Swecon Anläggningsmaskiner Sverige

Serviceavtal av Granit för begagnade maskiner

”Det är lätt att räkna hem” Den röda Vångagraniten är eftertraktad bland annat som vacker fasadbeklädnad och för konstnärlig utsmyckning. Men brytningen handlar enbart om hårt arbete och tunga transporter. – Ja, här sätts maskinerna ordentligt på prov, säger Robert Hansson, produktionsledare på Svimpex Granit, som valt att teckna serviceavtal på både de nya och begagnade maskinerna.

Svimpexgranit-1-2324x1200

I varje stenbrott är maskinutrustningen i stort sett identisk: en bandgrävare för att rensa berget och bryta ner sten, en stor hjullastare för utbrytning och lastning, en dumper för transport samt en mindre hjullastare (typ L220) för hantering av blocken vid bearbetningen där de delas i mindre stycken.

– Den stora Volvo L350F hanterar block upp till 50-55 ton utan problem. Den klarar nog ännu större block, men då sliter man på maskinen i onödan, säger Robert Hansson.

Att verksamheten är beroende av pålitliga, starka och effektiva maskiner är en självklarhet. Om den stora hjullastaren stannar, stannar snart hela verksamheten i stenbrottet. Både nytt och begagnat

– Sedan fem år har vi serviceavtal med Swecon på både nya och äldre maskiner som vi köpt begagnade. Vi kan inte hålla en egen organisation för det och både hålla koll på service och reserv- och slitdelar samt hänga med i teknikutvecklingen.

– Det är en utgift som är lätt att försvara och räkna hem rent ekonomiskt, säger Robert Hansson.

På maskinsidan är han för tillfället relativt nöjd. Förra årets investeringar – en ny L350F samt två begagnade hjullastare (L220E och L220F) – fyllde de största behoven.

– Men något blir det alltid under 2017, en A40 dumper ligger närmast till hands.

Relaterade produkter

Volvo L350F

Hjullastaren L350F har ny och bättre balans, stabilitet och minskar din totala ägarkostnad så att du kan bli mer produktiv på jobbet. Oavsett om du jobbar med stenbrott, gruvdrift eller blockhantering får du ut mer från din hjullastare.

Volvo A40G

Ingen uppgift är för stor för den starka och kraftfulla Volvo A40G, som är byggd för att hantera tunga jobb med lätthet. Den här ramstyrda dumpern med slitstarka komponenter och lång drifttid är outtröttlig, bränslesnål och har enastående transportegenskaper. Den här robusta maskinen flyttar mer till lägre kostnad vilket garanterar maximal produktivitet och drifttid.

Volvo återförsäljare hem
Vill du ha mer information?

Skicka ett meddelande så hjälper vi dig.

Kontakta oss