Swecon Anläggningsmaskiner Sverige

​Swecon samarbetar med Rally Sweden under parollen "Rally Towards Zero"

Swecon är stolt partner till Rally Sweden, en av VM-deltävlingarna i FIA World Rally Championship (WRC). Rallyt körs i skogarna i Värmland, men även några sträckor inne i Norge. Före, under och efter rallyt förser Swecon arrangören med entreprenadmaskiner från Volvo. Maskinerna körs på HVO-diesel och är utrustade med motorer som svarar upp mot de allra högsta miljökraven i Steg 5. Swecon står dessutom som värd för ”Swecon Road to Rock Arena” i Torsby. Arenan körs under tre av specialsträckorna under rallyt.

Rally Sweden 2020 - Volvo hjullastare på det svenska rallyt

WRC är en av de absolut största utmaningarna en förare, och teamen, kan ställas inför. Tretton deltävlingar i lika många länder – från argentinska bergen till det svenska vinterlandskapet. Alla lopp är unika och ställer extrema krav på förare, bil och team. I februari körs Svenska Rallyt - det enda vinterrallyt i WRC-kalendern.

Swecon förser Rally Sweden med maskiner från Volvo Construction Equipment på serviceplatsen, samt för byggnation och preparering runt på sträckorna. Swecon har samarbetat med Rally Sweden under flera år. Tillsammans med elever från Södra Vikens gymnasieskola i Sunne, byggde vi inför tävlingarna 2017 ett av rallyts stora arenor: "Swecon Road to Rock Arena" - en plats som bara har ökat i popularitet hos publiken. Arenan ligger i anslutning till serviceplatsen i Torsby och bjuder på spektakulära och unika scener under tre specialsträckor av rallyt. Upplev stora maskiner och snabba bilar i vår mäktiga arena. Likt ökända “Colin’s Crest” bjuder Swecons nya arena på hopp – inte bara ett, utan två stycken inne i stenbrottet! 

I vårt fördjupade samarbete med Rally Sweden ser vi förstås aktivt med att minimera miljöpåverkan. Tillsammans med Rally Sweden och under parollen "Rally Towards Zero" ser vi till att våra maskiner körs på fossilfri HVO-diesel och med motorer som svarar mot de hårt ställda utsläppskraven i Steg 5. Det är bara ett av många steg mot det högt ställda målet att göra tävlingen helt klimatneutral.

Mer om Rally Sweden

Biljetter

Vill du vara här hela rallyt eller bara för en dag? Oroa dig inte, Rally Sweden har biljetten du behöver!
Läs mer >

 

Sträckor & tider

Genom svenska och norska vinterskogar med världens bästa rally. Här finner du översikten!
Läs mer >

 

Allmän information

Det bjuds på så mycket mer än rally – fart, stjärnor musik, mat och dryck – en riktig vinterfestival!
Läs mer >

Upplev Swecon på Rally Sweden

Se filmen från Rally Sweden 2018. Upplev Swecon Road to Rock Arena och pulsen på serviceplatsen i Torsby - hjärtat av rallyt.

Sagan om Rally Sweden 2020

Se Rally Swedens sammanfattning av 2020 års tävlingar.

Se film från arenan

Swecon Road to Rock Arena

Se en teaser från anläggandet av Rally Swedens nya arena. Körs på SS8 och SS18 inför 100 miljoner TV-tittare!

Volvo återförsäljare hem
Vill du ha mer information?

Skicka ett meddelande så hjälper vi dig.

Kontakta oss