Swecon Anläggningsmaskiner Sverige
volvo konceptfordon innovation

Rätt koncept

Volvo CE:s konceptfordon

Volvo Construction Equipments arbetar hängivet för att skapa rätt koncept.

En bättre morgondag

Inom Volvo CE diskuterar vi dagens svårigheter för att hjälpa oss förstå vad vi måste göra för morgondagens kunder, och för samhället i stort.

Planen

I den här filmen ger Volvo Construction Equipment sina synpunkter om ägande och hantering av företagets kommande produkter: kolneutrala, autonoma maskiner, baserade på de faktorer som alltid prioriteras högst hos Volvo: energieffektivitet och säkerhet. Filmen beskriver vad somliga skulle kalla för en framtidsvision. Vi väljer att kalla framtidsvisionen för ”vår plan”.

Ramstyrd dumper

Konceptet Centaur

En tvådelad konstruktion, en hybriddrivlina och gott om visionära elektroniska egenskaper. Centaur skriver om regelboken för ramstyrda dumprar.

Läs mer om Centaur

Asfaltläggare/vält

Konceptet Fenix

Den här kombinerade asfaltläggaren och välten är baserad på det geniala POD-systemet, och bereder vägen in i framtiden för väganläggningen.

Läs mer om Fenix

Hjullastare

Konceptet Gryphin

Nästan inga avgaser, inget oljud eller vibrationer. Och med ett innovativt fjädringssystem. Gryphin är hur vi tänker oss en framtida hjullastare.

Läs mer om Gryphin

Grävmaskin

SfinX-konceptet

Låg vikt men kraftfull. SfinX-grävmaskinen drivs av vätebränsleceller, styrs elektriskt och har en radikal konstruktion.

Läs mer om SfinX

Minigrävare

GaiaX-konceptet

Nollutsläpp och verkligt användarcentrerad design. Kan fjärrstyras från en surfplatta. GaiaX är en helt unik minigrävare. 

Läs mer om GaiaX

Volvos Gaiax-koncept – vägen framåt

Den kompakta, eldrivna Gaiax-grävmaskinen presenterades på ConExpo-mässan i mars 2014. Den här videon visar hur avancerad teknik gör grävningen snabbare, säkrare och miljövänligare.