Swecon Anläggningsmaskiner Sverige

"Storebror" var den perfekta lösningen

När Martin Strid skulle köpa en ny kompaktlastare för snöröjning, scannade han av hela marknaden. Han hade haft en Volvo L30 tidigare, så han säger själv att han var ganska kräsen. Och när han hittade Swecons ”Storebror” var det ingen tvekan.

”Storebror” från Swecon lanserades 2015: i grunden en L35G som utrustats med dubbla hydraulpumpar för att kunna köra både vikplog fram och sandningsaggregat bak. Förra året fick den sällskap av ”Lillebror”, en L30G med sopvals och integrerad saltdistribution.

- Storebror-paketet var perfekt och jag fick maskinen i november förra året, precis lagom till snösäsongen. Den fick jobba ganska mycket, även om senvintern mest kom att handla om halkbekämpning, säger Martin.

Hans bolag, StriRoc, startade han 2011 som ett komplement till det fastighetsbolag han och hans far driver i Kungsängen utanför Stockholm.

- Vi har några fastigheter, industrihotell med ett 20-tal hyresgäster, och köpte servicetjänster. Vi tänkte att det kan vi göra själva, dessutom är jag barnsligt förtjust i maskiner, skrattar Martin.

I dag servar StriRoc de egna fastigheterna med grönyteskötsel, snöröjning, halkbekämpning, sandupptagning och annan service. Dessutom utför han samma tjänster för andra kunder, i huvudsak på större industrier på orten.


- Det passar mig perfekt och L35:an är både smidig och effektiv. Men det jag är mest nöjd med är ändå komforten, den är otroligt bra att jobba i och man känner att det är kvalitet rakt igenom.

En annan fördel med L35 är att den är utrustad med det stora BM-fästet, vilket gör att vissa redskap kan delas med den L70 som också finns i maskinparken.

RELATERADE PRODUKTER

Volvo L35G

Hos Volvos kompaktlastare L35G är den genomtänkta och intuitiva utformningen standard. L35G är full av egenskaper som ger både produktiviteten, hållbarheten och effektiviteten ett uppsving – från den kompakta karossens design, som ger bättre manövrerbarhet, till den pendlande ramleden som håller allting plant.

Mer information
Volvo återförsäljare hem
Vill du ha mer information?

Skicka ett meddelande så hjälper vi dig.

Kontakta oss