

Möt Freddy Mannström

Freddy Mannström arbetar som servicetekniker hos Swecon i Uppsala. Hans intresse för maskiner började när han var liten pojke i sin pappas garage. Idag lever han sin dröm - ett familjeliv nära naturen i kombination med ett flexibelt jobb som servicetekniker.

Sök ledigt jobb hos Swecon - jobba med Volvo hos oss

Jobba med Volvo hos Swecon

Hitta drömjobbet!
Sök ledig tjänst
Volvo återförsäljare hem
Vill du ha mer information?

Skicka ett meddelande så hjälper vi dig.

Kontakta oss