Swecon Anläggningsmaskiner Sverige

Sebastian "Basse" Backlund - Hjulgrävare och Humus, en vinnande kombination

Trots att Sebastian ”Basse” Backlund är maskin-ansvarig för Tepes entreprenadverksamhet, har han svårt att minnas alla maskininvesteringar de senaste två åren. En sak är dock säker: det är bara Volvo-maskiner och alla nya hjulgrävare är utrustade med en Humusvagn. – Hjulgrävare och Humusvagn, det är en svårslagen kombination, säger han.

tepes_sebastian_1920x1440

Att ”Basse” har svårt att komma ihåg alla investeringar de senaste åren är inte så konstigt. Han blev maskinansvarig så sent som i februari och Tepes Anläggning i Västerås har växt väldigt snabbt.
– Jamen, så här. De sista två åren har vi köpt en EW60E, tre EWR150E, fyra EW160E, en EC250E och en EC300E, säger han till sist efter lite funderande.

Företaget startades 1980 av Anders och Berit Tjernkvist i Tortuna och drivs i dag av deras tre söner Johnny, Thony och Benny Tjernkvist. Affärsidén är att som underentreprenör utföra olika anläggnings- och markarbeten, men de jobbar även med trädgårds- och fastighets-skötsel, snöröjning, sandning och sopning samt driver ett åkeri.
– Det går oförskämt bra för oss och vi har växt snabbt. Under hög-säsong, på sommaren, är vi närmare 50-talet medarbetare. Hemlig-heten? Jag vet inte... Kanske en kombination av att man varit noga när man plockat in nya medarbetare och att vi har haft tur och fått in jäkligt bra maskinförare. Det gör att vi kan hålla hög kvalitet och service, säger ”Basse” som tidigare jobbade som just grävmaskinist i företaget i tolv år.

En annan förklaring kan vara att Tepes så gott som uteslutande har Volvo-maskiner, ett 20-tal grävmaskiner samt fyra hjullastare.
– Det är bra maskiner, maskinisterna vill ha Volvo och vi har Swecon i stan som ger bra service. Det är inte krångligare än så.
Att de nyare hjulgrävarna är utrustade med Humusvagnar – de introducerades av Swecon 2015 – är också självklart, enligt ”Basse” Backlund.
– Dels får man med sig alla redskap ut till arbetsplatsen, dels kan man själv även köra ut grus eller annat material där lastbilar inte kommer fram. Att få en färdig maskinlösning – hjulgrävare med Humusvagn – direkt från Swecon, är naturligtvis enkelt och smidigt. Men Humusvagnen har, enligt ”Basse”, fördelar som står för sig självt.
– Det är en robust vagn, med kraftig botten, som tål hårt arbete. Tipplämmen bak gör den dessutom lättanvänd när man ska lossa material. 


RELATERADE PRODUKTER

Humusvagnar

Humus schaktvagnar är robusta med starka chassin för att klara även de tuffaste jobben inom såväl lantbruk som entreprenad.

Mer information
Volvo återförsäljare hem
Vill du ha mer information?

Skicka ett meddelande så hjälper vi dig.

Kontakta oss