Swecon Anläggningsmaskiner Sverige

Svante byter väganläggningsmaskinerna mot MC och Volvo P1800

– Gör något lite bara, det räcker, säger Sweconprofilen Svante Bodare på utpräglat dalmål. Men vad ska man då välja bort? De åtta åren i Toronto då han slaviskt följde Börje Salmings framfart i NHL? Hur man introducerade skördeaggregat på Volvo grävmaskiner i Ryssland? Eller de 14 slitsamma åren som sågverksägare?

Svante Bodare - nybliven pensionär hos Swecon
Nu får Svante Bodare mer tid för sina gamla BMW motorcyklar och pärlan i samlingen, en Volvo P1800 från 1961 som ska återställas i originalskick.
Vi tar det från början. Svante Bodare, sedan 2012 produktspecialist på Swecon, växte upp i Grangärde i södra Dalarna. Han borde ha siktat på att bli sågverksägare – ”i min släkt är man tokiga i sågverk” – men valde att läsa till maskiningenjör. 

Efter ett par jobb på maskinverkstäder hamnade Svante på ett företag som specialiserat sig på automatkopplingar till tåg. Och Svante hamnade i Toronto med serviceansvaret för den nordamerikanska marknaden.

– Det var åtta fina år i Toronto. Jag såg många matcher i dåvarande hemmaarenan Maple Leaf Gardens. Börje Salming träffade jag flera gånger.

Tog över sågen

Tillbaka i Sverige blev han sågverksägare ändå, det var ju nästan ödesbestämt. Tillsammans med brorsan Urban tog han över sågen i Grangärde. Under 14 år moderniserade och utvecklade de sågverket med runt 25 anställda – men det var ändå för litet för att vara långsiktigt lönsamt.

– Det var slitigt. I flera år jobbade jag skift med mig själv, säger Svante.
Sågverket såldes och vid millennieskiftet hoppade han på jobbet som exportansvarig för Sydamerika och Europa på Log Max som specialiserat sig på skördaraggregat för skogsavverkning.

– Det var en kul period. Det var då jag började jobba med Volvo. Vi tog fram ett engreppsskördaraggregat för Volvo grävmaskiner. På den första mässan i Ryssland såldes tre maskiner. Det blev succé, på två år såldes 50 grävare med vårt skördaraggregat bara till Ryssland i samarbete med Volvo. Vi tog även hand om uppstarten och utbildningen på plats.

”Mr Väghyvel”

Några år senare, 2006, tog han steget fullt ut och fick jobbet som produktspecialist för väghyvlar på Volvo Construction Equipment. Swecons ”Mr Väghyvel”, Eine Johansson, var en ofta återkommande kontakt.

– När Eine skulle sluta, så ville han att jag skulle ta över efter honom. Ja, han tjatade på mig tills jag sökte, skrattar Svante.

Väl på Swecon tog Svante över ansvaret för väganläggningsmaskiner och 2013 gjordes internt en omstart för att öka marknadsandelarna för asfaltläggare.

– De målen har uppfyllts med råge, konstaterar han nu när han har gått i pension och ägnat de sista månaderna åt att på konsultbasis slussat in Jerry Tillberg i jobbet.

Renoveringsobjekt

Ingen behöver dock bekymra sig över att Svante ska bli sittande sysslolös. På gården i Grangärde, där sonen bor, har han två veterantraktorer – en Grålle för sommarens gräsklippning och en Boxer för snöröjning – som kräver service. Hemma i Strängnäs har han också en traktor – och några veteranmotorcyklar. Alla BMW.

– Men det absolut viktigaste projektet i närtid är hans Jensenbyggda Volvo P1800 från 1961, ett renoveringsobjekt som väntat i tio år.

– Den ska lackeras om i originalfärg, grå metallic. Det ska bli kul att ta en sväng med den när den är klar.

Fakta om Svante

Namn: Svante Bodare
Ålder: Fyller 66 år i september
Familj: Sambon Barbora och två vuxna söner
Bor: Hus i byn Björsund utanför Strängnäs
Fritidsintressen: Gamla motorcyklar och fiskebåten med övernattningsmöjligheter som ligger i Mälaren.
Aktuell: Gick i pension förra hösten som produktspecialist på Swecon, men har jobbat kvar som konsult fram till sommaren.
 
Volvo återförsäljare hem
Vill du ha mer information?

Skicka ett meddelande så hjälper vi dig.

Kontakta oss