Swecon Anläggningsmaskiner Sverige

Vi sätter nya standarder i branschen

Så här gör vi

Vi använder den senaste och bästa tekniken för att utveckla avancerade maskiner och lösningar.

VÅRT SYNSÄTT PÅ INNOVATION

Innovation är ryggraden hos Volvo CE. Den är en del av vår företagskultur och vårt arbetssätt. Med över 180 års entreprenad- och innovationsexpertis ligger Volvo CE i framkant av den tekniska utvecklingen. För oss är den senaste tekniken inte bara "bra att ha", utan avgörande för att bibehålla konkurrenskraften och säkra lönsam tillväxt på lång sikt.

Volvo Concept Lab

Volvo Concept Lab är en gemensam visionär kommunikationsplattform för Volvokoncernen och varumärket Volvo. Genom Volvo Concept Lab visar vi upp banbrytande idéer och innovativa koncept som möter våra kunders framtida behov och påskyndar övergången till en hållbar framtid.

HX1

Den självgående eldrivna dumpern HX1 är den första generationens prototyp, där vi validerat konceptet för den uppdaterade andra generationens prototyp, HX2.

HX2

Den självgående eldrivna dumperprototypen HX2 har teknologier och komponenter gemensamma med övriga Volvokoncernen. HX2 har även en helt ny drivlina och ett visionssystem som upptäcker personer och hinder i maskinens närhet.

EX2

Den helt eldrivna kompaktgrävarprototypen EX2 är utsläppsfri, har tio gånger högre effektivitet, tio gånger lägre bullernivåer och lägre total ägandekostnad än sina konventionella motparter.

LX1

Hjullastaren Volvo LX1 är en elhybrid som kan förbättra bränsleeffektiviteten med upp till 50 %. Maskinen har även avsevärt lägre utsläpps- och bullernivåer än sina konventionella motparter.

EX1

EX1 är en 70-tons dubbeldriven, kabelansluten grävmaskinsprototyp. 
Den manövreras precis som en konventionell Volvo-grävmaskin, men är mycket mer miljövänlig. Faktum är att den inte släpper ut någon koldioxid alls när den när ansluten till elnätet.

volvo-group-innovation-summit-01-2324x1200
Innovationsevenemang

Intresserad av våra innovationsevenemang? Ta en titt på vår globala webbplats.

Till sidan
Volvo återförsäljare hem
Vill du ha mer information?

Skicka ett meddelande så hjälper vi dig.

Kontakta oss