Swecon Anläggningsmaskiner Sverige

Fem sätt att öka maskinens andrahandsvärde

Ett högt andrahandsvärde är en viktig bidragande faktor till den låga totala ägandekostnaden (TCO) för Volvomaskiner. Här är fem enkla tips som kan göra maskinen ännu lönsammare.

1. Ha en fullständig servicehistorik

Om du säljer en begagnad maskin som har gått många timmar kan en köpare utgå från att den behöver mycket reparationsarbete även om den är i prima skick. Håll alltid maskinens servicehistorik uppdaterad, så att du kan visa vilka tjänster som har genomförts, såväl som vilka komponenter eller delar som har bytts. Det hjälper köparen att få en bild av dess verkliga skick – och dig att få ut ett skäligt pris – oavsett dess ålder och drifttimmar.

2. Rengör maskinen och bättra på lacken

Första intrycket är viktigt. Att ta sig tid att rengöra maskinen, se till att alla metallplåtar är raka och bättra på lacken gynnar dess utseende och värde. Var dock inte överambitiös med lackeringen. Överdriven lackering ser inte enhetlig ut och kan ge köparen en känsla av att du försöker dölja något. På samma vis kan återförsäljningsvärdet minska om du målar komponenter som spolar, fjädrar och hydraulslangar gula. En ren maskin med måttliga förbättringsarbeten är alltid bäst.

3. Sköt om hytten

En noggrant underhållen hytt antyder att du har skött om hela maskinen väl. Rengör hytten noga, se till att alla reglage fungerar ordentligt och byt de som eventuellt inte gör det. Det är även viktigt att kontrollera att stolen kan justeras utan problem, eftersom förarstolar kan vara dyra och kostnaden för ett byte dras av från andrahandsvärdet. För att bevara hyttmiljön kan du med fördel använda komfortartiklar från Swecons sortiment av stolsklädslar och formsydda mattor.

4. Åtgärda eventuella läckage

Om en köpare får syn på ett läckage kan detta tolkas som ett tecken på större problem – även om så inte är fallet. Inspektera hela maskinen och åtgärda eventuella läckor du hittar.

5. Byt delar där så behövs

Det kan verka som en stor och onödig kostnad att byta delar på en maskin du ska sälja, men det är värt det. Det är inte ovanligt för en grävmaskin i en rivningsmiljö att till exempel bakre sidoluckan skadas, och trots att det kan kosta en hel del att byta den, så kan utgiften löna sig flerfaldigt i andrahandsvärdet.

Som ett led i vår strävan efter att leverera lägsta möjliga ägandekostnad för våra kunder, så konstruerar vi våra maskiner så att de ska hålla ett högt andrahandsvärde. Men frånsett maskinens kvalitet, så är det att hålla den ren och i fungerande skick som ökar andrahandsvärdet – och att ha en fullständig servicehistorik hjälper dig att bevisa varje krona den är värd.

YTTERLIGARE INFORMATION

Anne Bast

VP Corporate Communication
Volvo Construction Equipment
Försäljningsregion EMEA (Europa – Mellanöstern – Afrika)
Tel: + 46 16 5415906
anne.bast@volvo.com

Hannah Kitchener

SE10
London
Tel: +44 207 923 5863
E-post: hannah.kitchener@se10.com

Volvo återförsäljare hem
Vill du ha mer information?

Skicka ett meddelande så hjälper vi dig.

Kontakta oss