Swecon Anläggningsmaskiner Sverige

Volvogodkända begagnade maskiner lika tillförlitliga som nya

Anders Sjöström, chef för begagnad utrustning för Volvo CE i försäljningsregion EMEA, förklarar hur Volvo Approved Used-maskiner är lika fördelaktiga för en maskinpark som helt nya maskiner.

Från vänster: Roger Schutz, säljsupport för Robert Aebi; Martin Hubmayer, chef för begagnad utrustning för Ascendum i Österrike; Peter Hieber, chef för begagnad utrustning för Robert Aebi i Tyskland; Anders Sjöström, chef för begagnad utrustning för Volvo CE i försäljningsregion EMEA och Jörg Gerick, chef för begagnad utrustning för Swecon i Tyskland.

Varför skulle någon överväga att köpa en begagnad premiummaskin istället för en ny budgetmaskin?

För våra kunder beror det på omständigheterna. En liten entreprenör som precis har startat sin verksamhet har kanske inte råd med en maskinpark med nya Volvomaskiner. Istället kan de köpa begagnade premiummaskiner från Volvo, som har servats och inspekterats av våra återförsäljare och sålts med en Volvo Approved Used-garanti (VAU). Det är en utmärkt investering eftersom VAU-garantin innebär att kunden kan lita på produkten och vara tryggt förvissad om att hela maskinens servicehistorik har gåtts igenom av våra återförsäljare före leveransen.

Hur väl bibehåller Volvomaskiner sitt värde?

Begagnade maskiner inspekteras alltid mycket noga och renoveras för en hel livslängd till innan de når marknaden igen. För att förbereda maskinen för dess andra livslängd börjar inspektionsprocessen med en rengöring, sedan en kontroll och slutligen en full inspektion. Inspektionen omfattar 150 olika kontrollpunkter som utförs av kunnig inspektionspersonal hos återförsäljaren. Om det finns maskindelar med mindre än 50 % återstående slitage byts dessa ut för att uppfylla VAU-garantivillkoren. Det är viktigt att ha ett serviceavtal med din lokala Volvoåterförsäljare, i kombination med en VAU-garanti, för att säkerställa ett högt värde. När du köper en VAU-maskin kan du vara säker på att du får utrustning som håller högsta standard.

Approved Used

Varför är det en bra investering för kunden att köpa en begagnad Volvomaskin?

De är precis lika tillförlitliga som en ny Volvomaskin oavsett hur krävande applikationen är. Kunderna vill sänka sin totala ägandekostnad, vilket gör att efterfrågan på begagnad utrustning stiger. Vårt utbud av begagnad utrustning omfattar en rad produktserier, med flera olika typer av maskiner för kunderna att välja mellan, från hjullastare och ramstyrda dumprar till grävmaskiner och så vidare.

Finns det några underhållsimplikationer när det gäller att köpa en begagnad maskin?

Om du köper en fullt inspekterad och kontrollerad begagnad Volvomaskin från någon av våra auktoriserade Volvoåterförsäljare i EMEA och du bestämmer dig för att inkludera en VAU-garanti, så kan du vara säker på att du som slutkund får den utan någon risk. Vi har arbetat hårt för att ta fram en helt säker garantiplan som ger våra kunder sinnesro. 

 

Begagnade maskiner

Erbjuder Volvo fortfarande CareTrack för begagnade maskiner och varför är i så fall detta värdefullt?

Det gör vi, men det är upp till våra återförsäljare om de vill erbjuda sina kunder detta. När en begagnad maskin säljs är CareTrack viktigt för att återförsäljare ska kunna informera kunder när det är dags för service eller speciella reparationer, och även för att kundernas egna tekniker ska kunna ha full koll på maskinernas plats och användning – precis som med en ny Volvomaskin.

Kan du berätta mer om Volvo Approved Used-appen?

Appen speglar återförsäljarnas lager. Den är ett smidigt alternativ för att snabbt få information om tillgängliga begagnade VAU-maskiner som finns i lager hos lokala återförsäljare. Appen ger dessutom tillgång till maskinrapporter, högkvalitativa bilder och återförsäljarnas kontaktuppgifter.

Du hittar all senaste Volvo Approved Used Equipment i Volvo Used Equipment-appen som finns i App Store och Google Play.

 

YTTERLIGARE INFORMATION

Anne Bast

VP Corporate Communication
Volvo Construction Equipment
Försäljningsregion EMEA (Europa – Mellanöstern – Afrika)
Tel: + 46 16 5415906
anne.bast@volvo.com

Hannah Kitchener

SE10
London
Tel: +44 207 923 5863
E-post: hannah.kitchener@se10.com