Swecon Anläggningsmaskiner Sverige

Fem skäl att välja en fabriksmonterad rivningsgrävmaskin

Glöm rivningskulor – grävmaskiner är bland de mest effektiva maskinerna du kan ha på en rivningsplats idag. Här tittar vi på fördelarna med att välja en specialiserad rivningsgrävare framför en standardmaskin med eftermonterad utrustning.

1. Ökad säkerhet

Säkerheten är av yttersta vikt oavsett jobb, vilket gäller i allra högsta grad på en rivningsplats, och det finns flera skillnader mellan en fabriksmonterad rivningsgrävmaskin och en eftermarknadsmaskin som kan ha stor påverkan på säkerheten.

När Volvo konstruerar en fabriksmonterad rivningsgrävmaskin har ingenjörerna kunskap om hela maskinen, inklusive strukturell integritet, viktuppgifter, komponenters hållfasthet och hållbarhet. Med dessa fullständiga uppgifter kan Volvo göra en strukturell FEM-analys baserat på rivningsbelastningsfall, för att kunna säkerställa en lång livslängd för maskinen i krävande rivningsverksamheter.

När maskinen skapas från grunden för demolering är det enkelt och kostnadseffektivt för Volvo att tillämpa de högsta säkerhetsstandarderna för hytten och hela maskinens skydd. Volvos HR-grävmaskin (High-Reach) har som standard rammonterat skydd mot fallande föremål (FOG) istället för hyttmonterade skydd. Alla sidodörrar har en kraftig konstruktion med upp till dubbla tjockleken och hållfastheten mot standarddörrar, där eftermarknadsutrustning hade använts. Utöver allt detta vill kunderna ha full support för reservdelarna.

2. En stark och stabil plattform

Särskilda rivningsgrävmaskiner har mycket större bomcylindrar, kraftiga ramar och extra motvikt. De har även hydrauliskt breddbar undervagn, vilket ger operatörerna ett 360º arbetsområde. Givet kostnaden och mödan för att utrusta en vanlig grävmaskin med dessa funktioner, så är det alltid bäst att satsa på fabriksmontering.

3. Enastående sikt och dammkontroll

Särskilda rivningsgrävmaskiner har en tiltbar hytt med god sikt och dammdämpningssystem. I en fabriksmonterad maskin kan hytten tiltas upp till 30º, vilket ger förarna den bästa sikten över redskapet och arbetsplatsen. Hyttens tiltfunktion är även integrerad i styrspaksreglagen, så att föraren inte behöver sänka blicken. Tiltbara hytter på eftermarknaden är mycket kostsamma och mödosamma att installera. Även dammdämpningssystem på eftermarknaden är mycket kostsamma och kanske inte inkluderar de olika tillvalen för vattensprejning som finns för fabriksmonterade rivningsgrävmaskiner.

4. Flexibla konfigurationer

När en rivningsgrävmaskin kommer direkt från fabriken har den flera bomkonfigurationer. Volvo CE erbjuder HR-bommar, förlängningsbommar och grävbommar för hela utbudet. De olika bomkonfigurationerna kan köpas direkt med maskinen eller i ett senare investeringsskede som satser. Alla bommar har marknadens bästa stödställning för bästa säkerhet för förare och mekaniker när bomkomfigurationen ändras.

5. En partner att vända sig till

Om det uppstår problem med en ombyggd maskin är det inte ovanligt att tredje parter skyller på varandra. Om en maskin därtill modifieras på eftermarknaden av parter som inte är certifierade partner till tillverkaren, så upphävs sannolikt fabriksgarantierna. För att undvika sådana situationer är det bästa att köpa en enda fabrikslösning som täcks av en garanti.

YTTERLIGARE INFORMATION

Anne Bast

VP Corporate Communication
Volvo Construction Equipment
Försäljningsregion EMEA (Europa – Mellanöstern – Afrika)
Tel: + 46 16 5415906
anne.bast@volvo.com

Hannah Kitchener

SE10
London
Tel: +44 207 923 5863
E-post: hannah.kitchener@se10.com

Volvo erbjudanden, kampanjer och rabatter från Swecon

Lönsamhet från Swecon

Aktuella erbjudanden
Läs mer
Volvo återförsäljare hem
Vill du ha mer information?

Skicka ett meddelande så hjälper vi dig.

Kontakta oss